
Tuotantotalouden DI-ohjelma
Menestyvän yrityksen kehitys- ja johtotehtävissä tarvitaan vahvaa liiketoimintaosaamista
Tuotantotalouden DI-opinnot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden laajentaa osaamista tiedoilla ja taidoilla, joita tarvitaan vaativissa yritysten johto-, asiantuntija- ja kehittämistehtävissä. Tuotantotalouden opinnot eivät rajaa työskentelymahdollisuuksia tiettyyn alaan, vaan tuotantotalouden diplomi-insinöörejä työskentelee hyvin erilaisissa organisaatioissa.
Tuotantotalouden DI-ohjelmaan voi hakeutua, mikäli on suorittanut soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon. Mikäli opiskelijalla ei ole tuotantotalouden taustaa, alkuvaiheen opinnoissa keskitytään yritysten toiminnan ilmiöiden ja niiden taloudellisten vaikutusten ymmärtämiseen. Tuotantotalouden taustalla maisteriopintoihin hakeutuvat puolestaan laajentavat teknistä osaamistaan valitsemallaan alalla.
Tuotantotalouden diplomi-insinöörit hallitsevat talouden, teknologian, teollisen arvontuotannon ja organisaatioiden kokonaisuuksia sekä osaavat ratkoa moniulotteisia yritystoiminnan ongelmia käytännössä. Opiskelija syventyy valintansa mukaan talouden ja liiketoiminnan hallintaan, tuotannon ja toimitusketjun hallintaan, strategiseen teknologia- ja projektijohtamiseen tai myyntiin ja hankintaan kansainvälisessä toimintaympäristössä.
Tuotantotaloudesta valmistuneet pitävät alan parhaana puolena monipuolisen mutta haastavan koulutuksen luomaa kokonaisvaltaista näkemystä yritystoiminnasta. Opiskelijoiden mukaan tuotantotalous on ala, jota arvostetaan todella paljon yrityksissä.

Vuosina 2018 ja 2019 tuotantotalouden diplomi-insinööreiksi valmistuneiden ajatuksia
"Tampereen yliopisto on ollut loistava paikka opiskella. Opiskelijoiden viihtyvyyttä on tuettu monipuolisesti mm. kerho- ja liikuntatoiminnan osalta." "Yliopisto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet opiskelijayhteisön monipuoliselle toiminnalle. Opinnot on hyvin järjestetty ja kurssit ovat laadukkaita." "Hyvää ja laadukasta opetusta. Vain positiivisia kokemuksia opiskeluajalta." "Arvostan koulutusta ja opetusta suuresti. Olen mielestäni oppinut erittäin paljon. Lisäksi yliopisto on hyvin antanut valmiuksia myöhempään oppimiseen ja oppimisen jatkamiseen."
Katso videolta lisätietoja tuotantotalouden opiskelusta
Katso tuotantotalouden diplomi-insinöörin mietteitä urapolustaan ja DI-opintojen merkityksestä (video DIA-yhteisvalinnan yhteismarkkinointimateriaalia)

Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Kampus
Tuotantotalouden maisteriopinnot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden laajentaa osaamista sellaisilla tiedoilla ja taidoilla, jotka mahdollistavat uralla etenemisen. DI-ohjelman kautta opiskelijat saavat valmiudet toimia yritysten vaativissa asiantuntija- ja kehittämistehtävissä sekä erilaisissa johtamisrooleissa. Opinnot eivät myöskään rajoita työskentelymahdollisuuksia tiettyyn toimialaan, vaan tuotantotalouden ammattilaisia työskentelee hyvin erilaisissa organisaatioissa. Osa opinnoista toteutetaan englanniksi, mikä tarjoaa mahdollisuuden harjoittaa valmiuksia kansainväliseen uraan.
DI-ohjelmaa suorittamaan voi hakeutua suoritettuaan soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon, joita ovat esimerkiksi tekniikan kandidaatti sekä AMK-insinööri. Lähes kaikki tekniikan alat tarjoavat mahdollisuuden hakeutua opiskelijaksi.
Tuotantotalouden ammattilaiset hallitsevat talouden, teknologian, teollisen arvontuotannon ja organisaatioiden kokonaisuuden sekä osaavat ratkoa yritystoiminnan ongelmia käytännössä. Opinnot nivoutuvatkin tiukasti näiden teemojen ympärille, kukin aihetta hieman eri näkökulmasta tarkastellen. Mikäli opiskelijalla ei ole tuotantotalouden taustaa, alkuvaiheen opinnoissa keskitytään yritysten toiminnan ilmiöiden ja niiden taloudellisten vaikutusten ymmärtämiseen. Tuotantotalouden taustalla maisteriopintoihin hakeutuvat puolestaan laajentavat tekniikan osaamistaan jollakin valitsemallaan alalla.
