
Johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelma, Pori
Tuotantotaloutta ja ohjelmistotuotantoa uniikissa paketissa
Johtamisen ja tietotekniikan diplomi-insinöörin tutkinto-ohjelma tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän tuotantotalouden ja ohjelmistotuotannon opintoja. Voit erikoistua joko tuotantotalouteen tai ohjelmistotuotantoon kiinnostuksesi ja uratavoitteidesi mukaan. Opintoja aloittaessasi sinulla ei tarvitse olla ohjelmoinnista tai tuotantotaloudesta aiempaa osaamista, vaan vaaditut tiedot voit tarvittaessa opiskella opintojen aikana.
Tuotantotaloudessa voit yhdistää insinööritaitoihisi osaamista liiketoiminnan strategisessa johtamisessa, yrityksen johtamisessa sekä tiedolla johtamisessa. Ohjelmistotuotannossa syvennyt ohjelmistotuotannon menetelmien ja tekniikoiden soveltamiseen ison tietomäärän käsittelyssä, tiedon monimutkaisuuden hallinnassa sekä tiedon nopeassa tuottamisessa. Voit painottaa valinnoillasi osaamista ohjelmistotuotannon johtamiseen tai ohjelmistotekniikoihin.
Opintojen aikana saat alan perusvalmiuksien lisäksi käsityksen ajankohtaisista trendeistä ja niiden edellyttämästä osaamisesta. Opit hyödyntämään teknologiaa ja data-analytiikkaa liiketoiminnan kehittämisessä. Opintojen myötä opit ymmärtämään liike-elämän ilmiöitä syvällisemmin, soveltamaan teoriaa ja aiemmin hankittua tietoa työelämän kysymyksiin sekä ratkomaan ongelmia laaja-alaisemmin.
Tutkinto-ohjelmamme sisältää pääsääntöisesti verkko-opiskelua, ja joustavat opetusmuodot tukevat hyvin työn ohessa opiskelua. Verkkopainotteisen opiskelun tueksi tarjoamme orientaation lisäksi 2 intensiivistä lähiopetuspäivää opintojen alkuvaiheessa. Monella kurssilla on lisäksi tarjolla myös viikoittaista lähiopetusta. Opinnot sisältävät itsenäisesti tehtäviä harjoitustöitä, etätehtäviä ja ohjattua opiskelua sähköisten oppimisympäristöjen avulla, osa opinnoista saattaa sisältää esimerkiksi ajoitettuja verkkotapaamisia. Oman tutkinto-ohjelman opintojen lisäksi voit hyödyntää laajasti sekä Porin yliopistokeskuksen että Tampereen korkeakouluyhteisön opetustarjontaa tekniikan opinnoista eri alojen ammatillisiin opintoihin.
Teemme yhteistyötä yritysten kanssa, joten johtamisen ja tietotekniikan diplomi-insinöörit tuntevat modernin liike-elämän tarpeet. Opiskelijamme työllistyvät sekä yksityiselle että julkiselle sektorille, esimerkiksi liiketoiminnan johtotehtäviin ja teollisuuden asiantuntijatehtäviin.

Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Kampus
Opiskelumuoto
Johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelmasta valmistuu teollisuuden tarvitsemia monialaisia osaajia. Tarjoamme hyvin suunnitellun ja tehokkaasti pätevöittävän paketin, jolla tulevana diplomi-insinöörinä pärjäät digitalisoituvassa teollisuudessa: ohjelmistotuotannon osaaminen yhdistettynä tuotantotaloudelliseen näkemykseen on merkittävä kilpailuvaltti. Moderni yritystoiminta pohjautuu tietotekniikan, datan ja niihin perustuvan johtamisen hallintaan. Teknologian tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntäminen liiketoiminnan kehittämisessä on keskeistä osaamista nyt ja tulevaisuudessa.
Voit opiskella joko päätoimisesti tai työn ohella. Tutkinto-ohjelmamme sisältää pääsääntöisesti verkko-opiskelua. Verkkopainotteisen opiskelun tueksi tarjoamme opintojen alkuvaiheeseen sijoittuvat 2 intensiivistä lähiopetuspäivää perjantaina ja lauantaina lokakuun alussa. Osaan verkko-opinnoista liittyy aikaan sidottuja oppimistapahtumia. Opiskelu edellyttää verkko-opetuksen lisäksi paljon omalla ajalla tehtävää itsenäistä opiskelua. Lisäksi tarjoamme monella kurssilla myös mahdollisuuden viikoittaiseen lähiopiskeluun.
Kaikki DI-ohjelman nimetyt syventävät ja aineopintovaihtoehdot ovat tarjolla verkkopainotteisina opintoina, joten voit valita opintokokonaisuudet vapaasti kiinnostuksesi mukaan. Voit suorittaa DI-tutkintomme verkko-opintoina tai lähiopintoina päätoimisesti opiskellen, jolloin voit suorittaa kaikki opinnot kokonaisuudessaan kahdessa vuodessa. Työn ohessa opiskellessasi voit suunnitella opintosi sinulle sopivaan tahtiin, ja suorittaa DI-tutkinnon 3-4 vuodessa.
Voit hakeutua Johtamisen ja tietotekniikan DI-opintoihin suoritettuasi soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon. Soveltuvia tutkintoja ovat esimerkiksi AMK-insinöörin tutkinto sekä tekniikan, kauppatieteiden tai muun lähialan (mm. tietojenkäsittelyoppi, luonnontieteet) kandidaatin tutkinto. Huomioithan hakiessasi tarkennetun ohjeistuksen motivaatiokirjeen kirjoittamiseen.
Opetus on pääosin suomeksi, osa opintojaksoista on englanninkielisiä. Suuri osa opetusmateriaalista on englannin kielellä, joten opiskelija tutustuu samalla alan keskeiseen sanastoon.
Tarjoamme personoidun oppimiskokemuksen integroimalla tuotantotalouden ja ohjelmistotuotannon opintoja. Koulutuksen myötä osaat ratkoa monialaisia ongelmia innovatiivisesti ja soveltaa ratkaisuja käytäntöön tavoitteellisesti ja vastuullisesti. Opiskelu sisältää monipuolisesti luentoja, oppimistehtäviä, tenttejä ja ryhmätyöskentelyä. Käytettävät virtuaaliset oppimisympäristöt tukevat opiskelun aika- ja paikkariippumattomuutta sekä mahdollistavat työn ohessa opiskelun.
Opinnoissa tehdään myös laajempia, työelämän käytännön haasteista nousevia projektitöitä, joiden kautta opit hyödyntämään tuoreita tieto- ja viestintäteknologian välineitä.
