Ohjelmistoteknologian opinnot
Koulutuksen sisältöpolut rakennetaan opiskelijoiden ja työelämätarpeen yhdistelminä. Tarjonnassa on mahdollisuus hyödyntää korkeakoulujen ohjelmisto- ja ict-alan opetustarjontaa. Myös muut mahdolliset sisällöt (esim. erilaiset MOOCit) voivat olla osa substanssiosaamisen kehittämistä. Osa korkeakoulujen kursseista on lähopetusta, osa verkkomateriaaleja. Lisäksi tavoitteena on kehittää ohjelmistoalalle luonteenomaisia tiedonhankinta- ja työskentelytapoja: omaehtoista ongelmanratkaisua ja tiiminä oppimista ja tekemistä.
Voit opiskella esimerkiksi seuraavan tyyppisiä sisältöjä:
- Ohjelmointi
- Johdatus ohjelmistotuotantoon
- Mobiiliohjelmointi
- Practical programming in Python
- Tietokantojen perusteet
Kokonaisuus sisältää teoriatiedon lisäksi runsaasti työpajatyöskentelyä, harjoitustöitä, laboratoriotyöskentelyä, työssäoppimista ja projektitöitä. Tavoitteenamme on luoda oppimisympäristö, joka vastaa työskentelyä organisaatioissa.
Ohjaus ja Muuttuva työelämä -valmennus
Koulutuksen aikana saat yksilöllistä ohjausta ja osallistut ryhmässä tapahtuvaan valmennukseen. Ohjauksen ja valmennuksen tavoitteita ovat:
- Näet asiantuntijuutesi ja tunnistat potentiaalisi
- Luot näkymiä ja rakennat tulevaisuutesi
- Arvostat osaamistasi
- Suunnittelet uraasi ja myyt osaamistasi
- Rakennat asiantuntijabrändisi
- Näet työmarkkinoiden mahdollisuudet ja tarjoat työpanostasi mm. digikanavien avulla
- Tunnistat uudenlaisia työllistymismahdollisuuksia ja uusia työn tekemisen tapoja
Muuttuva työelämä -valmennuksen tarkoitus on rakentaa polku osallistujien yksilöllisistä lähtökohdista substanssiosaamisen täydentämiseen ja työllistymiseen.
Yritysyhteistyö, verkostoituminen ja työssäoppiminen
Voit suorittaa opintoihin kuuluvan asiantuntijaharjoittelun joko yhtäjaksoisesti yhdelle organisaatiolle tai lyhyempinä projektiluontoisina tehtävinä monille työnantajille – mikä parhaiten tukee työllistymistäsi.
Työssäoppimisen aikana tarjoamme sinulle tarpeenmukaisen tuen sekä substanssialalla että työelämätaidoissa. Arvioimme tuen tarpeen opiskelijakohtaisesti. Tuen tarjonnassa hyödynnämme lähityöskentelyn lisäksi erilaisia sähköisiä työkaluja.
Lähiopetuksen aikana luotu ryhmä kulkee mukana myös työssäoppimisen ajan. Työssäoppimisjakson aikana järjestämme ryhmille kontaktipajoja kuukausittain. Pajoissa käsittelemme työssäoppimisessa esiin nousseita teemoja, sekä sisällöllisiä että työelämätilanteissa kohdattuja.