Tuotantotalouden DI-ohjelma sisältää opintoja niin suomeksi kuin englanniksi. Syventymisvaihtoehdossa International Sales and Sourcing kaikki opetus on englanniksi. Kirjallisuudesta suuri osa on englanninkielistä ja diplomityö kirjoitetaan yleensä joko suomeksi tai englanniksi.
Suoraan DI-ohjelmaan hakeutuneen opiskelijan opinnot koostuvat aiempaa tutkintoa täydentävistä opinnoista, yhteisistä opinnoista, syventävistä opinnoista, diplomityöstä sekä vapaasti valittavista opinnoista, joihin kuuluu myös ylimääräinen opintokokonaisuus. Täydentävät opinnot sijoitetaan pääsääntöisesti osaksi DI-tutkintoa.
DI-ohjelman yhteisissä opinnoissa korostuvat analyyttisyyttä, ongelmanratkaisua ja viestintätaitoja painottavat menetelmä- ja sovelluskurssit. Tuotantotalouden syventävissä opinnoissa korostuvat yritysten arvontuoton eli materiaali-, tieto- ja rahavirtojen hallinnan keskeiset osaamiset. Opiskelija voi opinnoissaan valintansa mukaan syventyä joko talouden ja liiketoiminnan hallintaan, strategiseen teknologia- ja projektijohtamiseen, myyntiin ja hankintaan kansainvälisessä toimintaympäristössä tai tuotannon ja toimitusketjun hallintaan.
Alemman tutkinnon tuotantotaloudesta tai vastaavasta suorittaneet valitsevat lisäksi vapaasti valittavan teknisen opintokokonaisuuden yliopiston laajasta tarjonnasta. Muilta tekniikan aloilta alemman tutkinnon suorittaneet puolestaan suorittavat lisäksi teollisuustalouden opintokokonaisuuden, joka täydentää heidän liiketalouden ilmiöiden perusosaamistaan. Opinnot on ryhmitelty niin, että niiden suorittaminen täysipäiväisesti opiskellen on mahdollista kahdessa vuodessa.
Opiskelu on monipuolista ja sisältää luento-opetusta, pienryhmäopetusta, harjoituksia ja harjoitustöitä sekä yksin että ryhmissä. Osa harjoituksista on case-tehtäviä, joissa ratkotaan yrityselämässä esiintyviä ongelmatilanteita. Opintojen suorittaminen vaatii säännöllistä läsnäoloa.
Talouden ja liiketoiminnan hallinta
Dynaamisessa toimintaympäristössä yrityksen on jatkuvasti seurattava toimintakykyään ja uudistuttava, jotta se voi menestyä. Talouden ja liiketoiminnan hallintaan syventyvät opiskelijat erikoistuvat yritysten selviytymisen, kannattavuuden ja kasvun edellyttämiin analyyttisiin menetelmiin ja käytäntöihin, joita tarvitaan liiketoiminnan kehittämisessä ja päätöksenteossa. Opinnot yhdistävät laskentatoimen, rahoituksen ja markkinoinnin opetusta. Talouden ja liiketoiminnan hallinnan opiskelijat voivat suuntautua erilaisiin liiketoiminnan analysointi- ja kehittämistehtäviin.
Strateginen teknologia- ja projektijohtaminen
Modernit teknologiayritykset toimivat epävarmassa toimintaympäristössä, jossa niiltä odotetaan ainutkertaisten ratkaisujen kehittämistä asiakkaiden moninaisiin tarpeisiin sekä teknologian koko elinkaaren huomioon ottamista. Strategiseen teknologia- ja projektijohtamiseen syventyvät opiskelijat erikoistuvat teknologiakeskeisen, projektimaisen liiketoiminnan toteutukseen, strategioihin ja innovaatioihin. Työurallaan strategisen teknologia- ja projektijohtamisen ammattilaiset kehittävät sellaisia tulevaisuuden ratkaisuja, joilla yritys menestyy toimintaympäristön jatkuvista muutoksista huolimatta.
