Hyppää pääsisältöön

Opiskelijoiden hyvinvointi

Tampereen korkeakouluyhteisön tavoite on hyvinvoiva opiskelija ja hyvä opiskelukokemus. Älä jää yksin askarruttavien asioiden kanssa.

Tältä sivulta löydät seuraavat osiot:

  • Apua ja tukea kohtaamisen avulla
  • Tietoa ja toimintaa elämänhallintaan ja helpotusta kuormittumisen tunteeseen
  • Opintojen sujuminen
  • Terveiden elämäntapojen tueksi
  • Mielekäs ja palauttava vapaa-aika, uusia kavereita
  • Ohjeita ja lisätietoja erilaisiin tilanteisiin

Apua ja tukea kohtaamisen avulla

Opiskelijan ohjauspalvelut

Opiskeluun on saatavilla monenlaista apua ja ohjausta tiedekunnassa ja yhteisissä palveluissa. Olemme koonneet kätevästi kaikki opiskelun ja hyvinvoinnin ohjauspalvelut samalle sivulle

Ohjaus- ja tukipalvelut yhdellä sivulla

Tarvitsetko yksilöllisiä opiskelujärjestelyitä?

Yksilölliset opiskelujärjestelyt toteutetaan opiskelijan tarpeisiin sekä opintojakson ja tutkinnon osaamistavoitteisiin perustuen. Hae ehdotusta yksilöllisiksi opiskelujärjestelyiksi, jos sinulla on oppimiseen liittyvä todettu vaikeus tai sairaus.

Yksilöllisten opiskelujärjestelyjen saaminen

Oppilaitospastori kuuntelee

Elämä on matka. Joskus polun pää on kateissa, tai tie näyttää johtavan umpikujaan. Tai suru musertaa. Puhuminen auttaa. Keskustelu avaa uusia mahdollisuuksia ja muuttaa näkökulmaa. Älä jää yksin.

Tietoa seurakuntien oppilaitostyöstä ja pastorien yhteystiedot

Navigaattori - Löydä hyvinvointisi tuki

Navigaattori on matalan kynnyksen ohjauspalvelu kaikkien opiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi. Palvelu kokoaa yhteen tukitahoja niin yliopiston sisältä kuin sen ulkopuoleltakin. Navigaattori toimii kampuksilla ja verkossa, ja se on avoinna kaikille opiskelijoille, joilla on opiskeluoikeus Tampereen yliopistossa. Voit tulla kysymään Navigaattorista ilman ajanvarausta neuvoa ja tietoa koskien opiskeluasi tai hyvinvointiasi. Autamme sinua löytämään oikeat tukitahot, jos ongelmasi ei ratkea heti. Navigaattorin kautta pääset kiinni tarvitsemaasi tukeen.

Lue lisää Navigaattorista ja katso viikottaiset aukioloajat palvelun Opiskelijan käsikirjasta!

Jatko-opiskelija: Terveydenhoitosi järjestäjä on kunnallinen terveydenhoito tai työnantajasi terveyspalvelut.

Tietoa ja toimintaa elämänhallintaan ja helpotusta kuormittumisen tunteeseen

Opiskelijan kompassi

Haluatko kehittää hyvinvointiasi? Stressaako? Mieli maassa? Ahdistaako tai jännittääkö? Opiskelijan kompassi tarjoaa näkökulmia, keinoja ja konkreettisia työkaluja stressin, jännittämisen, ahdistuksen, ja mielialaongelmien ehkäisemiseen ja lievittämiseen. Tutkitusti vaikuttava verkko-ohjelma sisältää tekstejä, äänitiedostoja, videoita ja harjoituksia. Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot -opintojaksolla voit hyödyntää Opiskelijan kompassia itsenäisesti tai tuettujen valmennusten kautta. Lisäksi Opiskelijan Kompassi –ohjelma on käytettävissäsi verkossa ympäri vuorokauden!

Opiskelijan Kompassi

Voit ilmoittautua Opiskelijan kompassin itsenäistä käyttöä sisältävälle Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot - opintojaksolle (1op) SISUssa. Opintojakso on tarjolla jokaisessa periodissa suomeksi ja englanniksi. Opintojakson suoritusvaatimuksiin kuuluu aktiivista itsenäistä Opiskelijan kompassi -verkko-ohjelman käyttöä sekä hyvinvointi- sekä palautekyselyihin vastaamista. Suorittamisen tueksi jokaisessa periodissa on aloitusluento ja viikottaisia työpajoja. Tartu tilaisuuteen, sillä omaan hyvinvointiin panostaminen kannattaa aina! Opintojakson hyvinvointivalmentajien tukemat yksilö- tai ryhmätoteutukset löydät opintojakson kuvauksesta. Hyvinvointivalmentajina toimivat psykologian maisterivaiheen opiskelijat.