Joustavaa opiskelua monimuotoisten opetusmenetelmien avulla
Verkko-opiskelu mahdollistaa joustavuudellaan sopeutumisen työn tekemisen muuttuneisiin vaatimuksiin, ja DI-tutkinnon avulla saat uutta osaamista ja mahdollisuuden uudenlaisiin urasuunnitelmiin. DI-ohjelmamme on sopiva yhdistelmä verkko-opiskelua, lähiopiskelua ja itsenäistä opiskelua. Verkko-oppimisympäristö tarjoaa joustavan tavan rytmittää opiskelusi muuhun ajan käyttöösi. Yksi keskeinen käytännön hyöty opiskelijan näkökulmasta onkin opiskelun aika- ja paikkariippumattomuus. Osaan verkko-opinnoista liittyy myös aikaan sidottuja oppimistapahtumia.
Käytämme erilaisia joustavia ja monimuotoisia opetusmenetelmiä, jotka tukevat etäopiskelua ja itsenäistä työskentelyä, mm. luentovideoita, luentoja, ryhmätöitä, myös ajasta ja paikasta riippumattomia ryhmätöitä sekä itsenäisesti suoritettavia harjoituksia ja tehtäviä. Hyödynnämme mm. erilaisia verkkoympäristöjä, käänteistä oppimista ja erilaisia suoritustapoja (esim. sähköiset EXAM-tentit, videopalautukset harjoitustehtäviin). Monilla opintojaksoilla on vaihtoehtoisia suoritustapoja, näin sinä opiskelijana pääset valitsemaan sinulle parhaimman tavan oppia. Sähköinen EXAM-tentti mahdollistaa joustavan suoritusajan, sillä yleensä EXAM-tentti on auki 2-4 viikkoa ja suurimmalla osalla kursseista sen voi suorittaa myös monessa muussa korkeakoulussa ympäri Suomea. Lisäksi opintojaksoilla käytetään muitakin sähköisen näytön välineitä, esim. Moodle-tenttejä.
Yliopiston DI-ohjelman opinnot ovat vaativia ja aikaa vieviä, joten opiskelu kannattaa ajoittaa sellaiseen elämäntilanteeseen, jossa on mahdollista panostaa opiskeluun. Verkko-opiskelu vaatii päämäärätietoisuutta ja itseohjautuvuutta, ja etäopinnot vaativat opiskelijalta vahvaa panostusta säännölliseen itsenäiseen työskentelyyn viikoittain. Lähiopetus järjestetään pääosin Porin yliopistokeskuksessa.
DI-ohjelman syventymisvaihtoehto valitaan oman kiinnostuksen mukaan opintojen alkuvaiheessa. Johtamisen ja tietotekniikan DI-tutkinnossa on kaksi syventymisvaihtoehtoa:
- Tuotantotalous
- Ohjelmistotuotanto: tietointensiiviset sovellukset
Opetuksen perustana ovat alan tieteellinen tieto, käytännön kokemukset menetelmistä ja teknologioista sekä yhteistyö alan teollisuuden ja tutkimusyhteisöjen kanssa.
TUOTANTOTALOUS
Haluatko kehittää osaamistasi tuotantotaloudellisten haasteiden ratkomiseen? Miten liiketoiminnassa hyödynnetään digitalisaation avaamia mahdollisuuksia? Miten kehitetään ja johdetaan menestyksekästä liiketoimintaa?
Tarjoamme tehokkaasti pätevöittävän paketin, jolla tulevana diplomi-insinöörinä pärjäät digitalisoituvassa teollisuudessa: ohjelmistotuotannon osaaminen yhdistettynä tuotantotaloudelliseen näkemykseen on merkittävä kilpailuvaltti. Tuotantotalouden syventävät opinnot vahvistavat aiemman tutkintosi osaamista liikkeenjohdollisilla taidoilla. Voit kehittää omien insinööritaitojesi tueksi laajan ja monipuolisen näkemyksen tietojohtamisesta ja liiketoiminnan strategisesta johtamisesta, sisältäen hyvän kirjon ajankohtaisista ja tulevaisuutta luotaavista kysymyksistä, miten toimialat, organisaatiot ja niiden johtaminen muuttuu, ja miten sitä muutetaan tulevaisuudessa. Korkeatasoinen kansainvälinen tutkimus ja tiiviit yhteydet elinkeinoelämään sekä kansallisiin että kansainvälisiin tutkimuslaitoksiin luovat perustan opetukselle, joka vastaa tulevaisuuden verkottuvan työelämän tarpeisiin. Tuotantotalouden opinnoissa opiskelijat syventyvät liiketoiminnan eri ilmiöihin, menetelmiin sekä yritysten käytännön case-ongelmien analysointiin ja ratkaisemiseen.
Tuotantotalouden opintojen painopisteet:
- Liikkeenjohdollinen kokonaisnäkemys
- Digitalisaatio ja alustatalous
- Verkostomainen liiketoiminta
- Teknologisen kehityksen hyödyntäminen organisaatioiden kehittämisessä
- Operatiivinen tuotannon johtaminen
- Innovaatiot ja tietojohtaminen
- Modernit data-analytiikka työkalut
OHJELMISTOTUOTANTO: Tietointensiiviset sovellukset
Modernissa digitalisoituneessa yhteiskunnassa tiedon määrä sekä sen myötä ohjelmistojen ja ohjelmisto-osaamisen tarve kasvaa räjähdysmäisesti kaikilla teollisuudenaloilla. Haluatko mukaan toteuttamaan ja johtamaan tulevaisuuden uusia tietointensiivisiä ratkaisuja? Ohjelmistot ja ohjelmoitavat laitteet ovat läpitunkeutuneet kaikkialle digitalisoituneen yhteiskunnan osa-alueille. Tiedon määrä ja monimutkaisuus sekä tiedon käsittelyn vaikutus yhteiskunnan ja organisaatioiden toimintaan kasvaa edelleen merkittävästi. Erilaiset ohjelmistot kasvavat jatkuvasti vaikutuksiltaan laajemmiksi ja monimutkaisemmiksi hallita. Samaan aikaan syntyy uudenlaisia sovelluskohteita, joissa hyödynnetään digitalisaation mahdollisuuksia. Tarve uusille ohjelmisto-osaajille on pysyvää. Osaaminen on kansainvälistä ja sovellettavissa niin koti- kuin ulkomailla.
Ohjelmistotuotanto: Tietointensiiviset sovellukset -opintokokonaisuudessa opiskelijat syventyvät ohjelmistotuotannon menetelmien ja tekniikoiden soveltamiseen ison tietomäärän käsittelyssä, tiedon monimutkaisuuden hallinnassa sekä tiedon nopeassa tuottamisessa. Jos olet jo suorittanut tutkinnon tietotekniikan alalta, tarjoamme mahdollisuuden syventää omaa osaamistasi kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi ohjelmistotuotannon johtamisessa. Aiempaa osaamista ei kuitenkaan vaadita, vaan vaadittavat esitiedot voi suorittaa opintojen aikana tutkinnon aineopinnoissa.
Ohjelmistotuotannon opinnoissa opetetaan suunnittelemaan, toteuttamaan ja johtamaan tietointensiivisten sovellusten rakentamista. Opintojen loppuvaiheessa tehtävä käytännön ohjelmistoprojekti antaa mahdollisuuden perehtyä työelämän tarpeisiin ja soveltaa alan parhaita käytäntöjä ja teknologioita käytännön ongelmien ratkaisuun.