International Sales and Sourcing
Monet yritykset hakevat kasvua ja kannattavuutta laajentamalla toimintaansa kansainväliseksi. Tämä edellyttää sekä kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin osaamista että taitoa hankkia raaka-aineita, komponentteja ja ulkopuolista osaamista globaalissa toimintakentässä. Kansainvälisen myynnin ja hankinnan ammattilaiset tarvitsevat monipuolista näkemystä liiketoiminnan kokonaisuudesta, globaaleista toimitusketjuista, niiden hallinnasta ja kehittämisestä. Syventymisvaihtoehto International Sales and Sourcing toteutetaan kokonaan englannin kielellä ja yhteistyössä tuotantotalouden englanninkielisen DI-ohjelman Business and Technologyn kanssa.
Tuotannon ja toimitusketjun hallinta
Teollisen toiminnan ytimessä on tuotanto, joka edellyttää useamman yrityksen välistä verkostomaista yhteistyötä. Tuotannon ja toimitusketjun hallinnan ammattilaiset tarvitsevatkin osaamista sekä yritysten sisäisten arvoa luovien prosessien ohjaukseen että koko liiketoimintaverkoston tehokkaaseen hallintaan. Tuotannon ja toimitusketjun hallintaan syventyvät opiskelijat erikoistuvat yrityksen toimitusverkoston arvoa tuottaviin prosesseihin, tuotantotoiminnan ohjaukseen ja strategioihin sekä niiden edellyttämiin logistiikan ratkaisuihin.
Tutkinnon sisältö ja rakenne kuvataan tarkemmin opetussuunnitelmassa.
Diplomityö on laajuudeltaan 30 opintopistettä, mikä vastaa noin puolen vuoden työtä. Diplomityö tehdään usein johonkin yritykseen tai tutkimuslaitokseen, joko palkallisena tai stipendillä. Tavoitteena on usein ratkaista jokin tuotantotalouden ongelma ja kirjoittaa diplomityö sen pohjalta. Diplomityö on itsenäinen opinnäyte, jonka tehtyään opiskelija on perehtynyt tutkimansa aiheen tieteelliseen kirjallisuuteen, osaa arvioida sitä kriittisesti, osaa kuvata ja dokumentoida tutkimaansa ilmiötä sekä tarkastella sitä suhteessa aiempiin tutkimustuloksiin.
Koulutusalalta valmistuneet ovat pitäneet alan parhaana puolena monipuolisen ja laajan opetustarjonnan luomaa kokonaisvaltaista näkemystä yritystoiminnasta. Tutkimukset valmistuneiden tuotantotalouden opiskelijoiden keskuudessa kertovat siitä, että heidän mielestään tuotantotalous on ala, jota arvostetaan todella paljon yrityksissä.
Tuotantotaloudesta valmistuneet diplomi-insinöörit sijoittuvat monenlaisiin asiantuntija-, kehitys- ja johtotehtäviin esimerkiksi kansainvälisessä teollisuudessa, teknologiakeskeisissä kasvuyrityksissä sekä liikkeenjohdon konsultointi- ja koulutusyrityksissä. Tuotantotalouden diplomi-insinööri voi työskennellä vaikkapa projekti-insinöörinä tai -päällikkönä, markkinointi-, tuote- tai asiakaspäällikkönä, talous- tai riskipäällikkönä, tuotannon- tai logistiikkasuunnittelijana, analyytikkona, controllerina tai konsulttina. DI-ohjelman opinnot antavat myös hyvät eväät teknologiayrittäjyyteen.
Kansainvälisyys on tärkeä osa tulevan tuotantotalouden ammattilaisen työuraa. Kaikkia tuotantotalouden opiskelijoita kannustetaankin yliopiston puolesta viettämään vähintään yksi lukukausi jossakin yliopiston lukuisista partneriyliopistoista. Vaihto-opiskelun tueksi on tarjolla myös hyvät stipendit kaikille lähtijöille. Eurooppalaisen tuotantotalouden opiskelijoiden järjestö ESTIEMin kautta on mahdollista luoda kansainvälisiä verkostoja ympäri Eurooppaa jo opintojen aikana.
Tutkinto-ohjelmassa tehdään yhteistyötä yritysten ja muiden alan toimijoiden kanssa. Opintojaksoilla käy vierailuluennoitsijoita sekä yrityksistä että ulkomaisista yliopistoista. Diplomityöt tehdään usein yrityksiin, muihin organisaatioihin tai tutkimuslaitoksiin.
Yliopistomme opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita kursseja myös Tampereen ammattikorkeakoulun tarjonnasta. Tämän ristiinopiskelun kautta voit osallistua kursseille, yhteisiin projekteihin ja rakentaa yksilöllistä osaamistasi.
Tuotantotalouden tutkijat tekevät tuloksellista tutkimusta. Innovatiivisen työympäristön takaa tiivis yhteisö: koulutusalalla toimii monta tutkimusryhmää ja useita tutkimushankkeita, kuten esimerkiksi CITER – Center for Innovation and Technology Research, CMC – Kannattavuuden johtamisen tutkimusryhmä, CROPS – Projekti- ja palveluliiketoiminnan johtamisen tutkimusryhmä ja OSCG – Teollisten operaatioiden johtamisen tutkimusryhmä.
DI-tutkinto antaa kelpoisuuden hakea tohtorin tutkinnon jatko-opintoihin.
Alta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Tampereen yliopiston hakijapalveluihin.
Hae yhteishaussa
- Haku soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille
Näytä
Suoraan ylempään korkeakoulututkintoon ovat hakukelpoisia hakijat, jotka ovat suorittaneet soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon (kandidaatin tutkinto) tai soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon, tai suorittavat sen valintaperusteissa ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Katso tarkemmat ohjeet sivulta hakukelpoisuus maisteriohjelmiin.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä maisteriohjelman opiskelijaksi yhteishaussa vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Maisteriohjelmaan valitaan enintään 15 opiskelijaa.
Kiintiötä ei ole velvoitetta ottaa täyteen.
Opiskelijavalinta perustuu valintapisteytykseen, jossa hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen valintapisteiden perusteella. Valintapisteet lasketaan vähimmäisvaatimukset täyttävistä hakemuksista. Hakemusten pisteyttämistä varten hakijat ryhmitellään hakukohteittain taustatutkinnon mukaisiin ryhmiin (amk-tutkinnot/yliopistotutkinnot/ulkomaiset tutkinnot). Tasapistetilanteessa valinta tehdään keskiarvon perusteella.
Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien valinta tehdään ehdollisena hakuaikana (liitemääräaikaan mennessä) toimitetun opintosuoriteotteen tietojen ja tilanteen perusteella. Vaaditun vähimmäiskeskiarvovaatimuksen tulee täyttyä jo tässä vaiheessa. Ehdollinen valinta vahvistetaan, mikäli tutkinto on valmis, tutkintotodistus toimitettu yliopiston hakijapalveluihin 15.7.2022 klo 15 mennessä ja mikäli vaadittu vähimmäiskeskiarvo täyttyy. Jos tutkinnon lopullinen keskiarvo jää alle hakukohteessa vaaditun vähimmäiskeskiarvon, valintapäätös perutaan.
Yliopisto voi edellyttää opiskelijaksi hyväksytyn suorittavan täydentäviä opintoja tarvittavien valmiuksien saavuttamiseksi. Täydentävät opinnot määritellään tapauskohtaisesti vasta opintojen alkaessa. Täydentäviä opintoja voidaan edellyttää enintään noin yhden vuoden opintoja vastaava määrä (enintään 60 opintopistettä).
Ohjelmakohtaiset valintaperusteet
Tuotantotalouden DI-ohjelmassa soveltuvat pohjatutkinnot ja vaaditut vähimmäiskeskiarvorajat määritellään seuraavasti:
Soveltuvien pohjatutkintojen taso: TkK, ins. (AMK), soveltuvan alan yliopistollinen korkeakoulututkinto
Soveltuvien pohjatutkintojen alat: Tekniikan ala tai lähiala
Opintojen keskiarvo vähintään, insinööri (AMK): 4,0/5
Opintojen keskiarvo vähintään (yliopistotutkinnot): 3,7/5
Tuotantotalouden DI-ohjelmassa hakemukset pisteytetään seuraavasti:
- Pohjatutkinnon opintopisteillä painotettu keskiarvo: 1-20 p.
Keskiarvot pisteytetään asteikolla 1-20 p. portaittaisesti siten, että pisteytys alkaa DI-ohjelman asettamasta vähimmäiskeskiarvovaatimuksesta ja päättyy keskiarvoon 5/5. Pisteet ovat tasapisteitä. Hakijat asetetaan pisteytystä varten taustatutkintonsa mukaisiin ryhmiin (AMK-tutkinto/yliopistotutkinto/ulkomainen tutkinto).
Opintojen painotettu keskiarvo huomioidaan pyöristämättömänä kahden desimaalin tarkkuudella, ja siihen lasketaan mukaan myös opinnäytetyö. Vain opintojaksot, joista on numeroarvosana, otetaan huomioon keskiarvon laskennassa.
- Soveltuvat yliopistotasoiset matematiikan opinnot: 0 tai 10 p.
