Hyppää pääsisältöön

KYVYKÄS - muutoskykyiseksi MaRa-alalla

Tampereen ammattikorkeakoulu
Projektin kesto1.9.2021–31.8.2023

KYVYKÄS - muutoskykyiseksi MaRa-alalla -hanke vastaa omalta osaltaan koronapandemian matkailu- ja ravitsemisalalle aiheuttamiin vaikeuksiin vahvistamalla alalla toimivien ammattilaisten ja yritysten muutosvalmiuksia. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa matkailu- ja ravitsemisalojen ammattilaisten sekä pk- ja mikroyritysten muutoskyvykkyyttä, (työ)hyvinvointia ja jatkuvan oppimisen taitoja sekä edistää alan henkilöstön ja yritysten välistä verkostoitumista ja vertaistukea muutoskyvykkyyden kehittämisessä. Kehittämistoimissa huomioidaan yksilö-, työyhteisö ja yritystasoinen kehittäminen. Tukea tarjotaan kohdennetusti myös yritysten johdolle ja esimiehille.

Hankkeen tuloksena hankkeeseen osallistuneiden matkailu- ja ravitsemisalojen ammattilaisten sekä pk- ja mikroyritysten kyvykkyys sopeutua, mukautua ja hyödyntää toimintaympäristössä tapahtuvia nopeita muutoksia on parantunut. Lisäksi hankkeeseen osallistuneiden (työ)hyvinvointi ja jatkuvan oppimisen taidot ovat vahvistuneet sekäalan yritysten välinen verkostoituminen ja vertaistuki muutoskyvykkyyden kehittämisessä on lisääntynyt.

Tavoite ja tehtävät

Koronakriisi on vaikuttanut erityisen voimakkaasti matkailu- ja ravitsemisalan toimintaedellytyksiin ja tulevaisuudennäkymiin. KYVYKÄS - muutoskykyiseksi MaRa-alalla -hankkeen tavoitteena on vahvistaa matkailu- ja ravitsemisalojen ammattilaisten sekä pk- ja mikroyritysten muutoskyvykkyyttä lisäämällä (työ)hyvinvointia ja jatkuvan oppimisen taitoja, vahvistamalla vertaistukea sekä edistämällä alan henkilöstön ja yritysten välistä verkostoitumista. Hanke tarjoaa mukaan lähteville MaRa-alan yrittäjille, yrityksille ja niiden henkilöstölle monipuolista tukea ja ohjausta muutoskyvykkyyden vahvistamiseksi työssä kattavan kehittämistoimitarjonnan avulla. Kehittämistarjottimelta osallistuvat yritykset voivat valita juuri heille hyödylliset toimenpiteet. Hanke parantaa alan yritysten ja niiden henkilöstön muutoskykyä nyt ja tulevaisuudessa tukemalla sekä yrittäjien että yritysten henkilöstön kokonaisvaltaista hyvinvointia (fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen) ja lisäämällä muutoskykyosaamista jatkuvan oppimisen ja vertaisoppimisen menetelmin. Hankkeen tuloksena yritysten, niiden työntekijöiden ja esimiesten mahdollisuudet pysyä toimintakykyisinä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä ovat parantuneet

Rahoituslähde

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) 2014-2020

Partnerit

TAMPEREEN KORKEAKOULUSÄÄTIO SR (TAU), Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK)

Yhteyshenkilöt

Hannu Järvinen
hannu.jarvinen [at] tuni.fi