Ohjelmistotuotannon opintojen painopisteet
- Kokonaisymmärrys vaativien ohjelmistotuotteiden rakentamisesta
- Tietovarastot ja tiedonhallinta
- Verkko- ja mobiili- ja sulautettujen sovellusten toteuttaminen
- Käyttäjän ja organisaation tarpeiden huomioiminen
AINEOPINNOT
Aineopintojen avulla laajennat osaamistasi valitsemaasi aihepiiriin. Menestyksellinen liiketoiminta edellyttää datan analysointia ja hallintaa, ja tutkinto-ohjelmamme tarjoaa juuri oikeanlaista osaamista liiketoiminnan kehittämiseen. Opiskelija voi halutessaan valita aineopinnot (aineopintokokonaisuus 20–30 op) myös Tampereen yliopiston muista kokonaisuuksista. Tuotantotalouden opiskelijoiden tulee valita tekniikan alan aineopinnot.
Diplomi-insinöörin tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä. Aloittaessasi opiskelun suoraan maisterivaiheessa opinnot koostuvat aiempaa tutkintoa täydentävistä opinnoista, yhteisistä opinnoista, syventävistä opinnoista ja aineopintokokonaisuudesta, diplomityöstä sekä vapaasti valittavista opinnoista.
DI-tutkinto on suunniteltu vaativan kaksi vuotta päätoimista opiskelua. Tutkinto on kuitenkin mahdollista suorittaa yksilöllisellä aikataululla 2-4 vuodessa oman elämäntilanteesi ja työtilanteesi mukaan. Tällöin opiskelet esimerkiksi kolme lukuvuotta ja laadit diplomityösi neljäntenä vuotena. Voit myös hyödyntää opintovapaata opintojasi sujuvoittamaan.
Tutkinnon sisältö ja rakenne kuvataan tarkemmin opetussuunnitelmassa.
Diplomityö on opintojen loppuvaiheessa tehtävä opinnäytetyö, jonka laajuus on 30 op ja suosituskesto puoli vuotta täysipäiväistä työskentelyä. Diplomityö on itsenäinen opinnäyte, jonka kautta opiskelija osoittaa hallitsevansa syventävien opintojen aihepiirin sekä sen alaan liittyvät kokonaisuudet ja työtavat. Diplomityö tehdään yleensä yrityksen tai tutkimuslaitoksen toimeksiannosta.
DI-ohjelmamme opinnot antavat hyvät valmiudet teknologian tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä, mikä on keskeistä osaamista nyt ja tulevaisuudessa. Tutkinnosta saat laajat valmiudet työskennellä varsin monentyyppisissä tehtävissä ja hyvät avaimet itsesi kehittämiseen ja jatkuvaan oppimiseen. Alan perusvalmiuksien lisäksi saat hyvän käsityksen ajankohtaisista trendeistä ja niiden edellyttämästä osaamisesta. Johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelmasta valmistuneet diplomi-insinöörit työllistyvät hyvin.
Tutkinnosta valmistuneet ovat sijoittuneet syventävistä opinnoista riippuen hyvin laaja-alaisesti. Tuotantotalouden opiskelijat ovat haluttuja osaajia, joita arvostetaan suuresti yrityksissä. He ovat sijoittuneet esimerkiksi yksityisen tai julkisen sektorin liiketoiminnan johto- ja kehittämistehtäviin, tai esimies- tai asiantuntijatehtäviin teollisuudessa. Ohjelmistotuotannon opiskelijalla on ohjelmointitaitojen lisäksi mahdollisuus mielenkiintonsa mukaisesti suuntautua vaativiin teknisiin tehtäviin tai ohjelmistotuotteen hallinnointiin ja -johtamiseen, sillä tutkinto antaa laajat mahdollisuudet työllistyä erilaisissa tehtävissä tietotekniikan alalla. Ohjelmistotuotannon opiskelijat ovat sijoittuneet merkittävissä määrin yksityisen sekä julkisen sektorin erikoisasiantuntija- ja esimiestehtäviin suunnittelemaan, toteuttamaan ja johtamaan ohjelmistokehitysprojekteja eri teollisuuden aloilla. Painottamalla opinnoissa teknisempää osaamista voi työskennellä esimerkiksi tietoteknisten hankkeiden johtajana sekä ohjelmistojen, tietovarastojen ja tietoverkkojen määrittely- ja suunnittelutehtävissä.
Teemme tiivistä yhteistyötä niin paikallisten kuin kansainvälisten organisaatioiden kanssa erilaisissa tutkimus- ja kehityshankkeissa, myös laajoissa kansainvälisissä hankkeissa. Diplomityö laaditaan yleensä joko omaan työnantajayritykseen tai erillisen toimeksiannon pohjalta, mikä varmistaa opinnäytteen käytännön työelämärelevanssin. Tutkimustoiminta tukee Tampereen yliopiston Porin tarjoamaa diplomi-insinööri koulutusta. Tutkimusyhteistyötä tehdään yritysten, yliopistojen ja muiden organisaatioiden kanssa myös kansainvälisissä projekteissa.
Vaihto-opiskelu ulkomailla on hyvin suositeltavaa ja Tampereen yliopistolla on runsaasti vaihtokohteita. Muita kansainvälistymismahdollisuuksia ovat:
- englanninkielisten opintojaksojen suorittaminen Tampereen yliopistossa vaihto-opiskelijoiden tutorina toimiminen
- laajemmat kieliopinnot
- diplomityön tekeminen ulkomailla
Porin yliopistokeskus on kolmen yliopiston muodostama, verkostomaisesti toimiva monitieteinen tiede- ja taideyhteisö. Tampereen yliopiston lisäksi yliopistokeskuksessa toimivat Aalto-yliopiston ja Turun yliopiston yksiköt.
DI-ohjelman tuottava tutkimus- ja opetusyhteisö tekee aktiivista yhteistyötä paikallisten yritysten ja julkisen sektorin kanssa tutkimus- ja kehityshankkeissa. Lisäksi suurin osa diplomitöistä tehdään yrityksiin. Yliopistolla on lisäksi erinomaiset kansainväliset yhteistyöverkostot, jotka kattavat korkeatasoisia yhteistyöyliopistoja useissa Euroopan maissa.
Yliopistomme opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita kursseja myös Tampereen ammattikorkeakoulun tarjonnasta. Tämän ristiinopiskelun kautta voit osallistua kursseille, yhteisiin projekteihin ja rakentaa yksilöllistä osaamistasi.
Ristiinopiskelun ajatus on auttaa opiskelijoitamme rakentamaan joustavia ja yksilöllisiä opintopolkuja. Tampereen korkeakouluyhteisössä läsnä olevana tutkinto-opiskelijana voit näin hankkia lisää osaamista myös toisesta korkeakoulusta.