Tutustu opintojaksoon Opiskelijan hyvinvointi ja elämäntaidot

Joskus saattaa tulla vastaan tilanne, jossa syystä tai toisesta toisen opiskelijan olemus, toiminta, käyttäytyminen tai vuorovaikutus herättää huolta. Varhaisen välittämisen kulttuurin rakentaminen kuuluu jokaiselle opiskeluyhteisössämme. Havaitse – Ota puheeksi – Ohjaa eteenpäin. Mitä sinulle kuuluu? 

Jos et tiedä, mistä aloittaa kysymyksesi kanssa, ota yhteys opiskelijanohjaus.tau [at] tuni.fi tai tule käymään Navigaattorin ohjauksen päivystyksissä!

Hyvinvointiasi tukevia tapahtumia

Hyvinvointikalenteriin on koottu tapahtumatarjontaa. Löydät tapahtumat myös Intran tapahtumakalenterista teeman 'Hyvinvointi ja liikunta' alta. Tsekkaa myös SportUnin järjestämät tapahtumat!

Hyvinvointikalenteri

Opiskelutaitoja ja urasuunnittelua tukevia tapahtumia

Täältä sivulta löydät kohdistetusti yliopiston yhteisten ohjauspalveluiden ryhmätoiminnan tiedot ja ajankohtaisia blogikirjoituksia.

Sparrausta ryhmäohjauksen keinoin

Käytä kampusten opiskelutiloja

Kampuksilta löytyy useita tiloja, joissa on hyvä opiskella yksin tai yhdessä. Täältä löydät ehdotuksia paikoista.

Opiskelutilat

Mielenterveyden keskusliitto tukee opiskelijoita 

Mielenterveyden keskusliitto (MTKL) toteuttaa koko ajan verkkokurssia Vastavirrasta myötävirtaan ja muitakin laadukkaita verkkomateriaaleja on tarjolla. Tutustu

MTKL tapahtumakalenteri

Nyyti ry: elämäntaitoja ja mielen hyvinvointia

Nyyti ryn Opi elämäntaitoa -osiosta löydät tietoa, vinkkejä ja välineitä oman hyvinvointisi ja elämäntaitojesi vahvistamiseen.

Opi elämäntaitoa - Nyyti ry

Nyyti ry: chatit opiskelijoiden tukena 

Nyyti ry mahdollistaa päivittäin kahdenkeskisen ja kahdesti viikossa ryhmämuotoisen chatin opiskeluelämästä tai mielen hyvinvoinnista. Löydä linjoilta keskustelukumppaneita.

Chat - opiskelijan elämää koskettavista aiheista - Nyyti ry

Työkaluja mielen hyvinvointiin -omahoito sisältää useita osioita. Jokaisen osion lopussa on aiheeseen sopiva harjoitus, jonka avulla voit peilata ajatuksiasi, tunteitasi ja käyttäytymistäsi osiosta saamasi tiedon valossa.

Haluatko syventää ajattelutaitojasi?

Reflektiofasilitaattori on työkalu reflektiivisen ajattelun syventämiseen. Sen avulla harjaannut oman ajattelun mekanismien ja rajojen tunnistamiseen sekä näiden kanssa työskentelyyn. Harjoitus on tarkoitettu ammattilaisten, asiantuntijoiden ja opiskelijoiden tueksi toistuvasti käytettäväksi ja voit käyttää sitä riippumatta siitä, oletko aiemmin reflektoinut vähän tai paljon.

Reflektiofasilitaattoriin

Mielekäs ja palauttava vapaa-aika

Tutustu ja liity TREYn järjestöihin 

TREYn piirissä on yli 150 opiskelijajärjestöä. Löydä tekemistä ja uusia kavereita! Tapahtumat löydät järjestöjen sivuilta.

Tutustu aine- ja harrastejärjestöihin

Löydä vertaistukea opiskelijaelämäsi eri vaiheisiin

Yliopiston vertaistuen kokonaisuuden tarkoituksena on tarjota opiskelijoille tukea erilaisiin haasteisiin. Tutustu vertaistuen eri malleihin ja lähde mukaan toimintaan joko ohjaajana tai osallistujana!

Vertaistuki

Ota käyttöön JobTeaser-palvelu

JobTeaser-palvelusta löydät ilmoituksia työ- ja harjoittelupaikoista sekä tietoa kiinnostavista työnantajista niin Suomessa kuin muualla Euroopassa. Poimi kalenteriisi myös sinua kiinnostavat uratapahtumat. Lue lisää ja ota palvelu käyttöösi!

Tutustu ja kirjaudu JobTeaser-palveluun