Hyppää pääsisältöön

CircVol

Tampereen yliopisto
1.8.2018–30.12.2020
KärkialueTekniikka
Rahoittajat
Rahoittajien pakollinen logo

6Aika: CircVol  

Suurivolyymisten sivuvirtojen ja maamassojen hyödyntäminen kaupungeissa on EAKR-hanke, jossa ratkotaan erilaisia suurivolyymisten sivutuotteiden ja materiaalien kiertoon liittyviä haasteita. Tampereella hanke kohdistuu Hiedanrannan tulevaan kaupunginosaan, jossa pyritään löytämään ratkaisuja alueen nollakuidun käsittelyyn ja hyödyntämiseen. Tavoitteena on löytää ratkaisuvaihtoehtoja Näsijärven pohjassa olevan nollakuidun käsittelyyn tavalla, joka on liiketoiminnallisesti houkuttelevaa sekä Hiedanrannan kehittämisperiaatteiden ja ympäristöarvojen mukaista. Hankkeeseen osallistuvat Tampereen yliopistolta tuotantotalouden, ympäristötekniikan ja kaupunkisuunnitttelun yksiköt.

Tavoite ja tehtävät

CircVol-hankkeen tavoitteena on kehittää ratkaisuja  toimijaekosysteemien kokoamiseen ja toimintamallien kehittämiseen liittyen suurivolyymisten teollisten sivuvirtojen ja infrarakentamisen seurauksena syntyvien maamassojen hyödyntämiseen 6Aika-kaupungeissa. Hankkeessa edistetään suurivolyymisten sivuvirtojen kuten maamassojen kiertoa, mikä on merkittävää kaupungeille mm. taloudellisten säästöjen ja CO2-päästöjen pienentämisen näkökulmasta. Tampereen yliopiston Hervannan kampukselta mukana olevat kolme yksikköä auttavat materiaalikiertojen parantamisessa liiketoiminta-, kaupunkisuunnittelu- ja ympäristötekniikkanäkökulmista. Yhdessä yksiköt tutkivat nollakuitua liiketoiminnallistamis-, prosessi- ja päätöksentekonäkökulmista tavoitteenaan tukea Tampereen kaupunkia nollakuituhaasteen ratkaisussa.

Koordinoiva organisaatio

Turku Science Park Oy

Yhteistyötahot

Forum Virium Helsinki, Geologian tutkimuskeskus GTK, Helsingin kaupunki, Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun kaupunki, Suomen Ympäristökeskus SYKE, TTY-säätiö/Tampereen yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Varsinais-Suomen liitto ja Åbo Akademi

Yhteyshenkilöt

Leena Aarikka-Stenroos

Tutkimusryhmän johtaja, Associate Professor

leena.aarikka-stenroos [at] tuni.fi

+358 50 301 5476

 

Jarmo Uusikartano

Projektipäällikkö

jarmo.uusikartano [at] tuni.fi