Opetus pohjautuu monialaiseen tutkimukseen, jonka aihealueita ovat muun muassa:
- Liiketoimintaekosysteemit, innovaatiot, sekä verkostojen ja projektien johtaminen
- Ohjelmistotekniikka ja älykkäät järjestelmät
- Data-analyysi ja matemaattinen optimointi
Diplomi-insinöörin tutkinto antaa valmiudet tekniikan tohtorin tutkintoon johtavaan koulutukseen.
Alta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Tampereen yliopiston hakijapalveluihin.
Hae yhteishaussa
- Haku soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille
- Haku avoimen yliopiston tekniikan maisteriväyläopinnot suorittaneille
Näytä
Valintatapajono 1: Valinta soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Suoraan ylempään korkeakoulututkintoon ovat hakukelpoisia hakijat, jotka ovat suorittaneet soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon (kandidaatin tutkinto tai ammattikorkeakoulututkinto) tai suorittavat sen valintaperusteissa ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Katso tarkemmat ohjeet sivulta hakukelpoisuus maisteriohjelmiin.
Valintatapajono 2: Valinta avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväyläopintojen perusteella (DI-väylä)
Hakukelpoinen hakija opiskelee lukuvuonna 2020-2021 Tampereen yliopiston tekniikan alan maisteriväylällä (DI-väylä). DI-väylän opintojen perusteella hakevat voivat hakea vain siihen hakukohteeseen, jonka mukaan he suorittavat opintoja avoimen yliopiston DI-väylällä.
Tutkinto-oikeuden myöntämisessä noudatetaan Tampereen yliopiston tutkintosääntöä.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä maisteriohjelman opiskelijaksi yhteishaussa vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Valintatapajono 1: Valinta soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Hakukohteen sisäänottomäärä on 60 opiskelijaa. Sisäänottomäärää ei ole velvoitetta ottaa täyteen.
Valintatapajono 2: Valinta avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväyläopintojen perusteella (DI-väylä)
Avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväylältä hyväksytään kaikki kyseisen DI-väylän minimiehdot täyttävät väylähakijat.
Valintatapajono 1: Soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen valintapisteiden perusteella. Valintapisteet lasketaan vähimmäisvaatimukset täyttävistä hakemuksista. Hakemusten pisteyttämistä varten hakijat ryhmitellään hakukohteittain taustatutkinnon mukaisiin ryhmiin (amk-tutkinnot/yliopistotutkinnot/ulkomaiset tutkinnot). Tasapistetilanteessa valinta tehdään keskiarvon perusteella.
Opintojen keskiarvo huomioidaan pyöristämättömänä, ja siihen lasketaan mukaan myös opinnäytetyö. Vain opintojaksot, joista on numeroarvosana, otetaan huomioon keskiarvon laskennassa.
Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien valinta tehdään ehdollisena hakuaikana (liitemääräaikaan mennessä) toimitetun opintosuoriteotteen tietojen ja tilanteen perusteella. Valinta vahvistetaan, mikäli tutkinto on valmis ja tutkintotodistus toimitettu yliopiston hakijapalveluihin 16.7.2021 klo 15 mennessä ja mikäli tutkinnon vaadittu vähimmäiskeskiarvo täyttyy. Jos tutkinnon lopullinen keskiarvo jää alle hakukohteessa vaaditun vähimmäiskeskiarvon, valintapäätös perutaan.
Yliopisto voi edellyttää opiskelijaksi hyväksytyn suorittavan täydentäviä opintoja tarvittavien valmiuksien saavuttamiseksi. Täydentävät opinnot määritellään tapauskohtaisesti. Täydentäviä opintoja voidaan edellyttää enintään noin yhden vuoden opintoja vastaava määrä (enintään 60 opintopistettä).
Tampereen yliopiston diplomi-insinöörinkoulutuksen maisterihaussa soveltuvien pohjatutkintojen taso, ala sekä vaadittava vähimmäiskeskiarvo tutkinto-ohjelmittain:
DI-tutkinto-ohjelma
|
Soveltuvien pohjatutkintojen taso |
Soveltuvien pohjatutkintojen alat |
Opintojen keskiarvo vähintään, insinööri (AMK) |
Opintojen keskiarvo vähintään (yliopistotutkinnot) |
Johtaminen ja tietotekniikka, Pori |
TkK, ins. (AMK), soveltuvan alan yliopistollinen korkeakoulututkinto |
Tekniikan alan tutkinto, yliopistotutkinnon osalta myös tietojenkäsittely, luonnontieteet, *kauppatieteet tai lähiala |
3,0/5 |
3,0/5 |
Muut vaatimukset (johtaminen ja tietotekniikka): Motivaatiokirjeet pisteytetään 0-10 pistettä.
*Kauppatieteet: kauppatieteiden tutkinnon suorittaneilta vaaditaan laajempia täydentäviä opintoja (matematiikka SEFI 1-taso ja SEFI 2-taso ja fysiikka). Fysiikan opetusta ei ole tarjolla Porissa, vaan ne on suoritettava esim. Tampereen opetustarjonnasta. Hakijan on huomioitava, että Tampereen opetustarjonta ei pääsääntöisesti ole suunniteltu monimuoto-opiskeluun, joten motivaatiokirjeeseen on selvitettävä, miten nämä aikoo suorittaa.
Valintatapajono 2: Valinta avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväyläopintojen perusteella (DI-väylä)
Väylän laajuus on 20-30 opintopistettä hakukohteesta riippuen, ja vaaditut opinnot on suoritettava yhden lukuvuoden aikana, 30.6.2021 mennessä.
Valintatapajono 1: Valinta soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella:
Johtamisen ja tietotekniikan hakukohteessa hakemukset pisteytetään seuraavasti:
Pisteytysmalli 2 |
Pisteytys |
Hakukohde: Johtaminen ja tietotekniikka, Pori |
|
Pohjatutkinnon opintopisteillä painotettu keskiarvo |
1-20 |
Soveltuvat yliopistotasoiset matematiikan opinnot* |
0 tai 10 |
Muut hakemusta tukevat tekijät (esim. ennakkotehtävä, haastattelu, työkokemus) |
0-10 |
Yhteensä enintään |
40 |
*Aiemmin suoritetuista soveltuvista yliopistotasoisista matematiikan opinnoista on mahdollista hakea ja saada haussa lisäpisteitä. Soveltuvia yliopistotasoisia matematiikan opintoja (SEFI 1-taso) tulee tällöin olla vähintään 10 op, ja ne tulee olla suoritettu liitteiden toimituksen määräaikaan mennessä. Yliopistotasoiset matematiikan opinnot arvioidaan erikseen hakijan toimittamien dokumenttien perusteella arviointiprosessin yhteydessä.
Valintatapajono 2: Valinta avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväyläopintojen perusteella (DI-väylä)
Avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväyläopintoja suorittaneita hyväksytään DI-väylän valintaperusteiden mukaisesti. Hakemuksia ei pisteytetä.
