Hyppää pääsisältöön

Navigaattorin toiminta laajenee - Uudet toimitilat Hervannan kampukselle, uusia tuen muotoja verkossa ja kampuksilla

Julkaistu 3.10.2022
Tampereen yliopisto
Matalan kynnyksen ohjauspalvelu Navigaattorin toiminta laajenee entisestään. Lokakuussa Navigaattori avaa uudet toimitilat Hervannan kampukselle ja jatkaa opiskelijahyvinvoinnin tuen ja ohjauksen toimintojen laajentamista niin kampustiloissa kuin verkossakin. Tutustu Navigaattorin tarjontaan ja löydä tarvitsemasi hyvinvoinnin tuki!

Tähän uutiseen on koottu Navigaattorin toiminnan keskeiset asiat lokakuun 2022 alussa. Toiminnot keskittyvät keskustan ja Hervannan kampuksille sekä verkkoon. Navigaattori järjestää pop-up neuvontapisteen Kaupin kampuksella marraskuussa. Lisätietoa Kaupin pop-upista saat myöhemmin lokakuussa intran kautta.  

Kampusten tilat 

Navigaattorin kampustoiminta keskittyy lokakuun alusta alkaen uusiin toimitiloihin keskustan Linna-rakennuksessa (Linna 1003 kirjaston pääsisäänkäynnin vieressä) ja Hervannan Päärakennuksessa (PA209c 2. kerroksen aulassa). Tiloihin kootaan viikottaisia päivystyksiä, säännöllisiä palveluvierailuja sekä yksittäisiä pienryhmiä ja tapahtumia. Navigaattori tekee tiloissa yhteistyötä opetushenkilökunnan tuen tarjoajan, Teaching and Learning Centren, kanssa. Molemmat tilat ovat opiskelijoiden vapaassa käytössä silloin, kun niissä ei ole ohjaustoimintaa. 

Navigaattorin toiminta kampuksilla 

Navigaattorin ohjelman löydät palvelun käsikirjasivulta. Kampustilojen ohjelmat on esitetty sivulla erikseen. Taulukkopohjasta löydät viikottain toistuvat päivystykset, joihin on aina vapaa pääsy ilman erillistä ilmoittautumista. Taulukkojen alta löydät listauksen vaihtuvista tapahtumista, jotka eivät toistu joka viikko. Klikkaamalla tapahtumien otsikoita pääset lukemaan niistä lisää. 

Keskustakampuksella viikottainen ohjelma koostuu seuraavista päivystyksistä:  

Hervannan kampuksella viikottaisina päivystyksinä järjestetään seuraavat toiminnot:  

Hervannan kampukselle lisätään viikottaisia päivystyksiä lokakuun mittaan toiminnan päästessä kunnolla vauhtiin. Vaihtuvien tapahtumien joukossa ovat mm. molempien kampuksien avoimet opiskelutaitopajat sekä SportUnin avoimet liikuntaneuvonnan sessiot. 

Molemmilta kampuksilta löydät myös viikottaiset opinto-ohjaajan avoimet päivystykset. Keskustakampuksella opo päivystää keskiviikkoisin klo 13-14 (Päätalo A117) ja Hervannassa tiistaisin klo 12-15 (PA209b). 

Navigaattori verkossa 

Opiskelijan ohjauksen avoimet chat-päivystykset tuovat ohjauksen ja hyvinvoinnin tuen kaikkien opiskelijoiden saataville joka viikko. Chat-ikkuna aukeaa päivystysaikana Navigaattorin käsikirjasivun oikeaan laitaan. Chatissa voit kertoa huolistasi ja kysyä sinua askarruttavia kysymyksiä. Yhteisten ohjauspalvelujen päivystäjä auttaa sinua etsimään oikean tukitahon ja neuvoo jatkotoimenpiteissä. Chat on avoinna seuraavasti:  

  • Maanantaisin klo 13-14.30 
  • Perjantaisin klo 10-11.30 

Verkkosivujen chatin lisäksi Navigaattori järjestää viikottaisia Ask Me Anything -päivystyksiä Jodelissa. Yliopiston opinto-ohjaaja vastaa opiskelijoiden kysymyksiin ja antaa neuvontaa torstaisin klo 13-14. Päivystyksen löydät Jodelissa kanavalta @tampereenyliopisto. 

Mistä ajantasaiset tiedot? 

Navigaattorin keskeiset tiedot, aikataulut ja lisätietolinkit löydät aina palvelun käsikirjasivulta. Sivun lyhytlinkki on helppo muistaa: Naputtele osoitekenttään tuni.fi/navigaattori ja pääset oikealle sivulle.  

Jos sinulla on kysyttävää Navigaattorin toiminnasta, voit lähettää sähköpostia koordinaattori Mikko Salmiselle (mikko.j.salminen [at] tuni.fi). Kehitämme palvelua koko ajan ja pyrimme laajentamaan sitä koskevaa viestintää mahdollisimman moneen kanavaan. Käsikirjasivu kuitenkin pysyy Navigaattori-toiminnan kotipesänä, josta löydät aina tarkimmat ja ajantasaisimmat tiedot toiminnan eri puolista.