
Sähkötekniikan DI-ohjelma
Sähkötekniikalla on ratkaiseva merkitys maailman kehityksessä
Sähkötekniikan DI-ohjelmaan voi hakea suoritettuaan tekniikan kandidaatin tai muun alemman korkeakoulututkinnon sähkötekniikasta tai lähialalta. Diplomi-insinööritutkinnon opiskelu kestää kaksi vuotta.
Sähkötekniikalla sen kaikissa muodoissa on ratkaiseva merkitys maailman kehityksessä. Sähkötekniikan diplomi-insinööri osaa yhdistää luonnontieteiden lainalaisuudet käytännön elämän sovelluksiin. Hän ymmärtää ilmiöiden teoreettiset perusteet ja soveltaa niitä uudella tavalla käsillä olevaan ongelmaan. Näin syntyy uusia oivalluksia, innovaatioita.
Diplomi-insinööreille riittää aina haastavia ja mielenkiintoisia tehtäviä. Tulevaisuuden osaajille tarjoavat haasteita älykäs sähköverkko ja uusiutuvat energiaratkaisut, kuten tuulivoima ja aurinkoenergia. Lisäksi elektroniikan valmistusmenetelmät ja materiaalit kehittyvät hurjaa vauhtia. Tulevaisuudessa laitteiden ei tarvitse perustua kovaan, vihreään piirilevyyn, vaan ne voidaan valmistaa taipuvista materiaaleista ja komponentteja voidaan lisätä tulostamalla.
Digitalisaation myötä tietoliikenteen merkitys kasvaa kaikkialla yhteiskunnassa, kuten liikenteessä, sähköverkoissa, tehtaissa, terveydenhuollossa ja viihdeteollisuudessa. Viidennen sukupolven matkapuhelinverkot (5G) ja esineiden internet (IoT) ovat keskeisessä roolissa, kun kehitämme esimerkiksi itseajavia autoja, poikkeusoloissa viestiyhteyksiä ylläpitäviä nelikoptereita tai langattomia, ihmiskehoa mittaavia antureita, sekä teollista internetiä.

Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Kampus
Yhteiskunta ei tulisi toimeen ilman sähkötekniikkaa; siihen perustuvat valtaosin sekä modernit energiajärjestelmät että tietoliikenne. Tällä hetkellä alan kehitys on nopeampaa kuin koskaan aikaisemmin! Jos olet kiinnostunut kehittämään tulevaisuuden elektroniikkalaitteita, langatonta viestintää tai sähköenergian tuotannon, siirron ja käytön järjestelmiä ja laitteita, sähkötekniikan DI-ohjelma on sinulle oikea valinta.
Luotettava ja tehokas sähköenergian tuotanto, siirto sekä energiatehokkuus ovat kriittisiä tekijöitä nyky-yhteiskunnassa. Älykäs sähköverkko ja uusiutuvat energiaratkaisut, kuten tuulivoima ja aurinkoenergia, tarjoavat haasteita tulevaisuuden osaajille.
Elektroniikan valmistusmenetelmät ja materiaalit kehittyvät hurjaa vauhtia. Tulevaisuudessa elektroniikkalaitteiden ei tarvitse perustua perinteiseen kovaan vihreään piirilevyyn, vaan ne voidaan valmistaa taipuvista materiaaleista ja komponentteja voidaan lisätä tulostamalla. Tämä mahdollistaa aivan uudenlaisia sovelluskohteita niin kuluttajaelektroniikassa kuin lääketieteessäkin tai vaikkapa rakennustekniikassa.
Langaton tiedonsiirto on jo luonteva osa jokapäiväisessä elämässämme. Digitalisaation myötä tietoliikenteen merkitys kasvaa yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla, mm. liikenteessä, sähköverkoissa, tehtaissa, terveydenhuollossa ja viihdeteollisuudessa. Viidennen sukupolven matkapuhelinverkot (5G) ja esineiden internet (IoT) ovat keskeisessä roolissa, kun kehitämme esimerkiksi itseajavia autoja, poikkeusoloissa viestiyhteyksiä ylläpitäviä nelikoptereita tai vaikkapa langattomia ihmiskehoa mittaavia antureita.
