Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Muistilista uusille jatko-opiskelijoille

Tervetuloa uusi jatko-opiskelija tekemään tutkimusta ja opintoja Tampereen yliopistoon!

Yliopistossamme aloittaa vuosittain reilu 350 uutta tieteellisen jatkotutkinnon opiskelijaa. Vastaavassa tilanteessa kuin sinä olevia on yliopistossamme siis paljon ja sinulla on monipuoliset mahdollisuudet luoda yhteistyötä ja verkostoja eri alojen kollegoiden kanssa osana opintoja ja tutkimusta.

Näin pääset alkuun:

  1. Ota vastaan opiskelupaikka ja ilmoittaudu yliopistoon hyväksymiskirjeessä saamiesi ohjeiden mukaan.
  2. Mieti haluatko liittyä Tampereen ylioppilaskuntaan (TREY). Myös jatko-opiskelijat saavat etuja TREY:n opiskelijakortilla. Jatko-opiskelijan vapaaehtoinen ylioppilaskunnan jäsenmaksu on 35 € lukuvuonna 2023–2024.
  3. Ota käyttöön yliopiston käyttäjätunnus (tuni-tunnus). Käyttäjätunnus on avain yliopiston sähköisiin palveluihin, joita tarvitset heti opintojen alussa. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostin, kun tunnusten käyttöönotto on mahdollista.
  4. Ota käyttöön yliopiston sähköposti tai uudelleenohjaa viestit toiseen sähköpostiin.
  5. Tutustu Opiskelijan oppaaseen. Oppaasta löytyvät tiedot kattavat koko opintoaikasi aina aloituksesta väitöstilaisuuteen ja valmistumiseen saakka.
  6. Tutustu opinto-oppaaseen. Oppaasta löydät oman tohtoriohjelmasi opetussuunnitelman ja vuosittain päivittyvät tohtoriohjelmien omien kurssien sekä myös tutkijakoulun tarjoamien kurssien opetusajat. Huomaa myös kansallinen opetustarjonta tohtoriopiskelijoille. Varsinainen opintojen suunnittelu tehdään Sisu-järjestelmässä. Ohjeet henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) tekoon ovat opiskelijan oppaassa. Sovi ohjaajasi kanssa etukäteen, millaisia opintoja olisi hyvä sisällyttää tutkintoosi.
  7. Osallistu Tutkijakoulun orientaatiotilaisuuteen, jossa saat paljon tarpeellista tietoa tutkijan urasi alkuun. Myös jotkut tohtoriohjelmat järjestävät omia orientaatiotilaisuuksia.

Saat opiskelijan kulkuoikeudet käyttöösi seuraavasti:

  • Hervannan kampuksen kulkuoikeudet voit noutaa ma – pe klo 8.00 – 16.00 Kampusareenan infosta. 
  • Kaupin kampuksen ja Keskustakampuksen kulkuoikeudet voit noutaa ma – pe klo 8.00 – 16.00 joko Arvon (Kaupin kampus) tai Päätalon (Keskustakampus) infosta. 
  • Ulko-ovet ovat auki klo 8.00–16.00

Lue lisää: jatko-opiskelijan perehdytys -kokonaisuudesta Intrasta

Tohtoriohjelmien vastuuhenkilöt ja yhteystiedot.

Julkaistu: 15.4.2019
Päivitetty: 2.8.2023