
Kemian perusteet, verkko-opetus
Laajuus
Toteutusaika
Hakuaika
Hinta
Kaupunki
Tiedekunta tai osaamisyksikkö
Opetuksessa käytettävät kielet
Koodi
Koulutusala
Opetustapa
Opintojen taso
Kemian perusteet
Näytä
Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa määritellä atomin, molekyylin ja ionin ja hän osaa selittää miten ne ovat muodostuneet. Hän osaa nimetä yleisimpiä epäorgaanisia yhdisteitä. Opiskelija pystyy muodostamaan reaktioyhtälöitä ja tunnistaa reaktioyhtälön kertoimien yhteyden yhdisteiden ainemääriin ja sitä kautta yhdisteiden massoihin ja tilavuuksiin. Opiskelija osaa myös luokitella erilaisia epäorgaanisia reaktiotyyppejä ja osaa tasapainottaa hapetus-pelkistysreaktioita hapetuslukumenetelmällä. Opiskelija tunnistaa aineen eri olomuodot ja osaa käyttää kaasujen yleistä tilanyhtälöä laskettaessa ideaalikaasujen paineita, tilavuuksia, ainemääriä ja massoja. Opiskelija osaa määritellä hapot ja emäkset sekä osaa selittää vahvan ja heikon hapon/emäksen eron. Hän osaa myös laskea happo/emäs -liuosten pH:n.
- Kemian peruskäsitteet. Atomit, molekyylit ja ionit. Yhdisteiden nimeäminen.
- Stoikiometria. Kemiallinen kaava, reaktioyhtälö, ainemäärä, stoikiometriset laskut.
- Hapettuminen ja pelkistyminen. Hapetusluku. Hapetus-pelkistysreaktioiden tasapainottaminen hapetuslukumenetelmällä.
- Kaasut. Kaasujen yleinen tilanyhtälö.
- Hapot ja emäkset. Liuoksen pH:n laskeminen.
Yhteiset
Luennot: Aloitusluento
30.08.2022 16:00 - 18:00, TAU Sähkötalo SA205 S3 auditorio (90)
Monimuoto-opetus:
14.09.2022 16:00 - 18:00, TAU Sähkötalo SJ204 harjoitussali (52)
28.09.2022 16:00 - 18:00, TAU Sähkötalo SJ204 harjoitussali (52)
12.10.2022 16:00 - 18:00, TAU Sähkötalo SJ204 harjoitussali (52)
Itsenäistä työskentelyä Moodle-alustalla. Mahdollisuus myös pienryhmätapaamisiin 1. ja 3. periodissa
Verkkomateriaali, kirja (ei pakollinen): Zumdahl, Steven, S., DeCoste, Donald, J, Chemical Principles, 8. painos (myös vanhemmat painokset käyvät)
Opetusvideot ja verkkotehtävät sekä muu verkkomateriaali
Hyväksytty/Hylätty
Kurssi järjestetään verkko-opetuksena ns. MOOC-kurssina. MOOC-alustan löydät osoitteesta: https://digicampus.fi/course/view.php?id=2124. Valitse HAKA-kirjautuminen ja kirjaudu tuni-tunnuksella. Hakuohjeet kurssille löydät välilehdeltä Näin haet tai ilmoittaudut.
Kurssin tarkoituksena on antaa opiskelijalle riittävät pohjatiedot yliopistokemiaan. Kurssia suositellaan etenkin heille, jotka eivät ole lukeneet lukiossa kuin yhden kurssin kemiaa tai kemian opinnoista on pidempi aika.
Kurssilla järjestetään aloitusluennot sekä pienryhmätapaamisia 1. ja 3. periodissa. Näille osallistuminen ei kuitenkaan ole pakollista, vaan kurssia voi suorittaa omaan tahtiin.
Lisätietoja avoimen yliopiston tarjonnasta voi kysyä Tampereen yliopiston opintotoimistosta.
Meidät tavoittaa sähköpostitse avoin.tau [at] tuni.fi
Puhelimitse 0294 520 200
Lisätietoa avoimessa opiskelusta verkkosivuillamme
tuni.fi/avoinyliopisto
1. Opintoihin haetaan avoimen yliopiston hakupalvelun kautta 3.8.2022- 31.7.2023. Hakulomake ja tarkemmat hakuohjeet löytyvät Näin haet avoimen yliopiston opintoihin –sivulta.
2. Kun sinut on hyväksytty opintoihin, sinun tulee tehdä Sisu-järjestelmässä opintosuunnitelma ja ilmoittautua kyseiselle toteutukselle. Saat tästä ohjeet sähköpostiin opiskelupaikan varmistumisen yhteydessä. Sisu-ohjeet avoimen yliopiston opiskelijalle löytyvät Opiskelijan oppaasta.
3. Tämän jälkeen kirjaudut Digicampuksen moodleen: https://digicampus.fi/course/view.php?id=2124#section-0. Valitse HAKA-kirjautuminen ja kirjaudu tuni-tunnuksella. Linkki Moodle-alueelle löytyy myös Sisusta suoritustavan oppimisympäristöt-kohdasta.