Kirjasto

Data Horror -viikko: Tuhottavaksi tuomittu aineisto

Tuomittu tuhottavaksi
Meillä oli oikein mukava ja aikaansaava tutkimusryhmä. Saatiin kerättyä rikas ja monipuolinen tutkimusaineisto…oli haastatteluita, oli fokusryhmiä, oli kyselyitä ja oli meidän ottamia valokuvia. Aikaa ja resursseja aineiston keräämiseen upposi vaikka kuinka paljon. Sitten loppui projekti ja mieleen tuli, että voisihan aineiston arkistoida jatkokäyttöön.

Meidän aineisto tuntui soveltuvan Tietoarkistolle.  Sitten otettiin yhteyttä Tietoarkistoon ja siellä alkoivat kysellä kiusallisia: oletteko pyytäneet tutkittavilta luvan aineiston tallentamiseen, mainitsitteko tietosuojailmoituksessa arkistoinnista. Me oltiin ihan, että MITÄ??? Tämä oli jotenkin mennyt ohi, kun oli niin kiire päästä keräämään aineistoa. Siinä meni sitten se mahdollisuus avata aineisto muille ja eikä itsekään voida aineistoa käyttää jatkohankkeissa. Tai no, onnistuisihan se kuulemma vielä, jos vain ottaisi yhteyttä tutkittaviin, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Pahus vie, siitä aineistosta olisi irronnut vielä vaikka kuinka monta artikkelia. Nyt ei korkeakouluyhteisön avoimen tieteen linjaus oikein toteudu, anteeksi.  

Katso kauhutarinan lyhyt video.  

Data Horror -viikko 25.-29.10.2021. Viikon aikana julkaistavat tarinat ovat fiktiivisiä. Lue kaikki viikon kauhujutut Datapalvelun sivuilta.  

#DataHorrorWeek   

Uusimmat uutiset kategoriassa Kirjasto

Uusimmat uutiset