Students in classroom

Opiskelijan ohjauspalvelut

Tampereen yliopisto tarjoaa useita erilaisia ohjauspalveluita opiskelijoilleen.
Yliopistossa tarjottavan ohjauksen tavoitteena on tukea opintojesi sujumista ja hyvinvointiasi sekä vahvistaa asiantuntijuuttasi ja toimijuuttasi oppijana!
Opiskelujen aikana voi tulla kuitenkin eteen monenlaisia opiskelun käytäntöihin, säädöksiin, opintojen suunnitteluun, itse opiskelemiseen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä. Kysymyksiisi on tarjolla henkilökohtaista- ja ryhmäohjausta tutkinto-ohjelmassasi ja yliopiston yhteisissä palveluissa. 

Oman tiedekunnan ohjauspalvelut

Tiedekuntasi ja tutkinto-ohjelmasi on keskeisin ohjaustaho opintojen suunnitteluun, kuten HOPSiin ja opintojaksovalintoihin, liittyvissä asioissa aina opintojen aloituksesta valmistumiseen. Löydät tiedot tutkinto-ohjelmasi yhteydenottotavoista tiedekuntasi kohdalta.

Kaikkien tiedekuntien opiskelijoille suunnatut ohjauspalvelut

Opinto-ohjaajat, opintopsykologit ja uraohjaajat tukevat ryhmä- ja yksilöohjauksen muodoin, kun haluat tukea tilanteesi jäsentämiseen tai jonkun tietyn teeman tai pulman tarkasteluun.

Opettajatuutorit osana ohjauksen kokonaisuutta

Opettajatuutori tukee opiskelijoiden opintojen sujuvaa etenemistä, opiskelijan akateemisen asiantuntijuuden kasvua ja yhteisöllisyyden rakentumista. Opettajatuutori pyrkii vahvistamaan opiskelijoiden toimijuutta ja uskoa omiin kykyihinsä yliopisto-opiskelijoina.

Opintotoimisto

Opintotoimistossa neuvotaan opintoihin liittyvissä käytännön asioissa. Autamme muun muassa lukuvuosi-ilmoittautumiseen, opiskeluoikeuteen ja vaihto-opintoihin liittyvissä kysymyksissä.

Kansainvälinen liikkuvuus

Haluatko kansainvälistyä? Ota yhteyttä yleisosoitteeseemme mobility.tau@tuni.fi tai käy tapaamassa tiedekuntasi liikkuvuuskoordinaattoria (yhteystiedot tiedekuntakohtaisissa palveluissa). Tutustu tarkemmin liikkuvuuden mahdollisuuksiin

Kirjasto

Avoin tiedekirjastomme tukee palveluillaan opiskelua, opetusta ja tutkimusta. Saat kirjastosta myös yksilöllistä ohjausta tiedonhakuun.

Huomaathan tarvittaessa hyödyntää myös muita ohjaus- ja tukitahoja, kuten SportUnin liikuntaneuvontaa, TREYn ja YTHS:n palveluja.