TAMKin osaamisyksiköt

Yksikkö edustaa monialaisesti sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalan asiantuntijuutta. Koulutamme valtakunnallisesti tulevaisuuden osaajia. Olemme mukana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä työelämän kehittämis- ja tutkimushankkeissa. Tutkintoon johtavan koulutuksen lisäksi tuotamme avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, erikoistumiskoulutuksia sekä erilaajuisia lisä- ja täydennyskoulutuksia työelämän ja yhteiskunnan tarpeisiin.
Koulutustehtävää toteutamme seuraavissa tutkinto-ohjelmissa:
Ammattikorkeakoulututkinnot
Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot
- Hyvinvointiteknologian (ylempi AMK) tutkinto-ohjelma
- Kliinisen asiantuntijan (ylempi AMK) tutkinto-ohjelma
- Sosiaalialan (ylempi AMK) tutkinto-ohjelma
Tutustu lisäksi seuraaviin YAMK-tutkinto-ohjelmiin
- Dataosaaminen ja tekoäly (ylempi AMK) tutkinto-ohjelma
- Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen (ylempi AMK) tutkinto-ohjelma
- Terveyden edistäminen (ylempi AMK) tutkinto-ohjelma
Yhteistyö työelämän kanssa
Toteutamme eri toimijoiden välistä moniammatillista yhteistyötä koulutuksen, hankkeiden ja kumppanuuksien kautta, ja kehitämme näin alueellista osaamista. Opiskelijat tutkivat ja kehittävät opinnoissaan työelämän käytänteitä ohjatusti.
Bioanalyytikko- ja röntgenhoitajakoulutusta toteutamme myös Pirkanmaan ulkopuolella.
Yksikön keskeisiä osaamisen erityisalueita ovat sosiaalialan ammatillinen osaaminen ja osallisuuden vahvistaminen, psykofyysinen fysioterapia, turvallinen säteilyn lääketieteellinen käyttö, näytteenottotoiminta ja vierianalytiikka sekä terveysteknologia.
Tutustu Hyvinvointi ja terveysteknologia -osaamisyksikköön
Ota yhteyttä, keskustellaan lisää yhteistyömahdollisuuksista.
Lea Yli-Koivisto
johtaja, Hyvinvointi ja terveysteknologia
p. 050 560 3153
lea.yli-koivisto [at] tuni.fi
Osaamisyksikön koulutuksissa kehitetään opiskelijoiden työelämävalmiuksia tekemällä oppimalla ja monipuolisilla tiimi- ja projektitöillä. Valmistuneilla on käytännönläheisen liiketalouden ja palveluliiketoiminnan perusosaamisen lisäksi, valinnoistaan riippuen, valmiudet esimiestehtäviin sekä asiantuntijatehtäviin esimerkiksi myynnissä, markkinoinnissa, taloushallinnossa, projektijohtamisessa, kansainvälisessä liiketoiminnassa tai yrittäjänä. Opiskelijat oppivat toimimaan tuloksellisesti ja kehittämislähtöisesti monikulttuurisissa ympäristöissä.
Osaamisyksiköstä valmistuvien tutkintonimikkeet
- tradenomi (AMK)
- restonomi (AMK)
- Bachelor of Business Administration
- tradenomi (ylempi AMK)
- restonomi (ylempi AMK)
- Master of Business Administration.
Työelämäyhteistyö
Yhteistyö tutkinto-ohjelmien opiskelijoiden ja yrityskumppaneiden välillä on kiinteää. Opiskelijat osallistuvat yhteistyöprojekteihin, toteuttavat palvelu- ja tuotekehitysprojekteja sekä konsultoivat tiimiorganisaatioihin ja osallistavaan valmentamiseen liittyvissä projekteissa. Tutkintoon kuuluvia harjoitteluita ja opinnäytetöitä tehdään sekä suomalaisiin että kansainvälisiin yrityksiin.
Osaamisyksikkömme on vahvasti mukana monissa käytännönläheisissä TKI-projekteissa, yhteistyössä muiden TAMKin osaamisalueiden kanssa. TAMKin projekteihin voit tutustua verkkosivuillamme (Tutkimus).
Osaamisyksiköllä on erilaisia kumppanuussopimuksia yritysten kanssa liittyen mm. tuotekehitykseen ja tapahtumien järjestämiseen. Tarjoamme yrityksille ja yhteisöille monipuolisen räätälöitävissä olevan valikoiman kurssikokonaisuuksia, joilla voi päivittää osaamista ja oppia uusia ajankohtaisia asioita. Tutustu organisaation tarpeisiin räätälöitäviin koulutuksiimme (Kehitä työyhteisöäsi).
Osaamisyksikkömme erityispiirteitä
Tiimiyrittäjyyteen perustuvassa Proakatemiassa opitaan yhdessä yrittämällä. Opiskelijat perustavat omat tiimiyrityksensä, joissa oppiminen nivoutuu asiakkaille tehtävien projektien ja oman tuotekehityksen ympärille.
Tradenomi- ja restonomiopiskelijat tekevät yrityksille vaihtelevia projekteja, ja yksikön vahvaa, pitkäaikaista osaamista käytetään työnsä ohella opiskelevien opinnoissa valmentamiseen. TAMKin Catering Studio tarjoaa yrityksille monipuolisen tuotekehityslaboratorion ja tapahtumatilat joustavine palveluineen.
Kansainvälisissä tutkinto-ohjelmissamme opiskelijat työskentelevät heti opintojen alusta aidosti monikulttuurisessa ympäristössä, jolloin he saavat vahvan osaamisen kansainvälisissä tiimeissä toimimiseen.
Tutustu Liiketoiminta-osaamisyksikköön
Ota yhteyttä halutessasi kuulla tarkemmin osaamisyksikkömme tarjoamista palveluista.
Ari-Pekka Anttila
johtaja, Liiketoiminta-yksikkö
p. 050 064 4267
ari-pekka.anttila [at] tuni.fi
Osaamisyksikössämme koulutetaan asiantuntijoita monipuolisiin median, musiikin ja taiteen työtehtäviin.
AMK-tutkinnot
- Medianomi (AMK)
- Bachelor of Culture and Arts
- Muusikko (AMK)
- Musiikkipedagogi (AMK)
Media-alan tutkinto-ohjelma valmentaa audiovisuaalisen alan sisällöllisiin, taiteellisiin ja tuotannollisiin tehtäviin. Opintoja voi suunnata audiovisuaalisen suunnittelun ja ilmaisun polulle (kuvaus ja valaisu, leikkaus, äänisuunnittelu) tai luovan sisällöntuotannon polulle (käsikirjoittaminen ja tuottaminen).
Degree Programme in Media and Arts -tutkinto-ohjelma järjestetään englannin kielellä. Koulutuksen aikana perehdytään media-alan uusiin työkaluihin, sisällöntuotantoon ja erilaisiin asiakaslähtöisiin työskentelytapoihin kansainvälisessä ympäristössä. Opinnot on organisoitu kolmeen polkuun: interaktiivinen media, musiikkituotanto sekä kuvataide.
Muusikon tutkinto-ohjelmassa valmennetaan musiikkiteatterin ammattilaiseksi. Tutkinnon aikana karttuva osaaminen kattaa musiikkiteatterin korkeatasoisen osaajan ydintaidot: erinomaisen taidon laulaa, tanssia ja näytellä. Opintoja voi suunnata yhteismusisointiin, projektiopintoihin, musiikin teoriaan, historiaan tai muihin vaihtoehtoisiin opintoihin.
Musiikkipedagogin tutkinto-ohjelma tuottaa korkeatasoista osaamista soittamiseen, laulamiseen, säveltämiseen, kuoron- tai orkesterinjohtoon, musiikinteoriaan ja -historiaan sekä pedagogiikkaan. Tutkinto sisältää yleisen opettajan kelpoisuuden tuottavat pedagogiset opinnot.
Ylemmät AMK-tutkinnot
- Medianomi (ylempi AMK)
- Musiikkipedagogi (ylempi AMK)
- Master of Culture and Arts
Mediatuottamisen ylempi AMK-tutkinto valmentaa tuottajia, joilla on valmiudet tutkia liiketoiminnan mahdollisuuksia ja kehittää uusia tuottamisen ja tekemisen tapoja media-alalla.
Musiikkipedagogin ylempi AMK-tutkinto antaa valmiudet toimia musiikkialan vaativissa asiantuntija-, kehittämis- sekä johtotehtävissä. Koulutuksen tavoitteet ja sisällöt peilaavat musiikkialan työelämässä tapahtuvia muutoksia ja vaatimuksia. Koulutuksen teemana on kehittyvä opettajuus musiikkialalla.
