Hyppää pääsisältöön
Tietojohtaminen

Tietojohtaminen, Teknis-taloudellinen koulutus

Tampereen yliopisto

Digitalisaatio työllistää tietojohtajia nyt ja tulevaisuudessa

Tietojohtamiselta valmistuneet DI:t viedään työmarkkinoilla käsistä, sillä opinnot on rakennettu vastaamaan työelämän tarpeita. Tietojohtamisen lisäksi opinnoissa korostuvat liiketalous ja tietotekniikka.

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

Hervannan kampus

Digitalisaatio, globalisaatio, teollinen internet, älyliikenne - monet yhteiskunnan nykyiset ja tulevat haasteet kaipaavat tietojohtamisen ratkaisuja. Tiesitkö, että arkisetkin laitteet, kuten jääkaappi tai älykoru, tuottavat dataa?

Miten organisaatiot hyödyntävät sosiaalisen median synnyttämää tietoa? Miten työntekijöiden osaamista tulisi johtaa? Tietojohtajana lähestyt näitä asioita data-analytiikan, ihmisten johtamisen, ohjelmistotekniikan ja tietojärjestelmien kautta. Tietojohtamisen ammattilaisena painit yhteiskunnan viimeisimpien trendien parissa ja tuotat ratkaisuja liiketoiminnan ongelmiin. Opit hyödyntämään olemassa olevaa dataa sekä organisaation sisältä että sen ulkopuolelta sekä soveltamaan uusinta tieto- ja viestintäteknologiaa.

Yritysyhteistyötä on todella paljon, joten opinnoissa käsitellään työelämän ajankohtaisia teemoja. Ryhmätyöt, esiintymistaidot, ongelmanratkaisu oikeiden yritysten kanssa ja vuorovaikutustaidot ovat tietojohtamisen opiskelijoille arkipäivää. Näitä asioita opiskelemalla myös sinulla on mahdollisuus olla tulevaisuuden suunnannäyttäjä.

Tämän lisäksi tietojohtajakilta Man@gerin tarjoamat vierailut ympäröivään yritysmaailmaan ja case-kisat pitävät huolen siitä, että opinnot eivät jää teoriatasolle. Man@ger tuo lisäksi aktiivisen opiskelijayhteisön, joka takaa että opiskeluaika on elämän parasta aikaa.

Opiskelijat ryhmässä

Tutustu killan toimintaan

Tietojohtajakilta Man@ger on aktiivinen opiskelijajärjestösi, joka tarjoaa hauskuutta ja hyötyä monessa muodossa.

Teekkari näyttää peukkua

Tietojohtamisen diplomi-insinööreiksi valmistuneiden kokemuksia

"Kiitos vuosista, ne on ollut tähän astisen elämäni parhaat." "Kampus ja palvelut toimivat todella hyvin" "Loistavaa, että olen voinut sisällyttää tutkintooni niin tietotekniikan, tuotantotalouden kuin signaalinkäsittelyn opintoja." "Kilta ja kerhotoiminta Hervannassa ainutlaatuisen hienoa!"

Katso videolta lisätietoja tietojohtamisesta