Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Orientaatiopäivä väitöskirjatutkijoille

Väitöskirjatutkimuksen alkuvaiheessa kannattaa tutustua huolella tutkimusprosessista ja jatko-opinnoista tarjolla olevaan tietoon. Näin pääset tutkimustyössäsi hyvin käyntiin, osaat turvata tutkimusaineistosi, löydät kirjallisuutta ja rahoittajia sekä tiedät ilmoittautua sinulle sopiville kursseille.

Tutkijakoulu järjestää uusille väitöskirjatutkijoille orientaatiopäivän yhteistyössä yliopiston eri tukipalveluiden kanssa. Orientaatiotilaisuudessa saat yleistä informaatiota Tampereen yliopistosta tutkimus- ja opiskeluympäristönä, tohtoriopintojen tarjonnasta tiedekunnissa ja tutkijakoulussa, tohtoriopiskelun rahoitusmahdollisuuksista, kirjaston palveluista, tärkeistä viestintäkanavista, väitöskirjatutkimuksen rahoitusmahdollisuuksista sekä tukea opintojen suunnitteluun. Tilaisuudessa keskustellaan tohtoriopiskelusta ja väitöstutkimuksen tekemisestä ja Tampereen yliopistosta valmistuneet tohtorit kertovat sinulle omia kokemuksiaan. 

Tutkijakoulun orientaatiopäivästä järjestetään kaksi samansisältöistä tapahtumaa sekä suomeksi että englanniksi. Voit osallistua kumpaan tahansa. Löydät ajantasaiset tilatiedot, ohjelman ja verkkolinkin intranetin tapahtumakalenterista.

Seuraava orientaatiopäivä järjestetään suomeksi tiistaina 9.1.2024. Englanninkielinen tapahtuma järjestetään saman viikon torstaina 11.1.2024.

Ilmoittaudu orientaatiopäivään Sisussa (TAU.TRI.101). Löydät orientaatiopäivän Moodlesta hyödyllistä perehdytysmateriaalia kuten diat ja videot. Ne ovat aina saatavillasi.

Olet tervetullut tutkijakoulun orientaatiopäivään, vaikka olisit jo pidemmällä väitöskirjatutkimuksessasi tai jos olet uusi väitöskirjaohjaaja –tilaisuudessa on hyödyllistä tietoa ja verkottumista kaikille.

Kun tarvitset lisätietoja, viesti osoitteeseen doctoralschool [at] tuni.fi.

Huomaathan, että omalla tohtoriohjelmallasi voi olla lisäksi myös oma orientaatiotapaaminen uusille jatko-opiskelijoille. Seuraa tuni-sähköpostia heidän uutisistaan.

Julkaistu: 26.4.2022
Päivitetty: 29.8.2023