Hyppää pääsisältöön

Viestinnän maisteriohjelma

Tampereen yliopisto

Valmistu viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijaksi

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Filosofian maisteri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Viestinnän maisteriopinnosta valmistuneet ovat monipuolisia viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijoita, jotka työllistyvät erinomaisesti.

Opinnot perustuvat laaja-alaiseen, ajankohtaiseen ja tutkimusperustaiseen ymmärrykseen viestinnästä ja vuorovaikutuksesta. Voit syventyä viestinnän kysymyksiin politiikan, johtamisen, organisaatioiden ja työyhteisöjen, terveyden ja hyvinvoinnin sekä sosiaalisen median näkökulmista. Viestintäteoreettisen tarkastelun rinnalla kulkee koko ajan työelämän näkökulma, ja maisteriopintoihin sisältyy työharjoittelu. Voit kansainvälistyä esimerkiksi opiskelijavaihdon ja ulkomaisen harjoittelun kautta.

Viestinnän maistereilla on valmiudet kehittää kasvokkaista ja digitalista viestintää ja vuorovaikutusta. Osaat valmentaa esiintyjiä ja tiimejä sekä toimia asiantuntijana ammatillisten ja yksityisten vuorovaikutussuhteiden viestintäkysymyksissä. Osaat myös suunnitella, toteuttaa ja kehittää viestintää organisaatioissa, kampanjoissa ja sosiaalisessa mediassa. Viestinnän maisterit sijoittuvat yrityksiin, kansainvälisiin organisaatioihin, järjestöihin ja yhdistyksiin, kunta-alalle tai valtiolle. Voit työskennellä esimerkiksi konsulttina, tiedottajana tai viestintäpäällikkönä. Koulutuksesta voi valmistua myös puheviestinnän opettajaksi.

Viestinnän maisteriopinnoissa voit pääasiassa keskittyä viestinnän asiantuntemuksesi kehittämiseen. Asiantuntijuuttasi voit täydentää Tampereen korkeakouluyhteisön laajaa opetustarjontaa hyödyntämällä. Viestijöiden kesken on erinomainen ilmapiiri, liity mukaan!

Viestinnän opiskelijoilla on oma aktiivinen ainejärjestö Reettorit ry