Hakukohde on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja siihen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi.
Valintatapajono 1: Valinta soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Hakija voi hakea yhteensä kuuteen hakukohteeseen. Hakukohteista enintään kolme voi olla Tampereen yliopiston pelkästään ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia. Katso lisätietoja yleisistä hakuohjeista.
Hakijan on liitettävä hakemukseensa muun muassa todistuksia aiemmin suoritetuista opinnoista. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle.
Valintatapajono 2: Valinta avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväyläopintojen perusteella (DI-väylä)
Avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväylällä opiskeleville lähetetään sähköpostilla ohjeet hakemiseen liittyen ennen hakuajan alkamista. Opintosuoritusotetta Tampereen yliopiston avoimessa yliopistossa suoritetuista opinnoista ei tarvitse toimittaa vaan suorituksen tarkistetaan suoraan opiskelijarekisteristä.
Valintatapajono 1: Valinta soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Maisteriohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
- Motivaatiokirje
DI-maisterihakukohteiden vapaaehtoinen liite:
- Suoritusote/suoritusotteet ja opintojaksokuvaukset soveltuvista yliopistotasoisista matematiikan suorituksista.
Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien tulee liittää hakemukselleen väliaikainen suoritusote. Valinnassa otetaan huomioon liitteiden palautuspäivämäärään mennessä suoritetut opinnot. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Mikäli tutkintosi valmistuu hakukeväänä, otathan huomioon lopullisen tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen toimittamisen ohjeet ja päivämäärän. Katso lisätietoja sivulta liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä.
Valintatapajono 2: Valinta avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväyläopintojen perusteella (DI-väylä)
Opintosuoritusotetta Tampereen yliopiston avoimessa yliopistossa suoritetuista opinnoista ei tarvitse toimittaa vaan suorituksen tarkistetaan suoraan opiskelijarekisteristä.
Sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä.
Hakukohteessa ei ole varasijamenettelyä.
Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 9.7.2021. Kaikkia yhteishakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.
Hae yhteishaussa
- Haku soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille
- Haku avoimen yliopiston DI-väyläopintoja suorittaville
Näytä
Tampereen yliopiston suomenkielisissä diplomi-insinöörin maisteriohjelmissa hakukelpoisia ovat:
- soveltuvan kandidaatin tutkinnon tai vastaavat opinnot suorittaneet
- ulkomaisessa korkeakoulussa 3-4-vuotisen soveltuvan Bachelor-tutkinnon suorittaneet tai Bachelor-tutkintoa vastaavan koulutuksen soveltuvalla alalla saaneet.
- soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet
- opistoinsinöörin tutkinnon suorittaneet (Rakennustekniikka ja Johtaminen ja tietotekniikka, Pori)
Mikäli opiskelijalla ei pohjatutkinnon nimellisestä soveltuvuudesta huolimatta ole riittävää osaamispohjaa, voidaan hänen hakemuksensa tästä syystä hylätä.
Ulkomailla suoritettujen tutkintojen tulee antaa oikeus hakea yliopistotasoisiin maisteriopintoihin asianomaisessa maassa.
Hakukelpoisuuden maisteriohjelmien valinnassa tuottaa alempi korkeakoulututkinto. Ylemmän korkeakoulututkinnon (maisterin, diplomi-insinöörin, arkkitehdin -tutkinto tai ylempi ammattikorkeakoulututkinto), tohtorin tai lisensiaatin tutkinnon perusteella ei näin ollen voi hakea maisteriohjelmiin.
Poikkeus tähän on sellainen ylempään korkeakoulututkintoon johtava koulutus, johon ei kuulu alempaa korkeakoulututkintoa, esimerkiksi Suomessa ennen vuotta 2008 ja kaksiportaista tutkintojärjestelmää suoritetut ylemmät korkeakoulututkinnot tai ulkomaiset, ns. pitkän syklin mukaiset maisterintutkinnot.
Aiemmin suoritettu ylempi korkeakoulututkinto ei estä hakemasta maisteriopintoihin, mutta valinnan perusteena käytetään alempaa korkeakoulututkintoa.
Valintatapajono 1: Soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
DI-tutkintoon hyväksytään ensisijaisesti ensimmäistä ylempään korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa hakevia. Toista ylempään korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa hakevia hyväksytään vain perustelluista syistä. Tutkinto-ohjelmassa suoritettavien opintojen tulee tuottaa hakijalle aidosti uutta osaamista.
Myös keväällä 2019, viimeistään 30.6.2019 valmistuvat hakijat, voivat tulla hyväksytyksi suomenkielisiin diplomi-insinöörin maisteriohjelmien hakukohteisiin. Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien valinta tehdään ehdollisena hakuaikana toimitetun opintosuoriteotteen tietojen ja tilanteen (keskiarvo) perusteella. Jos tutkintotodistuksen lopullinen keskiarvo jää alle hakukohteeseen samalla valintakierroksella alimman ei ehdollisena hyväksytyn keskiarvon, valintapäätös perutaan.
Yliopisto voi edellyttää opiskelijaksi hyväksytyn suorittavan täydentäviä opintoja tarvittavien valmiuksien saavuttamiseksi. Täydentävät opinnot määritellään tapauskohtaisesti. Täydentäviä opintoja voidaan edellyttää enintään noin yhden vuoden opintoja vastaava määrä (enintään 60 opintopistettä).
Tampereen yliopiston diplomi-insinöörinkoulutuksen maisterihaussa soveltuvien pohjatutkintojen taso, ala sekä vaadittava vähimmäiskeskiarvo tutkinto-ohjelmittain:
- DI-tutkinto-ohjelma: Johtaminen ja tietotekniikka, Pori
- Soveltuvien pohjatutkintojen tasot: TkK, ins., ins. (AMK), soveltuvan alan yliopistollinen korkeakoulututkinto
- Soveltuvien pohjatutkintojen alat: Tekniikan alan tutkinto, yliopistotutkinnon osalta myös tietojenkäsittely, luonnontieteet, *kauppatieteet tai lähiala
- Opintojen keskiarvo vähintään, insinööri (AMK): 2,7/5
- Opintojen keskiarvo vähintään, yliopistotutkinnot: 2,7/5
*kauppatieteet: kauppatieteiden tutkinnon suorittaneilta vaaditaan minimiä laajempia täydentäviä opintoja (matematiikka SEFI 1-taso 15 op, SEFI 2-taso 8 op, FYS tai kemia 7 op). Fysiikan ja kemian opetusta ei ole tarjolla Porissa, vaan ne on suoritettava esim. Tampereen opetustarjonnasta. Hakijan on huomioitava, että Tampereen opetustarjonta ei ole suunniteltu monimuoto-opiskeluun, joten motivaatiokirjeeseen on selvitettävä, miten nämä aikoo suorittaa.
