Hyppää pääsisältöön

Koulutus: Suomen Akatemia ja Plan S -yhteensopivat julkaisukanavat

Julkaistu 12.9.2022
Tampereen korkeakouluyhteisö
Open Access -logo. Oranssi avainsymboli valkoisella taustalla.
Suomen Akatemian rahoittamissa uusissa projekteissa tieteellisen lehden valintaan pitää kiinnittää erityistä huomiota, jotta se täyttää Akatemian vaatimukset avoimuudesta ja Plan S -yhteensopivuudesta. Tule kuulemaan, millaisia ovat Plan S -yhteensopivat lehdet ja miten yhteensopivuudesta voi varmistua.

Kirjasto järjestää 28.9. klo 9.15–10.00 etäkoulutuksen, jossa tutustutaan Suomen Akatemian linjaukseen tieteellisten julkaisujen avoimesta saatavuudesta ja mitä tarkoittaa siinä vaadittu tieteellisten lehtien Plan S -yhteensopivuus. Tutustumme myös Journal Checker Tool -työkaluun ja siihen, miten Plan S -yhteensopivuuden voi varmistaa eri lähteitä käyttäen.

Koulutus on suunnattu erityisesti uusissa Suomen Akatemian projekteissa (saaneet myönteisen rahoituspäätöksen 1.1.2021 jälkeen avautuneissa hauissa) toimiville tutkijoille, mutta koulutukseen voivat osallistua kaikki korkeakouluyhteisön jäsenet.  

Koulutuksen tiedot:

Koulutukseen ei tarvitse ilmoittautua. Tilaisuutta ei tallenneta. Vastaava koulutus järjestetään englanniksi 1.12.2022 klo 13.15–14.00.

Lisätietoja: oa [at] tuni.fi