Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Tohtoriopiskelijan henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS)

Tohtorikoulutuksen järjestämisen perustana ovat osaamisperustaisuus, suunnitelmallisuus,koulutus- ja ohjausprosessien läpinäkyvyys sekä laatu.

Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) laaditaan Tampereen yliopiston sähköisessä opintotietojärjestelmä SISUssa. Suunnittele ja keskustele yhdessä vastuuohjaajasi kanssa opintosuunnitelmasi (HOPS) sisällöstä ja päivitä sitä tarpeen mukaan. Suunnitelma perustuu tohtoriohjelmasi opetussuunnitelmaan. Tohtorin tutkinnon tavoiteaika on päätoimisesti opiskellen neljä vuotta. Tohtoriohjelmien opetussuunnitelmat löydät opinto-oppaasta ja opetustiedot opetustarjonnasta.Tohtoriohjelmien opetussuunnitelmilla pyritään takaamaan se, että opiskelijalla on tutkinnon suoritettuaan tarpeelliset valmiudet toimia tutkijana sekä vaativissa asiantuntijatehtävissä.

Ohjeet Sisu-HOPSin laatimiseen löydät tiedekuntakohtaisista ohjeista, ks. alla.

Opintosuunnitelma (HOPS):

  • parantaa tohtoriopiskelijan oikeusturvaa
  • auttaa tohtoriopiskelijaa aikatauluttamaan opintojaan
  • turvaa tohtorikoulutuksen yhtenäisyyttä ja laatua
  • pitää ohjaajan tietoisena tohtoriopiskelijan opiskelusuunnitelmista

Opintosuunnitelman hyväksyjänä on tohtoriohjelmasta riippuen vastuuohjaaja tai  tohtoriohjelmavastaava vastuuohjaajan puollolla.

Opiskelija voi siirtymäajan puitteissa suorittaa opintonsa hyväksytyn opintosuunnitelmansa mukaisesti siinäkin tapauksessa, että tohtoriopintojen opetussuunnitelmiin ja tohtorin tutkintoja koskeviin määräyksiin tehdään muutoksia.

 

 

Julkaistu: 15.4.2019
Päivitetty: 22.5.2024