Hyppää pääsisältöön

TAMKin tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän tai siirtohaun kautta? Hakuaika 3.–17.5.

Julkaistu 27.4.2023
Tampereen ammattikorkeakoulu
Hymyilevä nuori nainen seisoo tiiliseinää vasten.
Tampereen ammattikorkeakoulun kevään 2023 avoimen väylän erillishaussa on runsas koulutustarjonta lukuisilla aloilla. Avoimen väylän erillishaku alkaa 3.5. ja päättyy 17.5. kello 15.00. Samaan aikaan käynnissä on myös siirtohaku korkeakoulua tai alaa vaihtaville opiskelijoille.

Voit hakea avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi, kun olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa riittävän määrän tutkinto-ohjelmaan soveltuvia opintoja, esimerkiksi avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintoja. Hakukohteen valintaperusteissa kerrotaan tarkemmin vaadittavasta opintopistemäärästä ja muista valintakriteereistä.   

AMK-hakukohteita on tarjolla 56 ja ylempiä AMK-hakukohteita 14. Mukana on sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena järjestettäviä koulutuksia. Lisäksi haussa on 10 englanninkielistä tutkinto-ohjelmaa sekä Bachelor- että Master-tasoilla.  

Tänä keväänä avoimen väylän erillishaussa on mukana seitsemän sosiaali- ja terveysalan muuntokoulutusta; bioanalyytikko, fysioterapeutti, kätilö, röntgenhoitaja, sairaanhoitaja, sosionomi ja terveydenhoitaja. Muuntokoulutuksissa on mahdollista päivittää aiempi opistotasoinen tutkinto AMK-tutkinnoksi. Lisäksi on mahdollisuus muuntaa sairaanhoitajan AMK-tutkinto terveydenhoitajan AMK-tutkinnoksi. 

TAMK tekee yhteistyötä toisen asteen ammatillisten oppilaitosten kanssa tarjoamalla toisen asteen opiskelijoille mahdollisuuden väyläopintoihin. Väyläopinnot suorittamalla voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän erillishaussa. Väyläopinnot voi sisällyttää osaksi toisen asteen tutkintoa. Avoimen väylän erillishaussa toisen asteen väylän hakukohteita on yhteensä yhdeksän sosiaali- ja terveysalalla sekä tekniikan ja liiketalouden aloilla.  

Siirtohaussa voivat hakea korkeakoulua tai alaa vaihtavat opiskelijat. Siirtohaussa hyväksytyn opiskelijan opiskeluoikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen. TAMKin siirtohaussa voi hakea ainoastaan AMK-tutkintoon johtaviin opintoihin. Hakukohteita on 32, joista viisi on englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia.   

Lue lisää TAMKin avoimen väylän erillishausta 

Lue lisää TAMKin siirtohausta 

  
Kysy hakemisesta TAMKin hakijapalveluista: 
hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi