Hyppää pääsisältöön

Tuotantotalouden DI-ohjelma

Tampereen yliopisto

Menestyvän yrityksen kehitys- ja johtotehtävissä tarvitaan vahvaa liiketoimintaosaamista

Monipuolinen ja haastava koulutus rakentaa kokonaisvaltaista näkemystä yritystoiminnasta.

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Tuotantotalouden DI-opinnot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden laajentaa osaamista tiedoilla ja taidoilla, joita tarvitaan vaativissa yritysten johto-, asiantuntija- ja kehittämistehtävissä. Tuotantotalouden opinnot eivät rajaa työskentelymahdollisuuksia tiettyyn alaan, vaan tuotantotalouden diplomi-insinöörejä työskentelee hyvin erilaisissa organisaatioissa.

Tuotantotalouden DI-ohjelmaan voi hakeutua, mikäli on suorittanut soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon. Mikäli opiskelijalla ei ole tuotantotalouden taustaa, alkuvaiheen opinnoissa keskitytään yritysten toiminnan ilmiöiden ja niiden taloudellisten vaikutusten ymmärtämiseen. Tuotantotalouden taustalla maisteriopintoihin hakeutuvat puolestaan laajentavat teknistä osaamistaan valitsemallaan alalla.

Tuotantotalouden diplomi-insinöörit hallitsevat talouden, teknologian, teollisen arvontuotannon ja organisaatioiden kokonaisuuksia sekä osaavat ratkoa moniulotteisia yritystoiminnan ongelmia kestävän kehityksen asettamat vaatimukset huomioiden. Opiskelija syventyy valintansa mukaan talouden ja liiketoiminnan hallintaan, tuotannon ja toimitusketjun hallintaan, strategiseen teknologia- ja projektijohtamiseen, riskien ja turvallisuuden hallintaan tai liiketoiminnan kehittämiseen kansainvälisissä B2B-verkostoissa.

Tuotantotaloudesta valmistuneet pitävät alan parhaana puolena monipuolisen mutta haastavan koulutuksen luomaa kokonaisvaltaista näkemystä yritystoiminnasta. Opiskelijoiden mukaan tuotantotalous on ala, jota arvostetaan todella paljon yrityksissä. 

Olen Panu, syksyllä 2022 tuotantotalouden DI-ohjelmassa aloittanut opiskelija. Pohjakoulutukseltani olen rakennustekniikan AMK-insinööri. Valitsin tuotantotalouden, koska sen tarjoamia oppeja on mahdollista hyödyntää lähes jokaisella alalla, ja tämän ansiosta se tarjoaa valtavat mahdollisuudet työelämässä myös alojen välisten rajojen yli. Syventymisvaihtoehtoja löytyy kattavasti, ja ne mahdollistavat jokaiselle omia tavoitteita tukevat opinnot, oli mielenkiinnon kohteena sitten teknologiajohtamisen trendit tai laskentatoimen talousluvut. On ollut hienoa huomata, kuinka paljon kurssien sisältöön ja opetuksen laatuun on panostettu, sekä kuinka monia vierailuluentoja kursseille on onnistuttu järjestämään. Näiden ansiosta kursseilla voidaan asettua lähelle todellisia työmaailman tilanteita. Vaikka olinkin hieman keskivertoa vanhempi opiskelija maisteriopintoja aloittaessani, ei sitä ole yliopistolla juurikaan huomannut. Olen päässyt todella hyvin osaksi porukkaa ja jo vuoden aikana olen tutustunut lukuisiin uusiin ihmisiin. Yliopistolla ja erityisesti tuotantotalouden sisällä kohdellaan kaikkia hyvin ja tasavertaisesti, eli kaikki kyllä löytävät täältä paikkansa. Työelämässä jo aktiivisesti ahertaville löytyy myös joustavia mahdollisuuksia etäopiskeluun. Opiskelijoille on tarjolla monia vierailuja ja tapahtumia, joissa verkostoitua tulevaisuuden työuraa varten sekä saada vinkkejä alan kokeneemmilta osaajilta. Suosittelen ehdottomasti kaikkia tuotantotaloudesta kiinnostuneita hakemaan DI-ohjelmaamme!

Tampereen yliopistosta tuotantotalouden diplomi-insinööreiksi valmistuneiden ajatuksia

"Tampereen yliopisto on ollut loistava paikka opiskella. Opiskelijoiden viihtyvyyttä on tuettu monipuolisesti mm. kerho- ja liikuntatoiminnan osalta." "Yliopisto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet opiskelijayhteisön monipuoliselle toiminnalle. Opinnot on hyvin järjestetty ja kurssit ovat laadukkaita." "Hyvää ja laadukasta opetusta. Vain positiivisia kokemuksia opiskeluajalta." "Arvostan koulutusta ja opetusta suuresti. Olen mielestäni oppinut erittäin paljon. Lisäksi yliopisto on hyvin antanut valmiuksia myöhempään oppimiseen ja oppimisen jatkamiseen."

Katso videolta lisätietoja tuotantotalouden opiskelusta

Katso tuotantotalouden diplomi-insinöörin mietteitä urapolustaan ja DI-opintojen merkityksestä (video DIA-yhteisvalinnan yhteismarkkinointimateriaalia)