Hyppää pääsisältöön

Kirjaston palvelut talvella 2021 jatkuvat pandemialinjausten mukaan

Julkaistu 4.1.2021
Tampereen korkeakouluyhteisö
Luminen tie
Aineiston tilaus- ja noutopisteet palvelevat Linnassa, Hervannassa ja TAMK Pääkampuksella. Tampereen korkeakouluyhteisön yleisten linjausten mukaan kirjaston kaikkien toimipisteiden tilat ja asiakaspalvelu ovat suljettuina tämänhetkisen linjauksen mukaan 7.3.2021 asti. Chat- ja puhelinpalvelumme ovat käytössäsi arkisin klo 9-15.

Tampereen yliopiston kirjaston toimipisteissä Linnassa, Hervannassa ja TAMK Pääkampuksella on asiakkaiden käytössä aineiston noutopisteet. 

Noutopisteet ovat avoinna ma- pe klo 8.00-16.00. Pääsy Linnan ja TAMKin Pääkampuksen noutopisteisiin tapahtuu vain kulkukortilla. Hervannan toimipisteen noutopisteeseen pääsee ilman kulkukorttia aukioloaikoina ma-pe klo 8.00-16.00. 

 • Jos ovi ei avaudu kulkukortillasi, ota yhteyttä kyseisen kampuksen infoon kulkuoikeuden tarkistamiseksi/aktivoimiseksi. 

Tästä linkistä näet toimipisteiden osoitetiedot. 

Tästä löydät Infojen yhteystiedot, mikäli tarvitset apua esteettömään liikkumiseen kampuksella. 

Kirjaston noutopisteet sijaitsevat eri toimipisteissä elektronisesti valvotuissa tiloissa.  

 • Linnan noutopiste sijaitsee Linnan toimipisteen pääsisäänkäynnin vieressä Kalevantienpuoleisessa päädyssä sijaitsevassa Idea-tilassa, johon on sisäänkäynti ulkoa erillisestä ovesta. 
 • Hervannan noutopiste jatkaa palveluaan Kampusareenan 1. krs tilassa Logos (A119).  
 • TAMK Pääkampuksen noutopiste sijaitsee kirjaston sisäänkäynnin edessä olevassa aulatilassa Kuntokadun puoleisessa G-siivessä.  

Kaikki noutopisteet ovat avoinna kulkukortilla ma-pe klo 8.00-16.00. Ainoastaan Hervannan noutopiste on avoinna myös korkeakouluyhteisön ulkopuolisille asiakkaille ilman kulkukorttia ma-pe klo 8.00-16.00. 

Kirjaston asiakkaat pystyvät tilaamaan normaalisti hyllyssä olevaa, lainattavaa 14 vrk ja 28 vrk laina-ajalla olevaa aineistoa tällä tilauslomakkeella. Aineisto, joka on lainassa, varataan normaalin tapaan Andorissa.

Lomakkeella voi tilata hyllyssä olevaa aineistoa kuka hyvänsä kirjaston asiakas, jolla on entuudestaan toimiva kirjastokortti ja kulkuoikeudet kampusten tiloihin. Lainassa olevan aineiston varaukset tehdään edelleen Andorissa.  

Ulkopuolisille asiakkaille kaiken aineiston tilaaminen on mahdollista vain Hervannan toimipisteen noutopisteelle ja vain tilauslomakkeella. 

Kirjojen eräpäivän näet lainauksen yhteydessä saamastasi lainakuitista ja Andor-hakupalvelusta.  

 

Aineistoa voi tulla noutamaan noutopisteiden tiloihin vain aineiston varannut henkilö kulkukortillaan (Hervannassa kulkukorttia ei tarvita) ja lainaamiseen automaatilla tarvitaan voimassa oleva kirjastokortti. Noutopisteiden tiloissa oleskelu ei ole sallittua! 

 • Huomioi sisätiloissa turvavälit ja ota huomioon kokoontumisrajoitukset. Samaan tilaan ei tarpeettomasti useita henkilöitä.  
 • Asiointia noutopisteessä tulee odottaa jonossa tilan ulkopuolella turvavälejä noudattaen, mikäli tilassa on jo entuudestaan useampia henkilöitä. 
 • Varausten noutopisteillä on käytössäsi käsidesiä - käytä sitä! 
 • Mikäli sinulla on minkäänlaisia hengitystieoireita tai tunnet itsesi sairaaksi, älä tule noutamaan kirjaa itse sisätiloista. 

 

Kirjaston toimipisteiden palautusluukut ovat avoinna koko ajan.  

Palautuslaatikoiden/palautusluukkujen sijainnit kussakin toimipisteessä ovat:   

 • Linna: rakennuksen pääoven vieressä Kalevantien puolella 
 • Arvo: rakennuksen Teiskontien puoleisen ulko-oven lähellä 
 • Hervanta: Kampusareenan 1. kerroksen hissiaulassa postilaatikoiden vieressä. Kun Kampusareena on suljettu, kirjat voi palauttaa Päärakennuksen puoleisen sisäänkäynnin ulkopuolella olevaan laatikkoon, jossa lukee "Kirjaston palautukset". 
 • TAMK Pääkampus: Rakennuksen ollessa suljettuna, lainat voi palauttaa luukkuun kampuksen Teiskontien puoleisella pääsisäänkäynnillä. 
 • TAMK Mediapolis: palautukset Tampereen yliopiston kirjaston muihin toimipisteisiin. 

 

Kirjaston tilojen sulkeutumisesta huolimatta kirjaston kaikki verkkopalvelut jatkavat normaalisti. 

Tästä linkistä pääset lukemaan kirjaston toiminnasta koronaviruksen aikana - linkin sisältöä päivitetään jatkuvasti.