Hyppää pääsisältöön

Politiikan tutkimuksen koulutus

Tampereen yliopisto

Politiikan asiantuntijaksi

Kattavat valmiudet politiikan ulottuvuuksien ymmärtämiseen ja selittämiseen.

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja maisteri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelmassa suoritetaan ensin laaja-alaiset opinnot kandidaattiohjelmassa. Opintojen edetessä erikoistut joko kansainväliseen politiikkaan tai valtio-oppiin.

Ohjelmamme tarjoaa kattavat valmiudet politiikan moninaisten ja muuttuvien ulottuvuuksien ymmärtämiseen ja selittämiseen. Meitä kiinnostavat niin uudet poliittisen osallistumisen muodot, vaalit, yhteiskunnan rakenteet, Euroopan integraatio kuin globaalit järjestyksen, poliittisen talouden, sodan ja rauhan kysymykset.

Tutkinto-ohjelmassa opitaan erilaisia akateemisia työelämätaitoja, jotka liittyvät muun muassa tiedonhankintaan, ongelmien tunnistamiseen ja niistä raportoimiseen. Ohjelman suorittaneet ovat kilpailukykyisiä ja kysyttyjä asiantuntijoita kunnallis- ja valtionhallinnon lisäksi kansalaisjärjestöissä, mediassa, Euroopan unionin ja kansainvälisten organisaatioiden tehtävissä sekä yritysten palveluksessa.

Tutkinto-ohjelma tarjoaa vahvan politiikkatieteellisen ytimen, jota voit laajentaa monipuolisesti muiden tutkinto-ohjelmien opinnoilla. Voit myös hankkia kansainvälistä kokemusta osallistumalla opiskelijavaihtoon, suorittamalla työharjoittelun ulkomailla sekä osallistumalla englanninkieliseen opetukseen.

Tutustu politiikan tutkimuksen koulutukseen

Katso videolta opiskelijoiden ja henkilökunnan kokemuksia politiikan tutkimuksen koulutuksesta

Tutustu politiikan tutkimuksen ainejärjestöön