Valintatapajono 2: Avoimen yliopiston tekniikan alan väyläopintoja suorittaneille (DI-väylä)
Tampereen yliopiston DI-väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi hakeutuvalta edellytetään alempaa korkeakoulututkintoa soveltuvalta alalta (tarkastetaan ennen väylälle hyväksymistä). DI-väylän opintojen perusteella hakevat voivat hakea vain siihen hakukohteeseen, jonka mukaan he suorittavat opintoja avoimen yliopiston DI-väylällä.
Avoimen yliopiston tekniikan alan väylältä voidaan hyväksyä tutkinto-opiskelijaksi henkilö, jolla ei ole tutkinnonsuoritusoikeutta diplomi-insinöörikoulutukseen Tampereen yliopistossa tai Tampereen yliopiston yhteistutkinto-ohjelmissa. Tutkinto-opiskelijaksi hyväksytään ensi sijassa ensimmäistä ylempään korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa hakevia. Tutkinto-ohjelmassa suoritettavien opintojen tulee tuottaa hakijalle aidosti uutta osaamista, eivätkä ne siten voi olla pääosin saman sisältöisiä kuin hakijan aiemmat opinnot.
Väylän laajuus on 20-30 opintopistettä hakukohteesta riippuen, vaadittavat opintojaksot on suoritettava yhden lukuvuoden aikana. Lukuvuotena 2018-2019 väylää suorittavien suoritukset otetaan huomioon koko lukuvuoden osalta eli päätös tutkinto-opiskelijaksi ottamisesta tehdään viimeistään, kun suoritukset kaikista 31.7.2019 mennessä suoritetuista opinnoista on tehtynä.
Opintosuoritusotetta Tampereen yliopiston avoimessa yliopistossa suoritetuista opinnoista ei tarvitse toimittaa vaan suorituksen tarkistetaan suoraan opiskelijarekisteristä.
Hakijoiden, joiden koulusivistyskieli ei ole suomi tai jotka eivät pysty osoittamaan suomen kielen taitoaan yhdellä Suomen kielitaitovaatimukset yliopistossa -sivulla mainituista tavoista, on toimitettava todistus suomen kielen taidostaan. Hakijat, joilla ei ole riittävää suomen kielen taitoa, voivat hakea vain englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin.
Hakukohteen sisäänottomäärä on enintään 60 opiskelijaa. Maisterihaun sisäänottomäärää ei ole velvoitetta ottaa täyteen.
Valintatapajono 1: Valinta soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Opiskelijavalinta tehdään paperivalintana minimiehdot täyttävien hakijoiden kesken valintakriteerien perusteella. Opiskelijat valitaan kahdessa eri ryhmässä joko 1) opintomenestyksen perusteella tai 2) hakemuksen pisteytyksen perusteella, jos keskiarvovaatimus ei täyty. Vähintään 20 % valitaan hakemusten pisteytysryhmässä.
1) Hakijat, joiden tutkinnon opintopisteillä painotettu keskiarvo on vähintään 3,5/5 (AMK) tai 3,0/5 (yliopisto), valitaan suoraan keskiarvon perusteella paremmuusjärjestyksessä.
Opintojen keskiarvo huomioidaan pyöristämättömänä, eikä siihen lasketa mukaan lopputyötä. Vain kurssit, joista on numeroarvosana, otetaan huomioon keskiarvon laskennassa.
tai
2) Jos keskiarvovaatimus ei täyty, huomioidaan opintomenestyksen lisäksi mahdolliset yliopistotasoiset matematiikan opinnot (kuten SAMKin matematiikkamoduulin suorittaminen) sekä arvioidaan myös hakijan motivaatiokirje ja alaa vastaava työkokemus. Työkokemuksen on oltava pohjatutkinnon jälkeistä työkokemusta.
Ryhmä 2 hakemukset pisteytetään seuraavasti:
- Pohjatutkinnon opintopisteillä painotettu keskiarvo 10-20 pistettä.
- Soveltuvat yliopistotasoiset matematiikan opinnot, esimerkiksi SAMKin matematiikkamoduulin suorittaminen 0 tai 10 pistettä.
- Muut hakemusta tukevat seikat: motivaatiokirje, työkokemus 0-10 pistettä.
- Yhteensä enintään 40 pistettä.
Valintapisteet lasketaan liitteenä toimitettujen dokumenttien perusteella. Valinta tehdään pohjatutkintojen mukaisissa ryhmissä. Tasapistetilanteessa valinta tehdään keskiarvon perusteella.
Opintojen keskiarvo huomioidaan pyöristämättömänä, eikä siihen lasketa mukaan lopputyötä. Vain kurssit, joista on numeroarvosana, otetaan huomioon keskiarvon laskennassa.
Yliopistotasoisen matematiikan suorituksesta saa lisäpisteitä opiskelijavalinnassa. Esimerkiksi opintojakson *MAT-04600 Insinöörimatematiikka 123 suorittanut hakija saa 10 valintapistettä http://www.tut.fi/opinto-opas/wwwoppaat/opas2018-2019/perus/aineryhmat/Matematiikka/MAT-04600.html.
Yliopistotasoisen matematiikan suoritukseksi voidaan hyväksyä myös muita vastaavia opintoja. Lisätietoja soveltuvista suorituksista Tampereen yliopiston Hakijapalveluista (hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi).
Valintatapajono 2: Avoimen yliopiston tekniikan alan väyläopintoja suorittaneille (DI-väylä)
Avoimen yliopiston väyläopintoja suorittaneita hyväksytään DI-väylän valintaperusteiden mukaisesti. Hakemuksia ei pisteytetä.
Valintatapajono 1: Valinta soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Lisätietoa hakemisesta löydät osoitteesta: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/maisteri-ja-yamk/nain-haet-maisteri-ja-yamk-ohjelmiin. Tutustu sivustoon ja ohjeistukseen huolellisesti.
Valintatapajono 2: Avoimen yliopiston tekniikan alan väyläopintoja suorittaneille (DI-väylä)
Avoimen yliopiston tekniikan alan väylällä opiskeleville lähetetään sähköpostilla ohjeet hakemiseen liittyen ennen hakuajan alkamista.
Jos sinulla on kysyttävää hakemiseen liittyen, ole ystävällisesti yhteydessä hakijapalvelut.tau [at] tuni.fi
Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019. Kaikkia yhteishakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Katso ohjeet oikaisuvaatimuksen toimittamisesta.
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.
Hae yhteishaussa
- Haku soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille
Näytä
Valintatapajono 1: Valinta soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Suoraan ylempään korkeakoulututkintoon ovat hakukelpoisia hakijat, jotka ovat suorittaneet soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon (kandidaatin tutkinto tai ammattikorkeakoulututkinto) tai suorittavat sen valintaperusteissa ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Ks. hakukelpoisuus.
Tässä hakukohteessa hakuhelpoisuuden tuottaa myös opistoinsinöörin tutkinto.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä maisteriohjelman opiskelijaksi yhteishaussa vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Ks. lisätietoja suomen kielen taidon todentamisesta.
