Ryhmätyö
Tutkinto-ohjelma

Viestinnän maisteriohjelma

Valmistu viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijaksi

Voit syventyä viestinnän kysymyksiin esimerkiksi johtamisen, politiikan tai hyvinvoinnin näkökulmista.

Viestinnän (ent. puheviestinnän) maisteriopinnosta valmistuneet opiskelijat ovat monipuolisia viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijoita, jotka työllistyvät erinomaisesti. Maisteriopinnot suorittaneena sinulla on valmiudet ymmärtää ja kehittää sekä kasvokkais- että verkkoviestintää. Voit työskennellä esimerkiksi viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijana, konsulttina, tiedottajana tai viestintäpäällikkönä. Koulutuksesta voi valmistua myös puheviestinnän opettajaksi.

Viestinnän maisteriopinnot suorittaneena osaat valmentaa esiintyjiä ja tiimejä sekä toimia asiantuntijana eri ammattien ja yksityisten viestintäsuhteiden vuorovaikutustilanteissa. Osaat myös suunnitella, toteuttaa ja kehittää viestintää organisaatioissa, kampanjoissa ja sosiaalisessa mediassa.

Voit syventyä viestinnän kysymyksiin esimerkiksi johtamisen, politiikan tai hyvinvoinnin näkökulmista. Opinnoissa työelämän näkökulma on koko ajan mukana viestintäteoreettisten opintojen ohella, ja opintoihin kuuluu työharjoittelu. Maisteriopinnoissa saat mahdollisuudet kansainvälistyä, sillä opiskelijoita rohkaistaan opiskelijavaihtoon. Myös kansainväliset työtehtävät ovat mahdollisia.

Viestinnän maisteriopinnoissa voit pääasiassa keskittyä viestinnän asiantuntemuksesi kehittämiseen, mutta lisäksi voit hyödyntää laajasti myös Tampereen korkeakouluyhteisön muuta opetustarjontaa. Viestijöiden kesken on tunnetusti erinomainen ilmapiiri, joten liity mukaan!