Hyppää pääsisältöön

Miljoonalahjoitus korkeakoulutuksen kehittämiseen Satakunnassa

Julkaistu 8.6.2021
Tampereen yliopisto
Sampsa Kataja ja Jukka JylliSampsa Kataja ja Jukka Jylli. Kuva: Maria Ojanen
Satakunnan korkeakoulusäätiö on saanut reilun miljoonan euron lahjoituksen diplomikauppias Jukka Jylliltä korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen yhteistyössä alueen elinkeinoelämän ja yritysten kanssa.

Satakunnan korkeakoulusäätiön tarkoitus on tukea yliopistollista koulutusta sekä korkeakouluopetuksen ja tieteellisen tutkimustyön kehittämistä Satakunnassa. Säätiö hankkii lahjoitusvaroja yrityksiltä ja yhteisöiltä Porin yliopistokeskuksessa toimivien yksiköiden tieteelliseen tutkimustyöhön, opetuksen monipuolistamiseen ja kansainvälistymiseen. Porin yliopistokeskusta koordinoi Tampereen yliopisto.

Diplomikauppias Jukka Jyllin lahjoitus käsittää osakerahastoja ja vuokrahuoneistoja. Hänen toivomuksensa mukaisesti säätiö on päättänyt perustaa varojen hallinnointia ja käyttöä varten Jukka ja Mirjami Jyllin nimeä kantavan rahaston.

Toivon, että lahjoitus edistää mahdollisimman laajasti ja monipuolisesti Porin alueen elinkeinoympäristöä ja tutkimusta sekä nostaa alueen koulutustasoa. Ehkä Porin oman yliopiston saamiseenkin tällä on vaikutusta, Jukka Jylli toteaa.

Onhan tämä ilon päivä Porin alueen korkeakoulutukselle ja elinvoimalle! Tiedossani ei ole vastaavia lahjoituksia alueella ainakaan tällä vuosituhannella. Kuten Jylli itsekin toivoi, toivottavasti tämä hänen valtava lahjoituksensa rohkaisee muitakin kantamaan kortensa kekoon yhteisissä asioissa, Satakunnan korkeakoulusäätiön hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja sanoo.

Parhaillaan Satakunnan korkeakoulusäätiö kerää lahjoitusvaroja Porin yliopistokeskuksessa osin toimivaan Tampereen yliopiston informaatioteknologian ja viestinnän tiedekuntaan perustettavaan kahteen professuuriin, joiden osaamisalana on dataintensiiviset sovellukset ja tekoälyn ohjelmistonäkökulmat.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Sampsa Kataja, Satakunnan korkeakoulusäätiön hallitus, puh. 050 512 2571