Hyppää pääsisältöön

Opiskelija, tarvitsetko opastusta tiedonhakuun tai apua e-aineistojen käyttöön keväällä 2021?

Julkaistu 23.3.2021
Tampereen korkeakouluyhteisö
Kyky paikallistaa, hakea ja käyttää tietoa on yksi yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta valmistuvalta vaadittavista osaamisista. Tiedonhankintataidot auttavat sinua etenemään opinnoissasi, ja pääset syventämään ja kehittämään osaamistasi opintojesi eri vaiheissa. Tiedonhankintataitojen koulutukset on suunniteltu niin, että ne tukevat sinua sekä opinnoissasi että myöhemmin työelämän erilaisissa tiedontarpeissa.

Opiskelijoiden tiedonhaun työpajoissa

  • etsit ohjatusti opinnäytetyön tai muun tehtävän tausta-aineistoa ja/tai
  • opit löytämään luotettavaa ja ajankohtaista tietoa ja/tai
  • kertaat tiedonhaun tekniikoita.

Tiedonhaun etätyöpajoja järjestetään torstaisin klo 16-17 ja perjantaisin klo 8-9.

Ilmoittaudu tästä linkistä

  • torstain pajoihin viimeistään edeltävänä tiistaina,
  • perjantain pajoihin viimeistään edeltävänä keskiviikkona

Tiedonhaun työpajoihin voivat osallistua Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston opiskelijat. Olethan suorittanut tutkintoosi kuuluvan tiedonhaun koulutuksen ennen työpajaan osallistumista. Kirjaston alakohtaisista oppaista löydät kattavat kokoelmat e-artikkeleita, e-kirjoja ja painettuja aineistoja alaltasi.

E-aineistojen etäkäyttö Tampereen yliopiston tai ammattikorkeakoulun ulkopuolelta tapahtuu HAKA-kirjautumisella > valitse kotiorganisaatioksi Tampereen korkeakoulut - Tampere universities > käytä Tuni-tunnuksia.

Tiedonhaun opas tukee itseopiskelua. Löydät sieltä vinkkejä muun muassa hakusanojen ja tiedonlähteiden valintaan sekä hakutulosten arviointiin.

Apua saat myös kirjaston Chat-palvelusta, jonka löydät verkkosivujemme (https://www.tuni.fi/fi/kirjasto), Andorin (https://andor.tuni.fi) tai oppaiden (https://libguides.tuni.fi/) oikeasta alalaidasta jokaisena arkipäivänä klo 9-15. Tutustu kirjaston Andor-hakupalvelun monipuolisiin ominaisuuksiin katsomalla uusin ohjevideo.

Tästä linkistä pääset lukemaan kirjaston toiminnasta koronaviruksen aikana - linkin sisältöä päivitetään jatkuvasti.