Aiemmin suoritetuista soveltuvista yliopistotasoisista matematiikan opinnoista on mahdollista hakea ja saada haussa lisäpisteitä. Soveltuvia yliopistotasoisia matematiikan opintoja (SEFI 1-taso) tulee tällöin olla vähintään 10 op, ja ne tulee olla suoritettuna (suoritusmerkintä rekisterissä) haun liitemääräaikaan mennessä. Yliopistotasoiset matematiikan opinnot arvioidaan erikseen hakijan toimittamien dokumenttien perusteella arviointiprosessin yhteydessä.
- Muut hakemusta tukevat tekijät: 0-10 p.
Hakijoiden tulee palauttaa ja suorittaa hyväksytysti ennakkotehtävä, joka julkaistaan hakuajan alkamiseen mennessä. Ennakkotehtävästä voi saada valintapisteitä 0-10 pistettä..
- Yhteensä enintään: 40 p.
Hakukohde on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja siihen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Hakija voi hakea yhteensä kuuteen hakukohteeseen. Hakukohteista enintään kolme voi olla Tampereen yliopiston pelkästään ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia. Katso lisätietoja yleisistä hakuohjeista.
Hakijan on liitettävä hakemukseensa muun muassa todistuksia aiemmin suoritetuista opinnoista. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Maisteriohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
- Motivaatiokirje
- Tuotantotalouden DI-ohjelmassa hakijan tulee lisäksi liittää hakemukselleen ratkaisu ennakkotehtävään.
DI-maisterihakukohteiden vapaaehtoinen liite:
- Suoritusote/suoritusotteet ja opintojaksokuvaukset soveltuvista yliopistotasoisista matematiikan suorituksista.
Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä. Liitäthän hakemuksellesi myös mahdollisten erillisten opintojesi opintosuoritusotteet. Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien tulee liittää hakemukselleen väliaikainen suoritusote. Valinnassa huomioidaan sellaiset opintosuoritukset, jotka näkyvät liitteiden palautuspäivämäärään (6.4.2022 klo 15:00) mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Mikäli tutkintosi valmistuu hakukeväänä, otathan huomioon lopullisen tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen toimittamisen ohjeet ja päivämäärän. Katso lisätietoja sivulta liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Maisterihaussa ei ole yleensä varasijamenettelyä. Hakija voi tarkistaa mahdollisen varasijansa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi .
Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2022. Kaikkia yhteishakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.
Hae avoimen väylän haussa
- Haku avoimen yliopiston tekniikan maisteriväyläopinnot suorittaneille
Näytä
Tämän hakukohteen kautta voi hakea lukuvuonna 2021-2022 Tampereen yliopiston avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväylällä (DI-väylä) opiskeleva, joka suorittaa määritellyt väyläopinnot vaadituin kriteerein määräaikaan (15.6.2022) mennessä. DI-väylän opintojen perusteella hakevat voivat hakea vain siihen hakukohteeseen, jonka mukaan he suorittavat opintoja avoimen yliopiston DI-väylällä.
Hakukelpoisuuden tuottavien väyläopintojen pariin hakeudutaan vuosittain erikseen määriteltyinä hakuaikoina. Lisätietoa tekniikan alan väyläopinnoista ja väylälle hakeutumisesta löytyy Avoimen yliopiston sivuilta.
Katso tarkemmat ohjeet avoimen väylän hausta sivulta hakukelpoisuus.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä avoimen väylän hakukohteessa opiskelijaksi vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Kaikki ehdot täyttävät hyväksytään.
Avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväyläopintoja suorittaneita hyväksytään kyseisen DI-väylän vahvistetun sisällön ja valintaperusteiden mukaisesti. Ohjelmakohtaiset vaatimukset löytyvät Avoimen yliopiston sivuilta tekniikan maisteriväylien osiosta.
Hakukohteeseen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Tampereen yliopistoon voi hakea avoimen väylän haun kautta enintään kahteen hakukohteeseen. Katso lisätietoja avoimen väylän haun yleisistä hakuohjeista.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. DI-väylältä tutkinto-opiskelijaksi DI-ohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
Tampereen yliopiston tekniikan alan väyliltä tutkinto-opiskelijaksi hakevan ei tarvitse toimittaa opintosuoritusotetta suorittamistaan opinnoista, vaan suoritukset tarkistetaan suoraan opintorekisteristä. Valinnassa huomioidaan opintosuoritukset, jotka näkyvät opintorekisterissä 15.6.2022 mennessä.
Sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä.
Hakukohteessa ei ole varasijamenettelyä.
Avoimen väylän haun tulokset julkistetaan viimeistään 8.7.2022. Kaikkia hakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.