Hyppää pääsisältöön

Aktivismi sarjakuvissa Tampere Kuplii -seminaarin teemana

Julkaistu 13.3.2019
Tampereen yliopisto
Tieteellinen sarjakuvaseminaari
Tampereen yliopiston tieteellinen Tampere Kuplii Goes Academic -sarjakuvaseminaari perjantaina 22. maaliskuuta 2019 klo 11.00 - 16.30 Tampereen yliopiston Linna-kirjaston Väinö Linna -salissa, Kalevantie 5

Kahdennentoista kerran järjestettävässä tieteellisessä sarjakuvaseminaarissa tutkitaan sarjakuva-aktivismia. Käsiteltävinä ovat muun muassa suomalainen sarjakuva queer-feministisestä kulmasta, sarjakuva vähemmistökieliaktivismissa ja huumori ja feministinen sarjakuva Suomessa 1990-2000-luvuilla.

Ralf Kaurasen esitelmässä tarkastellaan siirtolaisuuden ja sarjakuvan välisiä suhteita. Kaisa Ahvenjärvi puhuu aktivismista ja ironiasta saamelaisessa sarjakuvassa ja Markus Galla kertoo Länsi- ja Itä-Saksan sarjakuvan tarinan otsikolla: The story of two different comic-countries: The difference of the comic history in East and West Germany.

Seminaarin aikana jaetaan vuoden 2019 Sarjakuva-Finlandia-palkinto, jonka saajan valitsee tällä kertaa valokuvaaja ja toimittaja Meeri Koutaniemi.

Lisätietoja ohjelmasta ja esiintyjistä saa seminaarin verkkosivuilta. Seminaarin järjestää Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta.

Seminaari on osa viisipäiväistä Tampere Kuplii 2019 -sarjakuvafestivaalia, joka järjestetään 20. - 24.3. Festivaalin teemana on Murros ja mukana Kuplinnassa ovat muun muassa kunniavieraat Tarmo Koivisto, Susanne Buddenberg ja Thomas Henseler, Marvel-sarjakuvan tekijä Rosi Kämpe, vuoden 2019 Sarjakuva-Finlandian voittaja ja monet muut kotimaiset sarjakuvan kärkinimet.

Lisätietoja seminaarista:
Markkinointikoordinaattori Kyösti Koskela, 050 572 8777, kyosti.koskela [at] tuni.fi

Seminaarin verkkosivut: https://events.tuni.fi/tkga/
Tampere Kuplii 2019: http://2019.tamperekuplii.fi/
Sarjakuva-Finlandia: http://www.sarjakuvafinlandia.fi