Koulutus

Opiskelijan verkkopalvelut muutoksessa - kuinka ilmoittaudun ja löydän tietoa kursseista

Opiskelijan kysymykset
Uuden korkeakouluyhteisön myötä myös opiskelijoiden verkkopalvelut uusiutuvat. Parin seuraavan vuoden aikana otetaan käyttöön useampia uusia järjestelmiä.

Uusien palvelujen käyttöönottovaihe ja käytön opettelu vaativat joihinkin uusiin toimintatapoihin tottumista.   

Olemme tähän koonneet erityisesti nykyisille opiskelijoille muutamia vinkkejä ja ohjeita uusista järjestelmistä ja toimintatavoista. Toivomme, että kaikista muutoksista huolimatta voit aloittaa syksyn opinnot mahdollisimman sujuvasti. Lisäksi olemme julkaisseet Opiskelijan oppaassa usein kysyttyjen kysymysten listan.  

FAQ: Kuinka löydän tietoa syksyn kursseista ja ilmoittaudun niille Keskustakampuksella ja Kaupin kampuksella? (Opiskelijan opas)    

  • Hakijan tarvitsema tieto sekä uuden opiskelijan infopaketti (mm. opiskelupaikan vastaanottaminen, lukuvuosi-ilmoittautuminen, käyttäjätunnus, opiskelijakortti, opintotuki, orientoivat opinnot, opiskelijan arki) löytyvät Opiskelijan oppaasta.    
  • Nykyiselle opiskelijalle suunnattu ohjeistus ja tiedotus siirtyvät uuteen Opiskelijan oppaaseen ja intraan. Opiskelijan oppaan linkki löytyy aina tuni.fi-pääsivuston etusivulta. Siirtymävaiheessa myös monet vanhat palvelut ovat käytössä entiseen tapaan.  
  • Opintojaksoille ilmoittaudutaan edelleen vanhoissa palveluissa: NettiOpsussa, POPissa ja Pakki-työpöydällä.  
  • Myös uusi opiskelija voi halutessaan käyttää Opiskelijan opasta tutustuakseen kurssitarjontaan. Uudet opiskelijat perehdytetään orientaatioviikolla henkilökohtaisen opintosuunnitelman laatimiseen.  

Lukuvuosi-ilmoittautuminen  

Yliopisto-opiskelijan Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2019–2020 on avautunut toukokuun puolivälissä ja päättyy 2.9.2019.   

  • Keskustan ja Kaupin kampusten opiskelija: tee lukuvuosi-ilmoittautuminen OILI-palvelussa, jonne kirjaudut yliopiston käyttäjätunnuksella.   
  • Hervannan kampuksen opiskelija: tee lukuvuosi-ilmoittautuminen POPissa.  

TAMKin opiskelijan ilmoittautuminen lukuvuodelle 2019–2020 on päättynyt 31.5. Lukuvuosi-ilmoittautuminen tehdään Pakki-työpöydällä.   

Katso tarkemmat ohjeet opiskelijan käsikirjasta: yliopisto ja TAMK.  

Lukuvuosi-ilmoittautuminen ei koske avoimen yliopiston opiskelijaa. Ilmoittauduthan opintoihin saamiesi ohjeiden ja aikataulun mukaisesti.   

Kurssien aikataulut ja ilmoittautuminen   

Keskustan ja Kaupin kampusten opetustarjonta on siirtynyt opiskelijan oppaan opetussuunnitelmat-osioon. Katso tarkemmat ohjeet opetustarjonnan selaamiseen uutisen lopusta. Kursseille ilmoittaudutaan tuttuun tapaan NettiOpsussa. Opiskelijan työpöytä on käytössä edelleen. UUTTA: Myös Sisu-järjestelmän hakutoimintoa on mahdollista käyttää jo nyt, ja siitä on julkaistu käyttöohje.  

  • Hervannan kampuksella järjestettävien kurssien aikataulut ja niille ilmoittautuminen löytyvät tuttuun tapaan POPista.    
  • TAMKin kurssien aikataulut löytyvät TAMKin opinto-oppaasta ja kurssi-ilmoittautumiset tehdään Pakki-työpöydällä.   

Opiskelijan ohjeet  

Opiskelijoille kohdennettua ohjesisältöä kootaan koko korkeakouluyhteisön osalta opiskelijan käsikirjaan, joka jakautuu opiskelijan käsikirjaan ja TAMK käsikirjaan. Sisältöä täydennetään koko ajan, mutta siirtymäkauden aikana opiskelijan käsikirjasta puuttuvaa tietoa voi etsiä vanhoista oppaista. Huomioithan, että vanhaa yliopisto-opiskelijan Opiskelun opasta, POPia ja TAMKin Opiskelijan intraa ei enää päivitetä.   

