Hyppää pääsisältöön

Tietojohtaminen, Teknis-taloudellinen koulutus

Tampereen yliopisto

Digitalisaatio työllistää tietojohtajia nyt ja tulevaisuudessa

Tietojohtamisen opinnot yhdistävät johtamista, liiketaloutta ja tietotekniikkaa työelämän tarpeiden mukaisesti. Tietojohtamisesta valmistuneet diplomi-insinöörit työllistyvät erinomaisesti ja kaikille yhteiskunnan sektoreille.

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Opi kehittämään toimintaa tiedon ja digitalisaation avulla

Tietojohtamisen koulutuksessa opit, kuinka tietoa voidaan hankkia, jalostaa, analysoida ja käyttää. Opit hyödyntämään data-analytiikkaa ja ohjelmistotekniikkaa sekä ymmärtämään liiketaloutta ja johtamista. Tietojohtamisen diplomi-insinöörinä osaat luoda ratkaisuja sekä liiketoiminnan kehittämiseen että ihmisten johtamiseen.

Vahvat yhteydet työelämään

Opintojen aikana tehdään eri muodoissa yhteistyötä yritysten ja julkisten organisaatioiden kanssa. Työelämäyhteistyö antaa näkemystä ajankohtaisista aiheista ja todellisista liiketoimintahaasteista sekä auttaa rakentamaan verkostoja. Projektityöskentely kehittää myös työelämässä arvostettuja ryhmätyöskentely- ja esiintymistaitoja sekä ongelmanratkaisukykyä.

Aktiivinen opiskelijaelämä osana opintoja

Tietojohtamisen opiskelijana sinun on mahdollista osallistua Tietojohtamisen opiskelijajärjestön, Tietojohtajakilta Man@gerin, toimintaan. Kilta tarjoaa mm. mahdollisuuden tutustua yritysmaailmaan vierailujen ja kilpailujen kautta sekä monipuolisen kattauksen eri tapahtumia. Man@gerin aktiivinen yhteisö varmistaa, että opiskeluaikasi on antoisaa ja merkityksellistä.

Erinomainen työllistyminen ja laajat uramahdollisuudet

Tietojohtamisen diplomi-insinöörit työllistyvät erinomaisesti. Uramahdollisuudet erilaisissa organisaatioissa ja eri toimialoilla sekä yrityksissä että julkisella sektorilla ovat laajat. Valmistuneet sijoittuvat esimerkiksi konsultointiin, projektinhallintaan, henkilöstöhallintaan ja tietohallinnon eri tehtäviin.

Tampereen yliopisto on Suomen johtava toimija tietojohtamisen alalla. Tietojohtamisen opintojen lisäksi tutkinto-ohjelmassa opiskellaan tietotekniikkaa ja tuotantotaloutta. Voit myös valita muita opintoja Tampereen yliopiston laajasta tarjonnasta kiinnostuksesi mukaan.

Tampereen yliopiston tietojohtamisesta valmistuneet ovat palautekyselyissä arvioineet tutkinto-ohjelman laadun ja tyytyväisyyden omiin opintoihin erinomaisiksi.

Tutustu killan toimintaan

Tietojohtajakilta Man@ger on aktiivinen opiskelijajärjestösi, joka tarjoaa hauskuutta ja hyötyä monessa muodossa.

Tietojohtamisen diplomi-insinööreiksi valmistuneiden kokemuksia

"Kiitos vuosista, ne on ollut tähän astisen elämäni parhaat." "Kampus ja palvelut toimivat todella hyvin" "Loistavaa, että olen voinut sisällyttää tutkintooni niin tietotekniikan, tuotantotalouden kuin signaalinkäsittelyn opintoja." "Kilta ja kerhotoiminta Hervannassa ainutlaatuisen hienoa!"

Tietojohtamisen opinnoilla vahvaa osaamista tulevalle urallesi

Katso oheiselta videolta lisätietoja tietojohtamisesta ja lue artikkelista millaista tietojohtamisen opiskelu on meillä Tampereen yliopistossa.