Diplomi-insinöörin tutkinnossa opiskelu tähtää asiantuntijuuden kehittymiseen ja yleisten työelämätaitojen ja työskentelymenetelmien hallitsemiseen. Valmistuneet työskentelevät oman alansa asiantuntijoina ja kehittäjinä.
Sähkötekniikan DI-tutkinto-ohjelmaan voi hakea suoritettuaan tekniikan kandidaatin tai muun alemman korkeakoulututkinnon sähkötekniikan alalta tai lähialalta. Diplomi-insinööritutkinnon opiskelu kestää kaksi vuotta.
Diplomi-insinöörin tutkinto-ohjelman opetuskieli on suomi. Tutkinnon osia ja opinnäytetyön voi myös suorittaa englanniksi ja osassa syventymiskohteista opiskelukielenä on englanti.
Sähkötekniikan opiskelussa teoria ja käytäntö kulkevat käsi kädessä. Monelle opintojaksolle kuuluvat luentojen lisäksi keskeisinä oppimismenetelminä erilaiset harjoitus- ja laboratoriotyöt. Harjoitustöissä pääsee pohtimaan työelämässä vastaantulevia tehtäviä sekä harjoittelemaan niissä tarvittavien ohjelmien ja laitteiden käyttöä.
Diplomi-insinöörin tutkinnossa kaikille yhteisiä opintoja on hyvin vähän. Sen sijaan omaa osaamistaan voi suunnata omilla valinnoilla hyvin vapaasti. Opinnoissa tehdään myös laajempia projektitöitä, ja opiskeluaikana hankittua osaamista osoitetaan opintojen lopussa tehtävällä diplomityöllä.
Sähkötekniikan DI-ohjelmassa voit syventää osaamistasi sähkötekniikan aloilla oman kiinnostuksen ja ammatillisten tavoitteiden mukaan. Tutkinnon sisältö riippuu hyvin paljon omista tavoitteistasi. Voit valita syventävät opintosi laajasta tarjonnasta, ja vapaasti valittavat opinnot mahdollistavat osaamisen suuntaamisen poikkitieteellisesti. Syventävät opinnot valitaan opintojen alussa osana henkilökohtaisen opintosuunnitelman laatimista.
Syventävät opinnot voi valita kahdeksasta kokonaisuudesta. Niistä osa opiskellaan englanniksi yhdessä kansainvälisten opiskelijoiden kanssa.
- Elektroniikka
- Power Electronics
- Signal Processing and Machine Learning
- Smart Grids
- Sulautetut järjestelmät
- Sähköverkot ja -markkinat
- Uusiutuvat sähköenergiateknologiat
- Wireless Communications
Tutkinnon sisältö ja rakenne kuvataan tarkemmin opetussuunnitelmassa.
Diplomityö on diplomi-insinöörin tutkintoon kuuluva, opintojen loppuvaiheessa tehtävä opinnäytetyö, jonka laajuus on 30 opintopistettä. Opiskelija osoittaa työllään hallitsevansa syventäviin opintoihin liittyvät kokonaisuudet ja työtavat sekä pystyvänsä viestimään ja työskentelemään itsenäisesti. Työn suosituskesto on puoli vuotta täyspäiväistä työskentelyä.
Sähkötekniikan opiskelu tarjoaa hyvät mahdollisuudet vaikuttaa yhteiskuntamme tulevaan kehitykseen. Alan monipuolisuus ja laajuus avaavat myös erinomaisia uramahdollisuuksia.
Sähkötekniikan diplomi-insinööri voi tehdä oikeastaan lähes mitä vain työuransa aikana. Sähkötekniikan opintojen monipuolisuus ja laaja-alaisuus tekevät jokaisen tulevan diplomi-insinöörin opinnoista ainutlaatuiset ja yksilölliset. Tampereen yliopiston sähkötekniikan tutkinnolla erottuu edukseen työmarkkinoilla!