Valintatapajono 1: Valinta soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Hakukohteen sisäänottomäärä on enintään 60 opiskelijaa. Sisäänottomäärää ei ole velvoitetta ottaa täyteen.
Valintatapajono 1: Soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen valintapisteiden perusteella. Valintapisteet lasketaan vähimmäisvaatimukset täyttävistä hakemuksista. Hakemusten pisteyttämistä varten hakijat ryhmitellään hakukohteittaintaustatutkinnon mukaisiin ryhmiin (amk-tutkinnot/yliopistotutkinnot). Tasapistetilanteessa valinta tehdään keskiarvon perusteella.
Opintojen keskiarvo huomioidaan pyöristämättömänä, ja siihen lasketaan mukaan myös opinnäytetyö. Vain opintojaksot, joista on numeroarvosana, otetaan huomioon keskiarvon laskennassa.
Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien valinta tehdään ehdollisena. Jos tutkinnon lopullinen keskiarvo jää alle hakukohteessa vaaditun vähimmäiskeskiarvon, valintapäätös perutaan. Valinta vahvistetaan, mikäli tutkinto on valmis ja tutkintotodistus toimitettu yliopiston hakijapalveluihin 15.7.2020 klo 15 mennessä.
Yliopisto voi edellyttää opiskelijaksi hyväksytyn suorittavan täydentäviä opintoja tarvittavien valmiuksien saavuttamiseksi. Täydentävät opinnot määritellään tapauskohtaisesti. Täydentäviä opintoja voidaan edellyttää enintään noin yhden vuoden opintoja vastaava määrä (enintään 60 opintopistettä).
Tampereen yliopiston Johtamisen ja tietotekniikan (Pori) DI-ohjelmaan soveltuvat pohjatutkintojen tasot ja alat sekä vaadittu vähimmäiskeskiarvo:
Soveltuvien |
Soveltuvien |
Opintojen |
Opintojen |
TkK, ins., |
Tekniikan alan |
3,0/5 |
3,0/5 |
Muut vaatimukset (Johtaminen ja tietotekniikka): Motivaatiokirjeet pisteytetään 0-10 pistettä.
*Kauppatieteet: kauppatieteiden tutkinnon suorittaneilta vaaditaan laajempia täydentäviä opintoja (matematiikka SEFI 1-taso ja SEFI 2-taso ja fysiikka). Fysiikan opetusta ei ole tarjolla Porissa, vaan ne on suoritettava esim. Tampereen opetustarjonnasta. Hakijan on huomioitava, että Tampereen opetustarjonta ei ole suunniteltu monimuoto-opiskeluun, joten motivaatiokirjeeseen on selvitettävä, miten nämä aikoo suorittaa
Valintatapajono 1: Valinta soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Johtaminen ja tietotekniikka (Pori) hakukohteessa hakemukset pisteytetään seuraavasti:
Pisteytysmalli 2 |
Pisteytys |
Hakukohteet: Johtaminen ja tietotekniikka (Pori) |
|
Pohjatutkinnon opintopisteillä painotettu |
0-20 |
Soveltuvat yliopistotasoiset matematiikan |
0 tai 10 |
Muut hakemusta tukevat tekijät |
0-10 |
Yhteensä enintään |
40 |
*Aiemmin suoritetuista soveltuvista yliopistotasoisista matematiikan opinnoista on mahdollista hakea ja saada haussa lisäpisteitä. Soveltuvia yliopistotasoisia matematiikan opintoja (SEFI 1-taso) tulee tällöin olla vähintään 10 op (esimerkiksi Tampereen yliopiston Insinöörimatematiikka 123 -opintojakso), ja ne tulee olla suoritettu hakuajan päättymiseen mennessä. Yliopistotasoiset matematiikan opinnot arvioidaan erikseen hakijan toimittamien dokumenttien perusteella hakuprosessin yhteydessä.
Hakukohde on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja siihen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi.
Valintatapajono 1: Valinta soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Hakija voi hakea yhteensä kuuteen hakukohteeseen. Hakukohteista enintään kolme voi olla Tampereen yliopiston pelkästään ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia. Katso lisätietoja yleisistä hakuohjeista.
Hakijan on liitettävä hakemukseensa muun muassa todistuksia aiemmin suoritetuista opinnoista. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle.
Valintatapajono 1: Valinta soveltuvan korkeakoulututkinnon perusteella
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Maisteriohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
- Motivaatiokirje
DI-maisterihakukohteiden vapaaehtoinen liite:
- Suoritusote/suoritusotteet ja opintojaksokuvaukset soveltuvista yliopistotasoisista matematiikan suorituksista.
Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien tulee liittää hakemukselleen väliaikainen suoritusote. Valinnassa otetaan huomioon liitteiden palautuspäivämäärään mennessä suoritetut opinnot. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Mikäli tutkintosi valmistuu hakukeväänä, otathan huomioon lopullisen tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen toimittamisen ohjeet ja päivämäärän. Katso lisätietoja sivulta liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä.
Hakukohteessa ei ole varasijamenettelyä.
Päivitetty 15.5.2020
Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 15.7.2020. Kaikkia yhteishakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta (15.7.2020) valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.
Hae yhteishaussa
- Haku soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille
Näytä
Suoraan ylempään korkeakoulututkintoon ovat hakukelpoisia hakijat, jotka ovat suorittaneet soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon (kandidaatin tutkinto) tai soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon, tai suorittavat sen valintaperusteissa ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Katso tarkemmat ohjeet sivulta hakukelpoisuus maisteriohjelmiin.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä maisteriohjelman opiskelijaksi yhteishaussa vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Maisteriohjelmaan valitaan enintään 60 opiskelijaa.
Kiintiötä ei ole velvoitetta ottaa täyteen.
Opiskelijavalinta perustuu valintapisteytykseen, jossa hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen valintapisteiden perusteella. Valintapisteet lasketaan vähimmäisvaatimukset täyttävistä hakemuksista. Hakemusten pisteyttämistä varten hakijat ryhmitellään hakukohteittain taustatutkinnon mukaisiin ryhmiin (amk-tutkinnot/yliopistotutkinnot/ulkomaiset tutkinnot). Tasapistetilanteessa valinta tehdään keskiarvon perusteella.
Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien valinta tehdään ehdollisena hakuaikana (liitemääräaikaan mennessä) toimitetun opintosuoriteotteen tietojen ja tilanteen perusteella. Vaaditun vähimmäiskeskiarvovaatimuksen tulee täyttyä jo tässä vaiheessa. Ehdollinen valinta vahvistetaan, mikäli tutkinto on valmis, tutkintotodistus toimitettu yliopiston hakijapalveluihin 15.7.2022 klo 15 mennessä ja mikäli vaadittu vähimmäiskeskiarvo täyttyy. Jos tutkinnon lopullinen keskiarvo jää alle hakukohteessa vaaditun vähimmäiskeskiarvon, valintapäätös perutaan.
