Hyppää pääsisältöön

Kiertotalous korjausrakentamishankkeiden johtamisessa

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

5 op

Toteutusaika

3.6.2024-15.12.2024

Hakuaika

7.5.2024-20.6.2024

Hinta

00 € (sis. ALV 0 %)

Kaupunki

Tampere

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Rakentaminen

Opetustapa

Verkko-opinnot

Kenelle?


Kurssi on suunniteltu rakennus- ja kiinteistöalalla työskenteleville henkilöille, joiden vastuulla on kiertotalouden käyttöönotto ja sen normalisoiminen osaksi korjausrakennushankkeita. Erityisesti kohderyhmään kuuluvat tilaaja- tai rakennuttajaorganisaatioiden toimihenkilöt, rakennusliikkeen toimihenkilöt ja työmaan johto. Kurssille voi hyvin osallistua myös purkuyritysten toimihenkilöitä sekä korjausrakentamisen suunnittelijoita ja konsultteja. 
Lähtötietoina kurssille osallistuvilla tulisi olla käytännön kokemusta korjausrakentamisesta.  

Sisältö


Kurssi koostuu viidestä teemasta, josta kolmella ensimmäisellä perehdytään korjausrakentamisen keskeisiin osiin. Tarkempina aiheina ovat vaurioituminen, rakennefysiikka, rakennetyypit, historia ja kuntokartoitukset.   Korjausrakentamisen osaaminen on paras lähtökohta toteuttaa kiertotaloutta, joka on kahden viimeisen teeman aiheena. Kiertotalaous teemoissa paneudutaan lähemmin kiertotalouspalveluihin sekä kiertotalouteen rakentamisen prosessissa. 

Toteutus ja aikataulu


Opetus toteutetaan pääosin verkkokurssilla ohjattuna itseopiskeluna. Opiskeluun sisältyy verkon kautta pidettäviä yhteisiä tilaisuuksia ja ryhmätöitä. Kurssilla on tutoropettaja, johon voi olla yhteydessä kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa.

Kurssi alkaa 3.6.2024. Kurssin alussa on jakso korjausrakentamisesta. Heinäkuun aikana on kotitehtäviä, joiden jälkeen opetus jatkuu 19.8.2024. Kurssi kestää 29.11.2024 asti.

Kurssin laajuus on 5 opintopistettä, joka vastaa noin 135 tunnin opiskelua. 
Jos opiskelija jatkaa myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi, kurssi voidaan hyväksyä osaksi YAMK tutkintoa ja sen suoritus lasketaan eduksi hakuvaiheessa. 

Rahoittaja


Rahoittaja Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskukus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.