Sähkötekniikan DI voi suunnata työuraansa haluamallaan, ja kuhunkin elämäntilanteeseen sopivalla, tavalla. Varsinaisten sähkötekniikkaan ja sen suunnittelemiseen liittyvien työtehtävien lisäksi sähkötekniikan diplomi-insinöörejä tarvitaan esimerkiksi erilaisissa myynti-, markkinointi-, koulutus-, päällikkö- ja johtotehtävissä, ja ihan kaikilla aloilla, ei pelkästään sähkötekniikan yrityksissä ja tutkimuslaitoksissa.
Tampereen yliopistolla työskentelee paljon ulkomaalaisia professoreita ja tutkijoita ja englanninkieliset tutkinnot houkuttelevat opiskelijoita ympäri maailmaa. Kansainvälisiä kontakteja pääsee siten luomaan jo kotikampuksella. Kansainvälistä kokemusta voi hankkia lähtemällä vaihtoon ulkomaille tai toimimalla esimerkiksi kansainvälisten opiskelijoiden tutorina. Myös diplomityön voi tehdä kansainvälisessä yrityksessä Suomessa tai ulkomailla ja avata siten ovet kansainväliselle urakehitykselle.
Tulevat yhteistyötutkinnot National University Taiwanin (NTU) ja Brno University of Technologyn (BUT) kanssa tarjoavat mahdollisuuden suorittaa osan tutkinnosta ulkomailla, ja saada tutkintotodistus DI-tutkinnosta sekä Tampereen yliopistosta, että toisesta arvostetusta kansainvälisestä yliopistosta.
Tutkinto-ohjelma tekee tiivistä yhteistyötä teollisuuden kanssa esimerkiksi diplomitöiden, harjoitustöiden ja vierailuluentojen puitteissa.
Lukuvuonna 2019-2020 sähkötekniikan DI-ohjelmassa on aloitettu yhteistyö National University Taiwanin (NTU) kanssa. Opiskelija voi hakeutua yhteistyötutkinto-ohjelmaan ensimmäisen DI-tutkinnon opiskeluvuoden keväällä ja suorittaa viimeisen opiskeluvuotensa opinnot ja diplomityön Taiwanissa. Tällöin opiskelija saa DI-tutkintotodistuksen sekä Tampereen yliopistosta, että NTU:lta.
Myöhemmin käynnistetään vastaava yhteistyötutkinto tsekkiläisen Brno University of Technologyn kanssa.
Yliopistomme opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita kursseja myös Tampereen ammattikorkeakoulun tarjonnasta. Tämän ristiinopiskelun kautta voit osallistua kursseille, yhteisiin projekteihin ja rakentaa yksilöllistä osaamistasi.
Ristiinopiskelun ajatus on auttaa opiskelijoitamme rakentamaan joustavia ja yksilöllisiä opintopolkuja. Tampereen korkeakouluyhteisössä läsnä olevana tutkinto-opiskelijana voit näin hankkia lisää osaamista myös toisesta korkeakoulusta.
Tieto- ja sähkötekniikan alaan liittyvä tutkimus ja koulutus painottuvat eritysesti digitaaliseen toimintaympäristöön ja energia- ja ekotehokkuuteen liittyviin kysymyksiin.
Alan strategisia profiloitumisaloja on tunnistettu laajoina trendeinä, jotka näkyvät tekniikan ja yhteiskunnan muutoksena esimerkiksi toimijuudessa: energisaation, virtuaalisaation ja humanisaation kautta ydinosaamisalueet verkottuvat yli laboratorio- ja tiedekuntarajojen.
Digitalisoituvassa maailmassa läpileikkaavien ydinosaamisalueiden - kyberturvallisuuden ja ohjelmistojen - painoarvo on noussut erityisen merkittäväksi, ja näihin liittyvät osaamisalat ovat älykkäät sähköenergiajärjestelmät ja tehoelektroniikka, langattomat tiedonsiirtomenetelmät ja tietoliikenneverkot, signaalinkäsittely sekä sulautetut järjestelmät ja elektroniikka.
Diplomi-insinöörin tutkinto avaa mahdollisuudet siirtyä opiskelemaan tekniikan tohtorin tutkintoa esimerkiksi tiedekunnan omaan Tieto- ja sähkötekniikan tohtoriohjelmaan.