Yliopiston sekä TAMKin erillisistä Opiskelijan käsikirjoista löytyvät opintoihin liittyvät ohjeet ja säännöt. Nämä on pyritty kirjoittamaan hyvin tiiviiseen muotoon, jotta tarvittava asia löytyy mahdollisimman nopeasti ja selkeästi.   

Käsikirjassa on panostettu toimivaan hakutoimintoon. Jos siis tiedät tarkkaan mitä etsit, tieto löytyy helposti ja nopeasti hakutoiminnon alta. Voit myös käyttää käsikirjassa vasemmalla olevia teemoja ja niiden alta löytyviä aiheryhmiä apuna selaillessasi käsikirjan ohjesisältöä.  

Opetussuunnitelma- ja tarjontatiedot eli tutkintojen ja kurssien tiedot opiskelijan oppaassa (Keskustan ja Kaupin kampukset)  

UUTTA: Opiskelijan oppaan haussa voi nyt selata kurssitarjontaa periodeittain ja tutkinto-ohjelmittain.  

Opetustietojen hakemisesta on laadittu tarkempi ohje

Opetussuunnitelmajulkaisusta löydät tietoa tutkinnoista ja opintojaksojen (kurssien) aikataulut. Mikäli et löydä kurssejasi, tarkastathan, että selaat oikeaa lukuvuotta vasemmalla sijaitsevien valikoiden päällä olevasta lukuvuosivalitsimesta. Voit käyttää myös vapaa sana -hakua.   

Koulutukset-osiosta löydät kokonaisia opetuspolkuja, jotka sisältävät joko alemman ja ylemmän korkeakoulututkinnon, tai pelkän ylemmän korkeakoulututkinnon. Näin voit esimerkiksi nähdä, mihin eri maisteriohjelmiin kandidaatin tutkinnolla on mahdollisuus hakeutua.  

Tutkinto-ohjelmat -osiossa on listattuna kaikki Tampereen yliopiston tutkinto-ohjelmat. Lukuvuonna 2019-2020 toteutettavat tutkinto-ohjelmat löytyvät rakenteineen ja lisätietoineen osiosta kokonaisuudessaan, sitä aiemmat tulevat näkyville viiveellä. Huomioithan tämän etsiessäsi rakenteita tutkinto-ohjelmasta, joka on yhdistynyt tai poistunut kokonaan tulevalle lukuvuodelle.  

Opintokokonaisuudet-osio sisältää esimerkiksi tutkinto-ohjelmien perus- ja aineopintokokonaisuuksia ja erilaisia tiedekuntien tarjoamia teemakokonaisuuksia. Valinnaisina opintoina valittavat opintokokonaisuudet -filtteri on avuksi etsittäessä valinnaisia opintoja. Myös avoimen yliopiston opintokokonaisuuksia voi etsiä täältä.  

Opintojaksot-osiosta löytyvät sekä kurssien tiedot että niiden toteutusajat. Kursseja voit selailla erilaisten suodattimien, muun muassa tutkinto-ohjelman mukaan. Kursseille lisättyjen toteutusten periodit näet kurssin sivulla oikean puolen harmaassa laatikossa ja suoritustavat-välilehdeltä pääset tarkastelemaan toteutusaikoja tarkemmin. Opetusperiodi-suodatin opintojaksojen hakuun saadaan syksyn aikana.  

Mikäli haluat selata keskustakampuksen kurssitietoja tiedekunnittain, voit käyttää myös NettiOpsun kurssi-ilmoittautumista, jossa on linkitettynä myös kunkin kurssin opetustiedot.   

Opetussuunnitelma- ja tarjontatiedot eli tutkintojen ja kurssien tiedot (Hervannan kampus)  

Hervannan kampuksen osalta tiedot löytyvät POPista vanhaan tapaan.   

Myös Hervannan kampuksen opiskelijat voivat etsiä opintotarjontatietoja ylläolevien ohjeiden mukaan opiskelijan oppaasta, mutta ne löytyvät 2019-2020 POPista. Kirjautumatta voit katsoa opetustietoja täältä.   

Tutkinto-opiskelija, toisen kampuksen opintoihin hakeutumisesta ja niihin ilmoittautumisesta (Ristiinopiskelu) löydät ohjeet yliopisto-opiskelijan käsikirjasta sekä TAMK opiskelijan käsikirjasta.   Pahoittelemme palvelujen siirtymävaiheen aiheuttamaa harmia! Muistathan, että palveluja kehitetään vielä parin seuraavan vuoden ajan. Annathan palautetta aktiivisesti!  

Lisätietoja ja palautteet:  

Mikäli sinulle jäi kysymyksiä, otathan yhteyttä tiedekuntien ohjaustahoihin.

 
Tietojärjestelmiä koskevaa palautetta voit lähettää osoitteeseen opintotietojarjestelmat.tau [at] tuni.fi ( )