Hyppää pääsisältöön
Tehtävä

Matematiikan maisteriohjelma

Tampereen yliopisto

Matematiikka - todistetusti varmaa tietoa

Teknologian kehitys korostaa matemaattisen tiedon tarvetta.

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Filosofian maisteri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

Keskustakampus

Matematiikalla on keskeinen rooli nyky-yhteiskunnan perustassa. Teknologian kehitys on entisestään korostanut matemaattisen tiedon tarvetta ja samalla mahdollistanut uusia sovelluksia eri tieteenaloilla ja käytännön asiayhteyksissä. Maisteriopinnoissa keskitytään erityisesti matematiikan teoriarakenteen syvällisempään ymmärtämiseen. Maisteriopintojen opetustarjonnassa painottuvat eritysesti logiikka ja algebra. Näillä matematiikan aloilla on paljon sovelluksia tietojenkäsittelyoppiin.  

Matematiikan maisteriopinnoissa suoritetaan filosofian maisterin tutkinto. Maisteriopinnoissa on kolme vaihtoehtoista opintosuuntaa:

  • Matematiikka eli ns. yleinen opintosuunta
  • Matematiikan aineenopettaja  
  • Tietotekniikan matematiikka  

Matematiikan maisteritutkinnon valinnaisissa opinnoissa voi tehdä omiin tavoitteisiin sopivia opintojakso- ja sovellusaineiden valintoja ja hankkia laajan osaamisen erilaisiin julkisen ja yksityisen sektorin työpaikkoihin.

Oman tutkinto-ohjelman opintojen lisäksi voit hyödyntää laajasti Tampereen korkeakouluyhteisön opetustarjontaa.  Matemaatikon yleisimpiä työpaikkoja ovat erilaiset oppilaitokset, vakuutusyhtiöt, pankit, teollisuus, IT-alan yritykset ja tutkimuslaitokset. Tervetuloa joukkoomme!