Alta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Tampereen yliopiston hakijapalveluihin.
Hae yhteishaussa
- Haku soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille
Näytä
Suoraan ylempään korkeakoulututkintoon ovat hakukelpoisia hakijat, jotka ovat suorittaneet soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon (kandidaatin tutkinto) tai soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon, tai suorittavat sen valintaperusteissa ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Katso tarkemmat ohjeet sivulta hakukelpoisuus maisteriohjelmiin.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä maisteriohjelman opiskelijaksi yhteishaussa vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Maisteriohjelmaan valitaan enintään 20 opiskelijaa.
Kiintiötä ei ole velvoitetta ottaa täyteen.
Opiskelijavalinta perustuu valintapisteytykseen, jossa hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen valintapisteiden perusteella. Valintapisteet lasketaan vähimmäisvaatimukset täyttävistä hakemuksista. Hakemusten pisteyttämistä varten hakijat ryhmitellään hakukohteittain taustatutkinnon mukaisiin ryhmiin (amk-tutkinnot/yliopistotutkinnot/ulkomaiset tutkinnot). Tasapistetilanteessa valinta tehdään keskiarvon perusteella.
Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien valinta tehdään ehdollisena hakuaikana (liitemääräaikaan mennessä) toimitetun opintosuoriteotteen tietojen ja tilanteen perusteella. Vaaditun vähimmäiskeskiarvovaatimuksen tulee täyttyä jo tässä vaiheessa. Ehdollinen valinta vahvistetaan, mikäli tutkinto on valmis, tutkintotodistus toimitettu yliopiston hakijapalveluihin 15.7.2022 klo 15 mennessä ja mikäli vaadittu vähimmäiskeskiarvo täyttyy. Jos tutkinnon lopullinen keskiarvo jää alle hakukohteessa vaaditun vähimmäiskeskiarvon, valintapäätös perutaan.
Yliopisto voi edellyttää opiskelijaksi hyväksytyn suorittavan täydentäviä opintoja tarvittavien valmiuksien saavuttamiseksi. Täydentävät opinnot määritellään tapauskohtaisesti vasta opintojen alkaessa. Täydentäviä opintoja voidaan edellyttää enintään noin yhden vuoden opintoja vastaava määrä (enintään 60 opintopistettä).
Ohjelmakohtaiset valintaperusteet
Sähkötekniikan DI-ohjelmassa soveltuvat pohjatutkinnot ja vaaditut vähimmäiskeskiarvorajat määritellään seuraavasti:
Soveltuvien pohjatutkintojen taso: TkK, ins. (AMK), soveltuvan alan yliopistollinen korkeakoulututkinto
Soveltuvien pohjatutkintojen alat: Sähkötekniikka tai lähiala
Opintojen keskiarvo vähintään, insinööri (AMK): 3,2/5,0
Opintojen keskiarvo vähintään (yliopistotutkinnot): 2,8/5,0
Sähkötekniikan DI-ohjelmassa hakemukset pisteytetään seuraavasti:
- Pohjatutkinnon opintopisteillä painotettu keskiarvo: 1-20 p.
Keskiarvot pisteytetään asteikolla 1-20 p. portaittaisesti siten, että pisteytys alkaa DI-ohjelman asettamassa vähimmäiskeskiarvovaatimuksesta ja päättyy keskiarvoon 5/5. Pisteet ovat tasapisteitä. Hakijat asetetaan pisteytystä varten taustatutkintonsa mukaisiin ryhmiin (AMK-tutkinto/yliopistotutkinto/ulkomainen tutkinto).
Opintojen painotettu keskiarvo huomioidaan pyöristämättömänä kahden desimaalin tarkkuudella, ja siihen lasketaan mukaan myös opinnäytetyö. Vain opintojaksot, joista on numeroarvosana, otetaan huomioon keskiarvon laskennassa.
- Soveltuvat yliopistotasoiset matematiikan opinnot: 0 tai 10 p.
