ECIU-yliopistossa opiskelijatiimit ratkovat tosielämän haasteita
Haasteet ovat lukukauden mittaisia tai lyhyempiä opintojaksoja, joilla opiskelijatiimit syventyvät yritysten ja yhteisöjen tarjoamiin haasteisiin. Yli 100 opiskelijaa on jo osallistunut yli 30 haasteeseen ja kehittänyt muun muassa ilmaisen ruoan jakelua ja julkisen tilan käytettävyyttä.
Mikromoduulit auttavat oppijoita kartuttamaan tietojaan ja taitojaan muun muassa viestintä- ja kuljetusjärjestelmistä ja kestävästä kehityksestä sekä kehittämään yrittäjyys- ja kielitaitojaan ja kulttuurista osaamista.
- Meillä on Tampereen yliopistossa kaksi keskenään erilaista yhteistyökumppania mukana haasteissamme. Tampereen kaupungin haasteessa selvitellään, miten saisimme kansainväliset osaajat pysymään Tampereen seudulla myös opintojen jälkeen. Ponsse oyj on toinen yhteiskumppanimme ja heidän haasteessaan paneudutaan ihmisen ja metsäkoneen vuorovaikutuksen kehittämiseen, selvittää yliopiston innovaatiopalveluiden yhteiskehittämisen asiantuntija Raul Berlanga Zarate.
Tampereen haasteet saadaan opiskelijoiden haettaviksi kesäkuun puolessavälissä. Kaikki haastetoimeksiannot listautuvat ECIU-yliopiston sivustolla olevalle hakukanavalle.
Miksi mukaan?
- Tee vaikutus. Saat ensikäden kokemusta ja mahdollisuuden edistää yhteiskunnallista muutosta. ECIU-yliopiston haasteet on yritysten ja yhteisöjen tarjoamia ajankohtaisia haasteita, jotka pääasiassa liittyvät YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen 11: Kestävät kaupungit ja yhteisöt.
- Luo kontakteja monitieteellisessä ympäristössä. Tee yhteistyötä opiskelijoiden, opettajien, asiantuntijoiden sekä yritysten ja yhteisöjen edustajien kanssa ja laajenna verkostojasi.
- Opi uusia taitoja monikulttuurisessa ympäristössä. Kehitä kulttuurista osaamistasi ja ongelmanratkaisu- ja tiimityötaitojasi. Jaa ideoita ja hyviä käytänteitä. Kartuta tietojasi ja taitojasi suorittamalla ECIU-yliopiston tarjoamia mikromoduuleja.
- Todistus ja jatkomahdollisuuksia. Saat osallistumistodistuksen suoritettuasi tarjotun haasteen. Opiskelijatiimeille saattaa myös tarjoutua mahdollisuus kehittää ideoitaan edelleen ja luoda uusia palveluita, tuotteita, tutkimusaiheita tai startup-yrityksiä.
Miten se toimii?
- Tutustu kaupunkien, alueiden, yritysten ja yhteisöjen tarjoamiin haasteisiin ECIU:n Challenge-kanavalla (englanniksi). Haasteiden pituus vaihtelee 1-2 päivästä yhteen lukukauteen.
- Rekisteröidy ja hae mukaan! Lue lisää hakuprosessista ja -kriteereistä.
- Kun hakemuksesi on hyväksytty, pääset mukaan kansainväliseen ja/tai monitieteelliseen tiimiin, johon kuuluu oppijoita ja fasilitaattori eli ”teamcher”.
- Kehitä ratkaisu annettuun haasteeseen hyödyntämällä haastepohjaisen oppimisen menetelmiä.
- Suorita mikromoduuleja, joiden avulla kartutat tietojasi ja taitojasi.
- Saat osallistumistodistuksen ja liitteen, jossa tekemääsi työtä kuvataan tarkemmin.
- Tartu tilaisuuteen jatkaa ratkaisun kehittämistä yhdessä tiimisi kanssa.
Lue lisää opiskelijoiden kokemuksista ECIU-yliopiston sivuilta.