Ajassa

ECIU-yliopiston virtuaalikampus XR Campus tukee yhteisöllisyyttä

XR Campus
ECIU:n uuden virtuaalisen XR Campuksen avaa virallisesti 20.9. Innovoinnista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel. Tampereen yliopiston digitalisaatio-kehittämishankkeella on ollut vetovastuu virtuaalisen XR Campuksen toteutuksesta.

Rehtori Mari Walls on vaikuttunut XR Campuksen kokemuksellisuudesta.  

– Tampereen yliopistolle on ollut mieluinen tehtävä olla luomassa XR Campusta, joka on täysin uudenlainen yhteistyöympäristö ECIU-yhteisön käyttöön. Pääsin myös itse kokemaan, millaista on olla mukana keskellä XR Campusta ja sen toimintaa. Tilasta tulee todella intensiivinen vaikutelma, kokemus on mukaansa tempaava ja moniaistillinen. XR Campus pitää itse kokea, kuvaili rehtori Mari Walls. 

ECIU-yliopiston keskiössä on yhteisö 

Haasteiden ratkominen yhteiskehittämisen hengessä on viime kädessä ihmisten vuorovaikutusta, sekä digitaalista että fyysistä. Koronapandemia on tuonut uusia haasteita eurooppalaiselle avoimuudelle ja rajoittaa ihmisten liikkuvuutta. Tarvitsemme uudenlaisia innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja, jotka tarjoavat mahdollisuuksia todelliseen vuorovaikutukseen, luovuuteen ja yhteisöllisyyteen. 

ECIU XR Campus on ECIU-yliopisto virtuaalitodellisuudessa 

ECIU-yliopiston virtuaalikampukselle voi tulla milloin tahansa ympäri Eurooppaa uppoutumaan vuorovaikutteiseen yhteistyöhön. Tarjolla on yhteisiä haasteita ratkaistaviksi sekä yksilöllisiä, ketteriä ja joustavia mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen. Kun astut sisään virtuaalikampukselle, tunnet kuin olisit samassa fyysisessä tilassa muiden kanssa.   

ECIU XR Campus on muodoltaan puisto  

Virtuaalikampus ruokkii innostusta, innovatiivisuutta ja ihmisten hyvinvointia ja murtaa perinteisen käsityksen korkeakoulutuksesta ja yliopistoista rakennuksina ja luentosaleina. Alkuvaiheessa ympäristö on käytettävissä VR-laseilla tai tietokoneella, tulevaisuudessa myös mobiililaitteilla. 

ECIU XR Campus on ensimmäinen Euroopan laajuinen yliopisto virtuaalitodellisuudessa  

Virtuaaliympäristön pilotointi alkoi syksyllä 2020, ja kampuksen avaa 20.9.2021 EU-komissaari Mariya Gabriel. Kehitystyö jatkuu pilottivaiheen jälkeen ja rohkeita visioita valmistellaan pitkälle tulevaisuuteen. Globaalien haasteiden, kuten ilmastomuutoksen, ratkaiseminen edellyttää nopeita ratkaisuja. YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ovat ECIU-yliopiston toiminnan keskiössä.     

Virtuaalikampuksen on suunnitellut ZOAN yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa 

ZOAN on Euroopan johtava virtuaalistudio, jonka kotipaikka on Helsingissä. Kansainvälisesti palkittu yritys tuottaa virtuaalisia kokemuksia ja reaaliaikaisia 3D-malleja eri toimialoille. 

Eurooppalaisen yliopiston rakentaminen edellyttää rohkeita kokeiluja ja pioneerihenkeä. ECIU XR Campus osoittaa, että tulevaisuuden eurooppalaisessa korkeakoulutuksessa kyse on ennen kaikkea ihmisten ja kampusten yhteen tuomisesta. VR-teknologian avulla voimme tuoda ihmiset yhteen oppimaan ja työskentelemään yli rajojen. 

ECIU-yliopiston tavoitteena on muuttaa korkeakoulutuksen toimintatapoja innovatiivisen koulutusmallinsa kautta. Yliopistoallianssin muodostavat 12 eurooppalaista yliopistoa, jotka tunnetaan yrittäjähenkisyydestään ja yhteiskunnallisesta vaikuttavuudestaan. ECIU-yliopisto tuo yhteen oppijat, alumnit, opettajat, tutkijat, yritykset, kansalaisjärjestöt, julkiset sidosryhmät ja kansalaiset ratkomaan monimutkaisia ja monitieteisiä haasteita jatkuvan oppimisen hengessä. Tavoitteena on muuttaa perinteinen tutkintopohjainen koulutus haastepohjaiseksi. Innovatiivista yhteistyötä voidaan nyt tehdä myös virtuaalitodellisuudessa ECIU XR Campuksella. 

Seuraa XR Campuksen avajaisia 

Seuraa lanseerausta linkistä 20.09. kello 12.30 - 13.30: https://www.eciu.org/news/be-part-of-it-eu-commissioner-mariya-gabriel-will-open-the-eciu-university-xr-campus  

Aiheeseen liittyviä uutisia

Uusimmat uutiset kategoriassa Ajassa

Uusimmat uutiset