Aiemmin suoritetuista soveltuvista yliopistotasoisista matematiikan opinnoista on mahdollista hakea ja saada haussa lisäpisteitä. Soveltuvia yliopistotasoisia matematiikan opintoja (SEFI 1-taso) tulee tällöin olla vähintään 10 op, ja ne tulee olla suoritettuna (suoritusmerkintä rekisterissä) haun liitemääräaikaan mennessä. Yliopistotasoiset matematiikan opinnot arvioidaan erikseen hakijan toimittamien dokumenttien perusteella arviointiprosessin yhteydessä.
- Yhteensä enintään: 30 p.
Hakukohde on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja siihen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Hakija voi hakea yhteensä kuuteen hakukohteeseen. Hakukohteista enintään kolme voi olla Tampereen yliopiston pelkästään ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia. Katso lisätietoja yleisistä hakuohjeista.
Hakijan on liitettävä hakemukseensa muun muassa todistuksia aiemmin suoritetuista opinnoista. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Maisteriohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
- Motivaatiokirje
DI-maisterihakukohteiden vapaaehtoinen liite:
- Suoritusote/suoritusotteet ja opintojaksokuvaukset soveltuvista yliopistotasoisista matematiikan suorituksista.
Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä. Liitäthän hakemuksellesi myös mahdollisten erillisten opintojesi opintosuoritusotteet. Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien tulee liittää hakemukselleen väliaikainen suoritusote. Valinnassa huomioidaan sellaiset opintosuoritukset, jotka näkyvät liitteiden palautuspäivämäärään (6.4.2022 klo 15:00) mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Mikäli tutkintosi valmistuu hakukeväänä, otathan huomioon lopullisen tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen toimittamisen ohjeet ja päivämäärän. Katso lisätietoja sivulta liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Maisterihaussa ei ole yleensä varasijamenettelyä. Hakija voi tarkistaa mahdollisen varasijansa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi .
Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2022. Kaikkia yhteishakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.
Hae avoimen väylän haussa
- Haku avoimen yliopiston tekniikan maisteriväyläopinnot suorittaneille
Näytä
Tämän hakukohteen kautta voi hakea lukuvuonna 2021-2022 Tampereen yliopiston avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväylällä (DI-väylä) opiskeleva, joka suorittaa määritellyt väyläopinnot vaadituin kriteerein määräaikaan (15.6.2022) mennessä. DI-väylän opintojen perusteella hakevat voivat hakea vain siihen hakukohteeseen, jonka mukaan he suorittavat opintoja avoimen yliopiston DI-väylällä.
Hakukelpoisuuden tuottavien väyläopintojen pariin hakeudutaan vuosittain erikseen määriteltyinä hakuaikoina. Lisätietoa tekniikan alan väyläopinnoista ja väylälle hakeutumisesta löytyy Avoimen yliopiston sivuilta.
Katso tarkemmat ohjeet avoimen väylän hausta sivulta hakukelpoisuus.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä avoimen väylän hakukohteessa opiskelijaksi vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Kaikki ehdot täyttävät hyväksytään.
Avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväyläopintoja suorittaneita hyväksytään kyseisen DI-väylän vahvistetun sisällön ja valintaperusteiden mukaisesti. Ohjelmakohtaiset vaatimukset löytyvät Avoimen yliopiston sivuilta tekniikan maisteriväylien osiosta.
Hakukohteeseen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Tampereen yliopistoon voi hakea avoimen väylän haun kautta enintään kahteen hakukohteeseen. Katso lisätietoja avoimen väylän haun yleisistä hakuohjeista.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. DI-väylältä tutkinto-opiskelijaksi DI-ohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
Tampereen yliopiston tekniikan alan väyliltä tutkinto-opiskelijaksi hakevan ei tarvitse toimittaa opintosuoritusotetta suorittamistaan opinnoista, vaan suoritukset tarkistetaan suoraan opintorekisteristä. Valinnassa huomioidaan opintosuoritukset, jotka näkyvät opintorekisterissä 15.6.2022 mennessä.
Sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä.
Hakukohteessa ei ole varasijamenettelyä.
Avoimen väylän haun tulokset julkistetaan viimeistään 8.7.2022. Kaikkia hakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.