Hyppää pääsisältöön

Kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttikoulutus, traumapainotteinen 2021–2025, Iisalmi

Tampereen yliopisto
Koulutuksen suoritettuasi osoitat pätevältä nimikesuojatulta psykoterapeutilta edellytettävää osaamista eli kykenet psykoterapeuttisen hoidon itsenäiseen läpiviemiseen. Koulutuksen traumapainotteisuus antaa valmiuksia kohdata ja hoitaa traumatisoituneita henkilöitä tutkimusnäyttöön perustuvilla psykologisten traumojen hoitoon kehitetyillä menetelmillä.

Käynnistämme syksyllä 2021 Valtioneuvoston asetuksen 1120/2010 mukaisen psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuteen johtavan kognitiivisen käyttäytymisterapian (KKT) psykoterapeuttikoulutuksen. Koulutus on kaikkiaan 23. psykoterapeutin nimikesuojaukseen johtava kognitiivisen käyttäytymisterapian koulutus, jonka yliopisto järjestää.

Koulutus on perustaltaan täysin sama kuin kognitiivisen käyttäytymisterapian koulutukset yleensä. Koulutuksen lisänä oleva 5 opintopisteen laajuinen traumapainoitteisuus antaa valmiuksia traumatisoituneiden ja dissosiatiivisesti oireilevien henkilöiden hoitoon menetelmillä kuten altistaminen, inhibitorinen oppiminen ja EMDR.

Koulutuksen laajuus on 78 opintopistettä ja se on mahdollista suorittaa työn ohessa neljän vuoden (kahdeksan lukukauden) aikana.


HUOM! Koronavirustilanne määrittää opetustavan. Lähtöoletus on, että koulutus järjestetään lähiopetuksena, mutta tarvittaessa se voidaan toteuttaa myös etäopetuksena.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen.

Hae koulutukseen

Haku koulutukseen on avoinna 5.5.2021 asti. Mikäli haluat kuulla myös muista vastaavista koulutuksistamme, tilaa Osaamisen kehittäjät -uutiskirje.

Tiedustelut

  • Maritta Harjunpää, asiakkuuspäällikkö, 050 599 4372, maritta.harjunpaa [at] tuni.fi
  • Martti Tuomisto, vastuuprofessori, 050 351 8137, martti.tuomisto [at] tuni.fi

Viestiä voi laittaa myös psykoterapeuttikoulutusten yhteissähköpostiin psykoterapeuttikoulutus.tau [at] tuni.fi.