Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Tutkijakoulun opetus ja tarjonta kaikille väitöskirjatutkijoille

Tampereen yliopiston tutkijakoulu järjestää tohtoriohjelmien omaa tarjontaa täydentävää opetusta. Tutkijakoulu ei vastaa väitöskirjatutkijoiden valinnasta tai sisäänotosta eikä ole tutkintoja tai rahoitusta myöntävä taho. Sen sijaan tutkijakoulu tarjoaa laadukkaita kursseja kaikkien Tampereen yliopiston väitöskirjatutkijoiden valittavaksi. 

Yhteiset tohtoriopinnot muodostavat jatko-opiskelijoiden osaamistarpeisiin monipuolisesti vastaavan tarjottimen, josta opiskelijat voivat valita henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaansa ja uratavoitteisiinsa soveltuvia kursseja. Opetusta järjestetään suomeksi ja englanniksi ja näin tuetaan sekä kansainvälisiä väitöskirjatutkijoita että kansainvälistymistä kotimaassa.

Lue lisää jatko-opinnoista ja tohtoriohjelmista.

Tutkijakoulun monipuoliset kurssit väitöskirjatutkijoille

Tutkijakoulun yhteiset tohtoriopinnot kokoavat kursseille usean tieteenalan väitöskirjatutkijoita, mikä harjaannuttaa monitieteiseen työskentelyyn. Kurssisisällöt on suunnattu väitöskirjatutkimuksen eri vaiheisiin, tutkimusosaamisen kehittämiseksi ja työelämätaitojen koulutuksiksi vaativissa asiantuntijatehtävissä työskenteleville. Vuosittainen kurssitarjonta suunnitellaan yliopiston linjausten mukaan ja yhteistyössä tohtoriohjelmien kanssa.

Tutkijakoulu tarjoaa vuosittain yli 50 kurssitoteutusta. Voit sisällyttää opintopisteet tohtorintutkintoosi. Tarjolla on 

  • tieteellisen tutkimuksen perustaa vahvistavia kursseja, 
  • kursseja oman tutkimusprosessisi hallinnasta,
  • tiedeviestinnästä ja vuorovaikutusosaamisesta sekä
  • tutkimusmenetelmistä. 

Tutustu tutkijakoulun vuosittaiseen kurssitarjontaan Opiskelijan oppaassa ja Sisussa. Molemmista voit hakea tutkijakoulun kurssitarjonnan kokonaisuudessaan etuliitteillä TAU.TRI. Tai

Kurssirunko koostuu kursseista, joista osa järjestetään joka lukukausi, osa vuorolukukausin tai -vuosin sekä muuttuvasisältöisistä tutkija-, työelämä- ja metodikursseista. Lukuvuodesta 2020/21 lähtien tutkimusetiikan opinnot ovat kaikille väitöskirjatutkijoille pakollisia. Muut kurssit ovat opiskelijan vapaasti valittavissa. Kursseja toteutetaan sekä lähiopetuksena että verkossa. Koulutustarjontamme kattaa monipuolisesti myös taitoja, joita akateemisen ympäristön ulkopuolelle suuntautuvat tarvitsevat vaativissa asiantuntijatehtävissä.

Tervetuloa tutkijakoulun tapahtumiin ja Teams-ryhmään

Vuosittaisen kurssitoiminnan lisäksi järjestämme tapahtumia ja avoimia verkkoluentoja eri aiheista tukemaan väitöstutkimustasi. Tutkijakoulun orientaatiopäivässä saat tiiviisti tietoa keskeisistä palveluista, väitöskirjatutkimuksen suunnittelusta ja ohjauksesta sekä verkostoidut muiden kanssa. Tilaisuus järjestetään suomeksi ja englanniksi joka lukukauden alussa. Saat tietoa tapahtumista, kursseista ja koulutuksista tutkijakoulun uutiskirjeestä, joka jaetaan kuukausittain avoimessa Teams-ryhmässämme TG-Doctoral School. Liity suureen väitöskirjatutkijoiden joukkoon, osallistu keskusteluun ja verkostoidu!

Seuraavien linkkien kautta voit tutustua väitöskirjatutkijuuteen ja sen huipentavaan julkiseen väitöstilaisuuteen:

Tutustu toimintaan ja katso hyödyllisiä videoita

Ota yhteyttä meihin: doctoralschool [at] tuni.fi (doctoralschool[at]tuni[dot]fi)

Julkaistu: 28.1.2019
Päivitetty: 21.2.2024