Hyppää pääsisältöön

Vakuutus ja riskienhallinta, Kauppatieteiden maisteriohjelma

Tampereen yliopisto

Ainutlaatuiseksi vakuutustoiminnan ja riskienhallinnan osaajaksi

Kehittyneet vakuutusjärjestelmät ovat perusedellytyksiä vakaalle yhteiskunnalliselle kehitykselle.

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Kauppatieteiden maisteri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Kehittyneet vakuutusjärjestelmät ja laaja-alainen riskienhallintaosaaminen ovat perusedellytyksiä kaikelle yritystoiminnalle ja vakaalle yhteiskunnalliselle kehitykselle. Vakuutuksen ja riskienhallinnan maisterikoulutuksessa opiskellaan periaatteita ja menetelmiä, joilla yritykset, organisaatiot ja yksilöt hallitsevat riskejä ja niiden taloudellisia vaikutuksia. Kursseilla käsitellään riskienhallintaa, vakuutusjärjestelmiä ja vakuutusliiketoimintaa.  

Opetuksessa huomioidaan liiketaloudellisten, teknisten sekä sosiaalisten innovaatioiden luomat uudet mahdollisuudet ja riskit. Tavoitteena on kouluttaa modernin tietoyhteiskunnan ympäristön hallitsevia laaja-alaisia ekonomeja, joilla on riskienhallinnan ja vakuutustoiminnan erityisosaaminen. Suomessa opintosuunta on ainoa, joka tarjoaa vakuutuksen ja riskienhallinnan kauppatieteiden maisteriopinnot.

Koulutus antaa valmiudet toimia monenlaisissa vakuutustoiminnan ja riskienhallinnan asiantuntija- ja esimiestehtävissä. Valmistuneet työllistyvät erinomaisesti mm. vakuutus-, rahoitus-, meklari- ja konsultointiorganisaatioihin sekä yritysten riskienhallintatehtäviin.  

Oman maisterikoulutuksen opintojen lisäksi voit hyödyntää laajasti kauppatieteiden ja koko Tampereen korkeakouluyhteisön opetustarjontaa.