Hyppää pääsisältöön

Sähkötekniikan DI-ohjelma

Tampereen yliopisto

Sähkötekniikalla on ratkaiseva merkitys maailman kehityksessä

Opi yhdistämään luonnontieteiden lainalaisuudet käytännön elämän sovelluksiin.

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Sähkötekniikan DI-ohjelmaan voi hakea suoritettuaan tekniikan kandidaatin tai muun alemman korkeakoulututkinnon sähkötekniikasta tai lähialalta. Diplomi-insinööritutkinnon opiskelu kestää kaksi vuotta.

Sähkötekniikalla sen kaikissa muodoissa on ratkaiseva merkitys maailman kehityksessä. Sähkötekniikan diplomi-insinööri osaa yhdistää luonnontieteiden lainalaisuudet käytännön elämän sovelluksiin. Hän ymmärtää ilmiöiden teoreettiset perusteet ja soveltaa niitä uudella tavalla käsillä olevaan ongelmaan. Näin syntyy uusia oivalluksia, innovaatioita.

Diplomi-insinööreille riittää aina haastavia ja mielenkiintoisia tehtäviä.  Tulevaisuuden osaajille tarjoavat haasteita älykäs sähköverkko ja uusiutuvat energiaratkaisut, kuten tuulivoima ja aurinkoenergia. Lisäksi elektroniikan valmistusmenetelmät ja materiaalit kehittyvät hurjaa vauhtia. Tulevaisuudessa laitteiden ei tarvitse perustua kovaan, vihreään piirilevyyn, vaan ne voidaan valmistaa taipuvista materiaaleista ja komponentteja voidaan lisätä tulostamalla.

Digitalisaation myötä tietoliikenteen merkitys kasvaa kaikkialla yhteiskunnassa, kuten liikenteessä, sähköverkoissa, tehtaissa, terveydenhuollossa ja viihdeteollisuudessa. Viidennen sukupolven matkapuhelinverkot (5G) ja esineiden internet (IoT) ovat keskeisessä roolissa, kun kehitämme esimerkiksi itseajavia autoja, poikkeusoloissa viestiyhteyksiä ylläpitäviä nelikoptereita tai langattomia, ihmiskehoa mittaavia antureita, sekä teollista internetiä.