Yliopisto voi edellyttää opiskelijaksi hyväksytyn suorittavan täydentäviä opintoja tarvittavien valmiuksien saavuttamiseksi. Täydentävät opinnot määritellään tapauskohtaisesti vasta opintojen alkaessa. Täydentäviä opintoja voidaan edellyttää enintään noin yhden vuoden opintoja vastaava määrä (enintään 60 opintopistettä).
Ohjelmakohtaiset valintaperusteet
Johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelmassa (Pori) soveltuvat pohjatutkinnot ja vaaditut vähimmäiskeskiarvorajat määritellään seuraavasti:
Soveltuvien pohjatutkintojen taso: TkK, ins. (AMK), soveltuvan alan yliopistollinen korkeakoulututkinto
Soveltuvien pohjatutkintojen alat: Tekniikan alan tutkinto, yliopistotutkinnon osalta myös tietojenkäsittely, luonnontieteet, *kauppatieteet tai lähiala
Opintojen keskiarvo vähintään, insinööri (AMK): 3,0/5
Opintojen keskiarvo vähintään (yliopistotutkinnot): 3,0/5
*Kauppatieteet: kauppatieteiden tutkinnon suorittaneilta vaaditaan laajempia täydentäviä opintoja (matematiikka SEFI 1-taso ja SEFI 2-taso ja fysiikka). Fysiikan opetusta ei ole tarjolla Porissa, vaan ne on suoritettava esim. Tampereen opetustarjonnasta. Hakijan on huomioitava, että Tampereen opetustarjonta ei pääsääntöisesti ole suunniteltu monimuoto-opiskeluun, joten motivaatiokirjeeseen on selvitettävä, miten nämä aikoo suorittaa.
Johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelmassa (Pori) hakemukset pisteytetään seuraavasti:
- Pohjatutkinnon opintopisteillä painotettu keskiarvo: 1-20 p.
Keskiarvot pisteytetään asteikolla 1-20 p. portaittaisesti siten, että pisteytys alkaa DI-ohjelman asettamasta vähimmäiskeskiarvovaatimuksesta ja päättyy keskiarvoon 5/5. Pisteet ovat tasapisteitä. Hakijat asetetaan pisteytystä varten taustatutkintonsa mukaisiin ryhmiin (AMK-tutkinto/yliopistotutkinto/ulkomainen tutkinto).
Opintojen painotettu keskiarvo huomioidaan pyöristämättömänä kahden desimaalin tarkkuudella, ja siihen lasketaan mukaan myös opinnäytetyö. Vain opintojaksot, joista on numeroarvosana, otetaan huomioon keskiarvon laskennassa.
- Soveltuvat yliopistotasoiset matematiikan opinnot: 0 tai 10 p.
Aiemmin suoritetuista soveltuvista yliopistotasoisista matematiikan opinnoista on mahdollista hakea ja saada haussa lisäpisteitä. Soveltuvia yliopistotasoisia matematiikan opintoja (SEFI 1-taso) tulee tällöin olla vähintään 10 op, ja ne tulee olla suoritettuna (suoritusmerkintä rekisterissä) haun liitemääräaikaan mennessä. Yliopistotasoiset matematiikan opinnot arvioidaan erikseen hakijan toimittamien dokumenttien perusteella arviointiprosessin yhteydessä.
- Muut hakemusta tukevat tekijät: 0-10 p.
Motivaatiokirjeet pisteytetään 0-10 pistettä.
- Yhteensä enintään: 40 p.
Hakukohde on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja siihen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Hakija voi hakea yhteensä kuuteen hakukohteeseen. Hakukohteista enintään kolme voi olla Tampereen yliopiston pelkästään ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia. Katso lisätietoja yleisistä hakuohjeista.
Hakijan on liitettävä hakemukseensa muun muassa todistuksia aiemmin suoritetuista opinnoista. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Maisteriohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
- Motivaatiokirje
DI-maisterihakukohteiden vapaaehtoinen liite:
- Suoritusote/suoritusotteet ja opintojaksokuvaukset soveltuvista yliopistotasoisista matematiikan suorituksista.
Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä. Liitäthän hakemuksellesi myös mahdollisten erillisten opintojesi opintosuoritusotteet. Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien tulee liittää hakemukselleen väliaikainen suoritusote. Valinnassa huomioidaan sellaiset opintosuoritukset, jotka näkyvät liitteiden palautuspäivämäärään (6.4.2022 klo 15:00) mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Mikäli tutkintosi valmistuu hakukeväänä, otathan huomioon lopullisen tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen toimittamisen ohjeet ja päivämäärän. Katso lisätietoja sivulta liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Maisterihaussa ei ole yleensä varasijamenettelyä. Hakija voi tarkistaa mahdollisen varasijansa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi .
Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2022. Kaikkia yhteishakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.
Hae avoimen väylän haussa
- Haku avoimen yliopiston tekniikan maisteriväyläopinnot suorittaneille
Näytä
Tämän hakukohteen kautta voi hakea lukuvuonna 2021-2022 Tampereen yliopiston avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväylällä (DI-väylä) opiskeleva, joka suorittaa määritellyt väyläopinnot vaadituin kriteerein määräaikaan (15.6.2022) mennessä. DI-väylän opintojen perusteella hakevat voivat hakea vain siihen hakukohteeseen, jonka mukaan he suorittavat opintoja avoimen yliopiston DI-väylällä.
Hakukelpoisuuden tuottavien väyläopintojen pariin hakeudutaan vuosittain erikseen määriteltyinä hakuaikoina. Lisätietoa tekniikan alan väyläopinnoista ja väylälle hakeutumisesta löytyy Avoimen yliopiston sivuilta.
Katso tarkemmat ohjeet avoimen väylän hausta sivulta hakukelpoisuus.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä avoimen väylän hakukohteessa opiskelijaksi vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Kaikki ehdot täyttävät hyväksytään.
Avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväyläopintoja suorittaneita hyväksytään kyseisen DI-väylän vahvistetun sisällön ja valintaperusteiden mukaisesti. Ohjelmakohtaiset vaatimukset löytyvät Avoimen yliopiston sivuilta tekniikan maisteriväylien osiosta.
Hakukohteeseen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Tampereen yliopistoon voi hakea avoimen väylän haun kautta enintään kahteen hakukohteeseen. Katso lisätietoja avoimen väylän haun yleisistä hakuohjeista.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. DI-väylältä tutkinto-opiskelijaksi DI-ohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
Tampereen yliopiston tekniikan alan väyliltä tutkinto-opiskelijaksi hakevan ei tarvitse toimittaa opintosuoritusotetta suorittamistaan opinnoista, vaan suoritukset tarkistetaan suoraan opintorekisteristä. Valinnassa huomioidaan opintosuoritukset, jotka näkyvät opintorekisterissä 15.6.2022 mennessä.
Sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä.
Hakukohteessa ei ole varasijamenettelyä.
Avoimen väylän haun tulokset julkistetaan viimeistään 8.7.2022. Kaikkia hakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.