Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Tutkijakoulun opetus ja tarjonta kaikille väitöskirjatutkijoille

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopiston tutkijakoulu järjestää tohtoriohjelmien omaa tarjontaa täydentävää opetusta. Tutkijakoulu ei vastaa väitöskirjatutkijoiden valinnasta tai sisäänotosta eikä ole tutkintoja tai rahoitusta myöntävä taho. Sen sijaan tutkijakoulu tarjoaa laadukkaita kursseja kaikkien Tampereen yliopiston väitöskirjatutkijoiden valittavaksi. Toiminnallaan se tukee väitöskirjatutkijoiden kansainvälistymistä ja hyvinvointia järjestämällä tapahtumia ja avoimia luentoja yhteistyössä yliopiston eri tukipalveluiden kanssa.

Yhteiset tohtoriopinnot muodostavat jatko-opiskelijoiden osaamistarpeisiin monipuolisesti vastaavan tarjottimen, josta opiskelijat voivat valita henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaansa ja uratavoitteisiinsa soveltuvia kursseja. Opetusta järjestetään suomeksi ja englanniksi ja näin tuetaan sekä kansainvälisiä väitöskirjatutkijoita että kansainvälistymistä kotimaassa.

Lue lisää jatko-opinnoista ja tohtoriohjelmista.

Tutkijakoulun monipuoliset kurssit väitöskirjatutkijoille

Tutkijakoulun yhteiset tohtoriopinnot kokoavat kursseille usean tieteenalan väitöskirjatutkijoita, mikä harjaannuttaa monitieteelliseen työskentelyyn. Kurssisisällöt on suunnattu väitöskirjatutkimuksen eri vaiheisiin, tutkimusosaamisen kehittämiseksi ja työelämätaitojen koulutuksiksi. Vuosittainen kurssitarjonta suunnitellaan yliopiston linjausten mukaan ja yhteistyössä tohtoriohjelmien kanssa. Tutustu tutkijakoulun vuosittaiseen kurssitarjontaan.

Tutkijakoulu tarjoaa vuosittain noin 50 kurssitoteutusta. Voit sisällyttää opintopisteet tohtorintutkintoosi. Tarjolla on 

  • tieteellisen tutkimuksen perustaa vahvistavia kursseja, 
  • kursseja oman tutkimusprosessisi hallinnasta,
  • tiedeviestinnästä ja 
  • tutkimusmenetelmistä. 

Kurssirunko koostuu kursseista, joista osa järjestetään joka lukukausi, osa vuorolukukausin tai -vuosin sekä muuttuvasisältöisistä tutkija-, työelämä- ja metodikursseista. Lukuvuodesta 2020/21 lähtien tutkimusetiikan opinnot (yht. 3 op) ovat kaikille väitöskirjatutkijoille pakollisia. Muut kurssit ovat opiskelijan valittavissa. Kursseja on niin lähiopetuksena kuin verkossa toteutettuna. Koulutustarjontamme kattaa monipuolisesti myös taitoja, joita akateemisen ympäristön ulkopuolelle suuntautuvat tarvitsevat vaativissa asiantuntijatehtävissä.

Tervetuloa tutkijakoulun tapahtumiin

Vuosittaisen kurssitoiminnan lisäksi järjestämme avoimia, säännöllisiä tapahtumia, kuten Morning Coffee, Mobility Café, Orientaatiopäivä, Väitöskirjaohjaajakahvit sekä lukuisia luentoja myös verkossa eri aiheista. Tutkijakoulun orientaatiopäivässä saat tiiviisti tietoa keskeisistä palveluista, väitöskirjatutkimuksen suunnittelusta ja ohjauksesta sekä verkostoidut muiden kanssa. Tilaisuus järjestetään suomeksi ja englanniksi joka lukukauden alussa. Useat koulutuksemme ja tilaisuutemme soveltuvat hyvin myös muille kuin väitöskirjaansa tekeville tutkijoille.

Seuraavien linkkien kautta pääset perehtymään väitöskirjatutkijuuteen ja väitöskirjaprosessiin:

Tutustu toimintaan ja katso hyödyllisiä videoita

Ota yhteyttä: doctoralschool [at] tuni.fi

Julkaistu: 28.1.2019
Päivitetty: 28.3.2023