Kirjasto TAMK Pääkampus
Tampereen yliopiston kirjasto

Koulutus

Kirjasto tarjoaa monipuolista koulutusta opiskelun ja tutkimustyön tueksi. Vastaamme myös opetussuunnitelmiin kuuluvasta tiedonhankintataitojen opetuksesta. Kirjaston oppaat tukevat sinua työskentelyssäsi, ja korkeakouluyhteisön jäsenenä voit tilata myös henkilökohtaista ohjausta.
Kirjaston järjestämä koulutus ja ohjaus

Tiedonhankinnan opetus

Kirjasto vastaa kaikesta opetussuunnitelmiin kuuluvasta tiedonhankintataitojen opetuksesta Tampereen korkeakouluyhteisössä. Tiedonhankintataitojen koulutukset on integroitu osaksi muita opintoja.

Kevään 2019 opetus järjestetään entisten opetussuunnitelmien mukaisesti. Uudet opetussuunnitelmat tulevat voimaan 1.8.2019.

Opetussuunnitelmiin kuuluva tiedonhankintataitojen opetus

Koulutus tutkijoille, opettajille ja henkilökunnalle

Tarjoamme erilaisia koulutuksia niin tutkijoille, opettajille kuin muulle henkilökunnalle. Tiedot koulutuksistamme löydät tältä sivulta.

Voit myös ottaa yhteyttä ja tilata esimerkiksi koulutusyksiköllesi, tiedekunnallesi tai tutkimusryhmällesi sopivan koulutuksen.

Muut koulutukset

Tarjoamme koulutusta kirjaston hakupalveluiden, e-aineistojen ja viitteidenhallintaohjelmien käyttöön. 

TAMKin opiskelijat voivat osallistua viikoittaisiin tiedonhaun työpajoihin. Niissä saat ohjausta tiedonhakuun ja opit löytämään luotettavaa ja ajankohtaista tietoa.

Tulevia työpajoja to 10.1., pe 11.1., to 17.1., pe 18.1., to 24.1., pe 25.1., to 31.1., pe 1.2.
Ilmoittaudu ennakkoon TAMK Pääkampuksen työpajaan: 

  • torstai klo 16-17 - ilmoittaudu viimeistään edeltävänä tiistaina 
  • perjantai klo 8-9 - ilmoittaudu viimeistään edeltävänä keskiviikkona 

Oppaat ja itseopiskelu

Käytä opiskelussa ja tutkimuksessa apunasi kirjaston oppaita. Löydät tiedot kaikista kirjaston tarjoamista e-aineistoista alakohtaisista oppaista Science Portista.

Tiedonhaun opas tukee itseopiskelua. Löydät sieltä vinkkejä muun muassa hakusanojen ja tiedonlähteiden valintaan sekä hakutulosten arviointiin.

Henkilökohtainen ohjaus ja neuvonta

Autamme mielellämme tiedonhakuun ja e-aineistoihin liittyvissä kysymyksissä. Voit kysyä apua asiakaspalvelusta, chatissa tai osoitteesta kirjasto@tuni.fi.

Jos tarvitset yksityiskohtaisempaa neuvontaa, voit varata kirjastosta henkilökohtaisen ohjausajan. Palvelu on tarkoitettu korkeakouluyhteisön jäsenille.

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt päivitetään sivulle tammikuussa 2019.