Hyppää pääsisältöön

Korkeakoulujen kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika alkaa

Julkaistu 9.1.2019
Tampereen korkeakouluyhteisö
Ihmisiä
Kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika korkeakouluihin alkaa keskiviikkona 9.1. ja päättyy keskiviikkona 23.1. klo 15:00. Kaikkiin koulutuksiin haetaan Opintopolku.fi-palvelun kautta. Suurin osa koulutuksista on kuitenkin haettavana vasta kevään toisena hakuaikana.

Tampereen korkeakouluyhteisössä voi ensimmäisessä vaiheessa hakea kolmeentoista tutkinto-ohjelmaan, joista yhdeksän on Tampereen ammattikorkeakoulussa ja neljä Tampereen yliopistossa.

Tampereen yliopistossa voi hakea teatterityön tutkinto-ohjelmaan ja maisteriohjelmaan sekä kahteen englanninkieliseen tutkinto-ohjelmaan.

Teatterityön tutkinto-ohjelmaan voi hakea vain joka toinen ja joka kolmas vuosi. Tutkinto-ohjelma on viisivuotinen näyttelijän ammattiin valmistava näyttelijäntaiteen koulutus.

Tampereen yliopistossa voi ensimmäistä kertaa hakea myös varhaiskasvatuksen opettajan englanninkieliseen kandidaattiohjelmaan Early Childhood Education. Koulutus sopii erityisen hyvin varhaiskasvatuksen kentällä Suomessa toimiville tai sinne tähtääville hakijoille, joilla on valmiudet opiskeluun englanniksi mutta jotka kokevat suomen kielen taitonsa riittämättömäksi akateemisiin opintoihin.

Diplomi-insinöörin tutkintoon johtava englanninkielinen Science and Engineering tutkinto-ohjelma on ollut tarjolla vuodesta 2016, ja siihen voi nyt hakea ensimmäistä kertaa osana yhteishakua.

Tampereen ammattikorkeakoulussa alkaa elokuussa 2019 yhteensä yhdeksän englanninkielistä tutkinto-ohjelmaa. Hakuaika Bachelor-tutkinto-ohjelmiin on 9.–23.1.2019. Master-tutkinto-ohjelmien hakuaika alkoi 4.12.2018 ja päättyy 23.1.2019.

Puhtaasti englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia tarjotaan liiketalouden, median ja tekniikan aloilla. Niiden lisäksi valikoimassa on suomen kielen taidon vaativa hoitotyön ohjelma, joka on suunnattu lähinnä maassa jo oleville kansainvälisille osaajille sekä kotimaisille ulkomaista uraa haluaville.

Koulutuksiin voi hakeutua niin kotimaasta kuin ulkomailta. Opiskelijavalintatapoja on laajennettu kattamaan pääsykokeita verkossa sekä Suomen lisäksi kolmessa tutkinto-ohjelmassa maailmanlaajuisesti eri maissa Finnips-verkoston kautta (www.finnips.fi). Lisäksi Tampereen ammattikorkeakoulussa kokeillaan kahdessa tutkinto-ohjelmassa ensimmäisen kerran rajattua sisäänottoa SAT-testien tulosten perusteella.

Haku YAMK-tutkinto-ohjelmiin jatkuu 23.1.2019 saakka. YAMK- eli Master-tutkinto-ohjelmiin ammattikorkeakoulun puolella voivat hakea soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon Suomessa tai ulkomailla suorittaneet hakijat, joilla on alalta kolmen vuoden työkokemus. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa. Tänä vuonna uutena avauksena mukana on Emerging Media -tutkinto-ohjelma, jossa uudet mediateknologiat yhdistetään sisältötuotantoon, taiteeseen, audiovisuaaliseen ilmaisuun sekä designiin.

Suurin osa kaikkien korkeakoulujen koulutuksista on haettavana vasta kevään yhteishaun toisena hakuaikana, joka alkaa 20.3. ja päättyy ja 3.4.


Korkeakoulujen yhteishaun kevään 2019 hakuajat:

Hakuaika 1: 9.−23.1.2019
Vieraskieliset koulutukset, Taideyliopisto ja Tampereen yliopiston näyttelijätyön koulutus

Hakuaika 2: 20.3.−3.4.2019
Kaikki muut suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset


Linkkejä
https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan
https://www.tuni.fi/en/study-with-us

https://opintopolku.fi/wp/sidebar-content/korkeakoulujen-kevaan-2019-hakuaika/

Lisätietoja:
hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi, puh. 0294 520 400
hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi, puh. 0294 520 444
admissions.tau [at] tuni.fi
admissions.tamk [at] tuni.fi