MA in Screenwriting -ohjelmassa kehitetään kansainvälisen tason käsikirjoituksia elokuvaan ja tv-sarjoihin. Koulutuksessa käsitellään luovan käsikirjoittamisen eri vaiheet.
Emerging Media -ohjelmassa perehdytään digitaalisen median uusiin muotoihin ja teknologioihin, kuten virtuaaliseen ja lisättyyn todellisuuteen sekä jatkuvasti kehittyviin mobiiliratkaisuihin ja sosiaaliseen mediaan.
Yhteistyö työelämän kanssa
Median, musiikin ja taiteen osaamisyksikkö toimii aktiivisessa työelämäyhteydessä ja toteuttaa laajaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Yksikössä opiskelee noin 800 opiskelijaa kolmella kampuksella Tampereella: pääkampuksella Kaupissa, Musiikkiakatemialla ja Mediapoliksessa.
Ota yhteyttä
Kai Salonen
johtaja, Media, musiikki ja taide
p. 050 356 2842
kai.salonen [at] tuni.fi
Yksikön tehtävänä on kehittää ammatillisesti suuntautuneen koulutuksen pedagogiikkaa ammatillisella toisella asteella, ammattikorkeakouluissa ja työelämän oppimisympäristöissä. Olemme kiinnostuneita ammattiin oppimisen sekä opettamisen ja ohjaamisen ilmiöistä useista eri näkökulmista. Näkökulmista korostuvat monimuotoistuvat oppimisympäristöt, kestävä koulutus ja opettajuus, ohjaus ja erityinen tuki, STEM-aineiden opetuksen kehittäminen ja kulttuuriset kysymykset. Pedagogiset ratkaisut -yksikkö järjestää myös TAMKin kielten ja viestinnän sekä matematiikan ja fysiikan opetuksen.
Järjestämme seuraavia koulutuksia:
TAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu
- Ammatillinen opettajankoulutus
- Ammatillinen erityisopettajankoulutus
- Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus
- Opettajien ja koulutusorganisaatioiden täydennyskoulutus
TAMK Kielet ja viestintä
- Kielten ja viestinnän opetus TAMKissa
- Opettajien täydennyskoulutus
TAMK Matematiikka ja fysiikka
- Matematiikan ja fysiikan opetus TAMKissa
- Opettajien täydennyskoulutus
Yhteistyö oppilaitosten ja työelämän kanssa
Ammatillinen opettajakorkeakoulu toimii ammatillisesti suuntautuneen koulutuksen valtakunnallisena ja kansainvälisenä kehittäjänä. Tämä edellyttää jatkuvaa ja kiinteää yhteistyötä koulutusorganisaatioiden kanssa, ja hanketoimintamme onkin runsasta ja monimuotoista. Maksullisena palvelutoimintana järjestämme täydennyskoulutusta opetus- ja ohjausalalla toimiville, oppilaitoksille ja osaamisen kehittämisestä kiinnostuneille yrityksille. Haluamme toimia jatkuvan oppimisen ympäristönä kaikille pedagogiikasta ja opetuksesta kiinnostuneille.
Ota yhteyttä
Hanna Ilola
johtaja, TAMK, Ammatillinen opettajankoulutus
p. 040 026 3675
hanna.ilola [at] tuni.fi
Osaamisyksikkö tuottaa monipuolisia koulutus-, tutkimus- ja innovaatiopalveluja rakennusalan ja ympäristöalan yhteistyökumppaneille ja tulevaisuuden osaajille. Tarjoamme myös monipuolisia myytäviä palveluja yksikkömme eri osaamisalueilta.
Vahvuusalueitamme ovat
- rakentaminen ja sen tekninen osaaminen laajana kokonaisuutena
- talotekniikkaosaaminen
- biotuotetekniikan osaaminen
- laboratoriotekniikan osaaminen
- ympäristötekniikan osaaminen
- metsätalouden osaaminen.
Yhdistävinä tekijöinä yksikön osaamisissa ovat suunnittelun, tuotannon, tuotteiden ja palvelujen digitalisoituminen ja älykkäiden järjestelmien jatkuva kehittyminen sekä rakentamisen että biotalouden aloilla. Tietomallinnus ja erilaiset ilmiöiden simuloinnit lisääntyvät päivä päivältä. Mittaaminen, monitorointi, energia-, laatu- ja ympäristöasiat sekä liiketoiminnan ja laadunhallinnan ymmärtäminen ovat tärkeä osa osaamisyksikön toiminnassa.
RYB-osaamisyksikkö on opiskelijamäärältään TAMKin suurin kouluttaja. Samalla olemme yksi suurimmista rakennus- ja talotekniikka-alan kouluttajista Suomessa. Seuraavassa on lyhyt luonnehdinta koulutustarjonnastamme ja TKI-toiminnastamme:
Rakennustekniikan sekä rakennusalan työnjohdon koulutuksissa koulutamme laaja-alaisesti osaajia rakentamisen kaikkiin keskeisiin osa-alueisiin. Osaamisemme painopistealueita ovat talonrakennustekniikka, infrarakentaminen, rakennustuotanto sekä kiinteistönpitotekniikka ja korjausrakentaminen. Hyödynnämme nykyaikaista tietoteknistä mallinnusta ja laskentaa opetuksessa. Laboratoriot ovat nykyaikaiset, ja ne tukevat hyvin havainnollista opetusta ja soveltavaa tutkimusta. Rakentamisen mittauspalvelu tarjoaa monipuolisia tutkimus- ja testauspalveluja yrityksille ja yhteisöille. Koulutamme myös yrityksien henkilökuntaa maksullisina koulutuspalveluina.
Rakennusarkkitehdin koulutuksessa painotamme nykyaikaisen tietoteknisen mallinnuksen osaamista. Opetuksessa on keskeistä, että suunnitteluprojektien kautta kytketään muut opinnot osaksi rakennushankkeen kokonaissuunnittelua. Yhteistyö rakennustekniikan ja talotekniikan koulutusten kanssa on toteutettu käytännöllisesti oppimisprojekteissa. Hyödynnämme tietomallinnusta suunnittelussa. Kansainvälinen ulottuvuus on luonnollinen osa koulutusta.
Yksikössä on laaja talotekniikan kokonaisosaaminen sekä erityisosaamista sisäilmasto-olosuhteista, energiatehokkuudesta, sähköturvallisuudesta, kiinteistöautomaatiosta ja ohjausjärjestelmistä sekä kiinteistöjen väylätekniikoista. Tulevaisuudessa painopisteenä tulee olemaan nZEB-rakennusten talotekniikka.
Biotuotetekniikan koulutuksen keskiössä on monipuolinen biotalousosaaminen. Myös energia-, laatu- ja ympäristöasiat sekä liiketoiminnan ja laadunhallinnan ymmärtäminen ovat tärkeä osa opintoja. Opiskelija saa käytännön työelämävalmiuksia BioHub-työelämäprojekteissa. Opinnoista osa toteutetaan englannin kielellä, ja opiskelija voi valita myös kokonaan englanninkielisiä opintokokonaisuuksia.
Laboratoriotekniikan koulutus painottuu laboratoriotekniikkaan eli kemialliseen analytiikkaan, vaativaan laiteanalytiikkaan ja bioteknologiaan. Koulutus tarjoaa laajan yleisosaamisen laadunvalvontaan sekä tutkimuksen ja tuotekehityksen tehtäviin.
Metsätalouden koulutus antaa kokonaiskuvan metsästä, metsäluonnosta, metsien hoidosta sekä puun käytöstä. Syvällistä osaamista metsätalouden koulutuksessa on muun muassa metsävaratiedon hallinnassa, puunhankinnan osaamisessa ja monitavoitteisessa metsien käytössä.
Englanninkielinen Degree Programme in Environmental Engineering kouluttaa energia- ja ympäristötekniikan osaajia kansainvälisille työmarkkinoille. Koulutuksen keskiössä ovat luonnolliset ja teolliset ekosysteemit, vesien ja jätevesien käsittelytekniikat, ympäristönsuojelu ja -seuranta sekä energiantuotanto yhdistettynä hyvään kemian, fysiikan ja matematiikan osaamiseen. Perinteisten insinööritaitojen lisäksi opiskelijat saavat valmiudet projektinhallintaan, ympäristöjohtamiseen ja sosiaalisten vaikutusten arviointiin sekä ammattimaiset viestintätaidot.
