Hyppää pääsisältöön

TAMKin siirtohaku

Siirtohaussa voivat hakea korkeakoulua tai alaa vaihtavat opiskelijat. Siirtohaun kautta hyväksytyn opiskelijan opiskeluoikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen. Tutkinnon tavoitteellisesta suoritusajasta vähennetään se aika, jonka olet jo käyttänyt aloittamasi tutkinnon suorittamiseen. Myös käyttämäsi läsnä- ja poissaolokaudet siirtyvät opiskeluoikeuden myötä.

Kuka voi hakea siirtohaussa?

Voit hakea siirtohaussa, mikäli suoritat suomalaisessa korkeakoulussa parhaillaan alempaa korkeakoulututkintoa (kandidaatti) tai AMK-tutkintoa ja haluat vaihtaa saman tai läheisen alan opintoihin toiseen korkeakouluun tai saman tai läheisen alan opintoihin TAMKin sisällä siten, että opinnot johtavat eri tutkintoon. 

Huom! Siirtohaussa ei haeta YAMK-ohjelmiin. Näihin hakeutuminen tapahtuu korkeakoulujen yhteishaun hakuaikana. 

Korkeakoulun sisällä tapahtuva siirtyminen edellyttää muunlaista hakeutumista, nykyiset opiskelijat voivat kysyä lisätietoa oman tutkinto-ohjelman opinto-ohjaajalta. 

Hakuajat ja liitteiden toimittamisen määräajat

Kevät 2024

Hakuaika

2. - 16.5.2024 klo 15.00

Liitteiden toimittaminen

16.5.2024 klo 15.00 mennessä

Tulosten julkaiseminen

Tulokset julkaistaan viimeistään 27.6.2024.

Syksy 2024

Hakuaika

1. - 15.10.2024 klo 15.00

Liitteiden toimittaminen

15.10.2024 klo 15.00 mennessä

Tulosten julkaiseminen

Tulokset julkaistaan viimeistään 12.12.2024.

Näin haet siirtohaussa TAMKiin

Tutustu siirtohaussa haettavana olevaan tarjontaan ja selvitä, oletko kelpoinen hakemaan haluamaasi koulutukseen siirto-opiskelijana. Edellytyksenä on yleensä tietty määrä haettavan alan opintoja. 

 1. Lue huolellisesti valitsemiesi hakukohteiden valintaperusteet ja hakuohjeet. 
 2. Täytä hakulomake siirtohaun hakuaikana osoitteessa Opintopolku.fi
 3. Hakulomake pyytää sinua lataamaan liitteiksi mm. opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen. Lataa sinulta pyydettävät liitteet ohjeiden mukaisesti määräaikaan mennessä (ks. kohta "Liitteet siirtohaussa" alla). 
 4. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku –palvelua säännöllisesti ja vastaa mahdollisiin täydennyspyyntöihin. 
 5. Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku –palvelussa ja ilmoittaudu lukuvuodelle. Kun otat siirtohaussa paikan vastaan, siirron kohteena ollut opiskeluoikeutesi aiemmassa korkeakoulussa päätetään automaattisesti. 

Liitteet siirtohaussa

Kaikissa siirtohaun hakukohteissa sinun tulee liittää hakemukseesi

 • Ajan tasalla oleva opintosuoritusote
 • Opiskelutodistus, josta käy ilmi opintojesi alkamisajankohta sekä käyttämäsi läsnä- ja poissaolokaudet (opintojesi alkamisajankohdasta lähtien)
 • Selvitys tulossa olevista opintosuorituksista. Selvityksestä tulee ilmetä, mitä opintosuorituksia sinulle on tulossa vielä ko. lukukauden aikana. Selvitys voi olla itse laatimasi dokumentti.

Voit ladata liitteitä Tampereen ammattikorkeakoulun hakukohteissa hakuajan päättymiseen asti. Tarkemmat tiedot sinulta mahdollisesti vaadittavista liitteistä löydät hakukohteen valintaperusteista ja hakulomakkeelta.

Liitteiden tulee olla korkeakoulusi varmentamia eli niissä tulee olla joko sähköinen allekirjoitus tai korkeakoulusi leima ja esimerkiksi virkailijan tai opinto-ohjaajan allekirjoitus.

Opiskelijaksi valittavien hakijoiden tulee palauttaa lopullinen, ajantasainen opintosuoritusote Opintopolun hakemukselle kevään haussa viimeistään 31.7. ja syksyn haussa viimeistään 31.12. Opintosuoritusote tarvitaan sekä suomen- että englanninkielisenä.

Näin valmistelet ja lataat liitteet hakulomakkeelle

Lataa sinulta vaaditut liitteet sähköiselle hakulomakkeelle Opintopolku.fi -sivulla seuraavasti:

 • Skannaa vaadittavan dokumentin kaikki sivut molemmin puolin tai ota niistä hyvänlaatuiset kuvat. Varmista, että kuvista saa kunnolla selvää.
 • Yhden liitteen maksimikoko on 1GB. Lataa tiedostosi PDF-, JPG- tai PNG-muodossa.
 • Kokoa samaan kokonaisuuteen liittyvät sivut yhteen tiedostoon. Esimerkiksi opintosuoritusote tulisi olla yksi tiedosto, joka sisältää useita sivuja.
 • Nimeä tiedostot muodossa sukunimi_etunimi_dokumentti, esim. sukunimesi_etunimesi_opintosuoritusote.
 • Lataa tiedostot hakulomakkeelle määräaikaan mennessä. Seuraa sähköpostiasi ja varaudu täydentämään liitteitäsi pyydettäessä (huomaa myös roskapostikansio!)
 • Jos pyydämme sinulta täydennyksiä liitteisiisi ja hakulomakkeelle ladattavien liitteiden määräaika on umpeutunut, saat ohjeet liitteiden sähköpostitoimituksesta.

Myöhässä saapuvia liitteitä ei huomioida.

Tulosten julkistaminen

Kaikille siirtohaussa hakeneille lähetetään sähköpostilla tiedote valinnan tuloksesta hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Tieto päivittyy myös Opintopolku.fi –sivun Oma Opintopolku –palveluun.

Jos sinut on hyväksytty opiskelijaksi, katso ohjeet opiskelupaikan vastaanottamisesta ja mahdollisesta todistusten toimittamisesta TAMKin opiskelijan oppaasta. Joissakin tapauksissa valinta voi olla ehdollinen, jolloin valinta vahvistetaan ja pääset ilmoittautumaan vasta ehdon täyttymisen jälkeen. Jos valintasi on ehdollinen, saat tarkempaa tietoa tulosten julkistamisen yhteydessä.

Oikaisumenettely

Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi (hakijapalvelut[dot]tamk[at]tuni[dot]fi).

Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta.

Hakukohteet siirtohaussa

Tästä löydät siirtohakuun osallistuvat koulutukset. Hakukohteen nimeä klikkaamalla pääset hakukohteen kuvaukseen ja valintaperusteisiin. Huomaathan, että kaikkiin koulutuksiin ei voi hakea siirtohaussa.

Huom! Siirtohaussa ei haeta YAMK-ohjelmiin. Näihin hakeutuminen tapahtuu korkeakoulujen yhteishaun hakuaikana. 

Tutustu hakukohteisiin