Hyppää pääsisältöön

Arkkitehtuurin maisteriohjelma

Tampereen yliopisto

Luovan suunnittelutaidon ammattilaiseksi

Arkkitehtina olet avainasemassa ratkomassa rakennetun ympäristön yhä monimutkaisempia haasteita.

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Arkkitehti

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Arkkitehdin tutkinnossa yhdistyvät teoria ja käytäntö. Arkkitehdit ovat avainasemassa ratkomassa rakennetun ympäristön yhä monimutkaisempia haasteita, jotka liittyvät muun muassa digitalisaatioon, globalisaatioon ja kaupungistumiseen sekä energiankäyttöön, ilmastonmuutokseen, biodiversiteettiin ja niukkeneviin luonnonvaroihin. Luova suunnittelutaidon osaaminen on arkkitehtikoulutuksen ydin. Koulutuksessa näkyy yhteistyö eri tieteenalojen kanssa.

Arkkitehtikoulun opiskelijat ja henkilökunta muodostavat tiiviin yhteisön, jossa opiskelu on mukavaa ja välitöntä. Tampereen Arkkitehtikilta auttaa sinua tutustumaan tuleviin kollegoihisi niin opiskeluiden ohessa kuin vapaa-ajallakin. Noin 50 ulkomaalaista arkkitehtuurin vaihto- ja tutkinto-opiskelijaa opiskelee vuosittain Hervannan kampuksella, mikä takaa kansainvälisen oppimisympäristön.

Arkkitehti on sekä ammatti- että tutkintonimike eli ylemmän korkeakoulututkinnon lisäksi saat koulutuksen päätteeksi myös arkkitehdin ammattipätevyyden. Arkkitehdin tutkinto täyttää EU:n ammattipätevyysdirektiivin asettamat tavoitteet ja vaatimukset arkkitehtien koulutukselle.

Koulutus antaa hyvät valmiudet käytännön arkkitehdin suunnittelutyöhön, mutta valmistaa laaja-alaisuudellaan myös moniin muihin tehtäviin. Arkkitehdin tutkinnon suoritettuasi ja työkokemusta hankittuasi voit saada Suomessa myös poikkeuksellisen vaativien kohteiden pää- tai rakennussuunnittelijan sekä kaavanlaatijan pätevyyden.