Koulutustehtävää toteutamme seuraavissa tutkinto-ohjelmissa:
Ammattikorkeakoulututkinnot
- Rakennustekniikan tutkinto-ohjelma, insinööri (AMK)
- Rakennusalan työnjohdon tutkinto-ohjelma, rakennusmestari (AMK)
- Rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelma, rakennusarkkitehti (AMK)
- Talotekniikan tutkinto-ohjelma, insinööri (AMK)
- Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma, insinööri (AMK)
- Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma, insinööri (AMK)
- Degree Programme in Environmental Engineering, Bachelor of Engineering
- Metsätalouden tutkinto-ohjelma, insinööri (AMK)
Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot
- Rakentamisen (ylempi AMK) tutkinto-ohjelma
- Talotekniikan (ylempi AMK) tutkinto-ohjelma
- Master's Degree in Risk Management and Circular Economy (ylempi AMK) tutkinto-ohjelma
Ota yhteyttä, keskustellaan lisää yhteistyömahdollisuuksista!
Jouko Lähteenmäki
johtaja, Rakennettu ympäristö ja biotalous (lyhenne RYB-osaamisyksikkö)
p. 040 521 0731
jouko.lahteenmaki [at] tuni.fi
Timo Parkkinen
osaamispäällikkö, biotalouden osaamisalat
p. 040 548 0036
timo.parkkinen [at] tuni.fi
Hannu Kauranen
osaamispäällikkö, rakennetun ympäristön osaamisalat
p. 0400 948774
hannu.kauranen [at] tuni.fi
Koulutamme tulevaisuuden osaajia teollisuusteknologian osaamisalueilla, ja teemme kehittämis- ja tutkimushankkeita, jotka parantavat Pirkanmaan alueen yritysten toimintaedellytyksiä. Tuotamme lisäksi jatkuvan oppimisen koulutustarjontaa avoimessa ammattikorkeakoulussa, täydennyskoulutuksena ja maksullisena palveluna.
Koulutustehtävää toteutamme seuraavissa tutkinto-ohjelmissa:
Ammattikorkeakoulututkinnot
- Autotekniikan tutkinto-ohjelma, insinööri (AMK)
- Konetekniikan tutkinto-ohjelma, insinööri (AMK)
- Sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelma, insinööri (AMK)
- Tietotekniikan tutkinto-ohjelma, insinööri (AMK)
- Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelma, tradenomi (AMK)
- Degree Programme in Software Engineering, Bachelor of Engineering
Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot
- Automaatioteknologian tutkinto-ohjelma, insinööri (ylempi AMK)
- Teknologiajohtamisen tutkinto-ohjelma, insinööri (ylempi AMK)
- Dataosaamisen ja tekoäly tutkinto-ohjelma, insinööri (ylempi AMK)
- Tietojärjestelmäosaamisen tutkinto-ohjelma, tradenomi (ylempi AMK)
Yhteistyö työelämän kanssa
Tutkinto-ohjelmissamme on yhteensä 2000 opiskelijaa. Ominaista opiskelussa on kiinteä yhteistyö teollisuusteknologia-alan yritysten kanssa. Opintoihin kuuluvat harjoittelut tehdään yrityksissä, ja opinnäytetyöt pyritään tekemään yritysten antamina kehittämistehtävinä. Opiskelijat toteuttavat myös yritysten antamia toimeksiantoja projekteina – toivomme saavamme niitä edelleen lisää.
Toimintamme käytännönläheisissä tutkimus-, kehitys- ja innovointiprojekteissa on kasvavaa, ja otamme mielellämme mukaan lisää yrityskumppaneita.
Keskustellaan lisää!
Hannu Kivilinna
johtaja, Teollisuusteknologia
p. 050 098 1118
hannu.kivilinna [at] tuni.fi
Yksikössä työskentelee noin 90 asiantuntijaa ja noin 1500 opiskelijaa. Koulutamme terveysalan osaajia hoitotyön eri alueille, ensihoitoon, kätilötyöhön, sairaanhoitoon ja terveydenhoitotyöhön. Ensihoitaja-, kätilö- ja terveydenhoitajatutkinto sisältävät sairaanhoitajatutkinnon. Maisteritason osaamista tuotamme sosiaali- ja terveysalan johtamisen, kliinisen osaamisen ja terveyden edistämisen alueilla.
Tutkinto-ohjelmat sisältävät erilaisia kansainvälisiä yhteistyömahdollisuuksia. Sairaanhoitajakoulutusta toteutamme sekä suomen- että englanninkielisenä. Tarjoamme sairaanhoitajakoulutusta myös EU-alueen ulkopuolelle.
Olemme mukana kehittämässä terveydenhuoltoalan koulutusta ja osaamista. Erityinen profiloitumiskohteemme on genomitiedon osaamisen lisääminen terveydenhuollossa. Opetuksessa käytämme aktiivisia opetusmenetelmiä ja näyttöön perustuvaa tietoa sekä vahvistamme kansainvälisyysosaamista. Panostamme terveysalan uuden digitaalisen teknologian hyödyntämiseen ja kehittämiseen yhteistyössä tekniikan osaamisalan kanssa.
Olemme mukana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä työelämän kehittämis- ja tutkimushankkeissa. Lisäksi tuotamme erilaajuisia lisä- ja täydennyskoulutuksia työelämän ja yhteiskunnan tarpeisiin. Meillä on myös runsaasti mahdollisuuksia jatkuvaan oppimiseen avoimen ammattikorkeakoulun kautta.
Terveysyksikön osaamisalueet
- Ensihoitotyö
- ensihoito, eri-ikäisten äkillisesti sairastuneiden tai vammautuneiden potilaiden tutkiminen ja hoito sairaalan ulkopuolisessa ensihoidossa, akuuttihoitotyö, ensiapu ja ensihoitotyön kehittäminen ja tutkimus
- Kätilötyö
- seksuaali- ja lisääntymisterveys, raskaus, synnytys ja lapsivuodeaika, vauvaperheen hyvinvoinnin tuki, imetysohjaus ja kätilötyön kehittäminen ja tutkimus
- Sairaanhoito
- hoitotyön perusosaaminen, kliinisen hoitotyön eri alueet, hoitotyö uudistuvassa perusterveydenhuollossa, lasten, nuorten ja perheiden hoitotyö, mielenterveys- ja päihdehoitotyö, perioperatiivinen hoitotyö, sisätauti-kirurginen hoitotyö, hoitotyön johtaminen, kehittäminen ja tutkimus
- Terveydenhoitotyö
- eri-ikäisten asiakkaiden, perheiden ja yhteisöjen terveyden edistäminen, neuvolatyö, kouluterveydenhoito, työterveys, elintapaohjaus/-valmennus, tartuntatautien ennaltaehkäisy ja rokottaminen, opiskelu- ja työhyvinvointi sekä terveydenhoitotyön kehittäminen ja tutkimus
- Kliininen asiantuntijuus (ylempi AMK)
- akuuttihoitotyö erilaisissa toimintaympäristöissä, mielenterveys- ja päihdetyön laaja-alainen osaaminen, omahoidon tukeminen ja kansansairauksien hoitotyö ja edellä mainittujen alueiden kehittäminen ja tutkimus
- Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen (ylempi AMK)
- suunnittelu-, kehittämis- ja johtamisosaaminen ja edellä mainittujen alueiden kehittäminen ja tutkimus
- Terveyden edistämisen osaaminen (ylempi AMK)
- terveyden edistäminen, terveyden tutkimus, työterveyshuollon toimintojen kehittäminen ja edellä mainittujen alueiden kehittäminen ja tutkimus
- Dataosaamisen ja tekoälyn osaaminen (ylempi AMK)
- datan ja tekoälyn hyödyntäminen hoitotyössä ja ko. alueiden kehittäminen ja tutkimus
- Hyvinvointiteknologian osaaminen (ylempi AMK)
- hyvinvointiteknologian asiantuntijuus, kehittäminen ja tutkimus
Työelämäyhteistyö
Rakennamme eri toimijoiden välistä monialaista yhteistyötä terveysalan koulutuksen, projektien, hankkeiden ja kumppanuuksien kautta, ja kehitämme näin alueellista osaamista. Opiskelijamme tutkivat ja kehittävät työelämän käytänteitä opinnäytetöissään asiantuntijaopettajien ohjauksessa.
Tutustu Terveys-osaamisyksikköön
Ota yhteyttä, keskustellaan lisää yhteistyömahdollisuuksista.
Susanna Seitsamo
johtaja, Terveysyksikkö
p. 050 322 5921
susanna.seitsamo [at] tuni.fi