
Hyvinvointipolitiikan ja yhteiskunnan tutkimuksen maisteriohjelma, Pori
Valmistu hyvinvointipolitiikan asiantuntijaksi!
Haluatko ymmärtää, miten yhteiskunta toimii? Millaiset rakenteet, ideat ja mekanismit vaikuttavat hyvinvoinnin tuottamiseen ja kokemiseen? Miten hyvinvointia voidaan ymmärtää, määritellä ja tarkastella? Millaisin keinoin ja palvelujärjestelmin kansalaisten hyvinvointia tuetaan? Miksi yhteiskunnassa on pahoinvointia ja huono-osaisuutta? Mikä on hyvinvointivaltio?
Hyvinvointipolitiikan ja yhteiskunnan tutkimuksen maisteriohjelmassa perehdyt monitieteisesti ja laaja-alaisesti hyvinvoinnin, hyvinvointipolitiikan ja hyvinvoinnin tuottamisen kysymyksiin osana laajempaa yhteiskunnallista kehystä ja rakennetta. Maisteriohjelmassa pohdit hyvinvointia suhteessa eriarvoisuuden mekanismeihin, hyvinvointivaltion toimintaperiaatteisiin, kansalaisuuteen, palvelujärjestelmiin, johtajuuteen ja arjen kokemuksiin.
Maisteriohjelma tarjoaa sisällöltään laajan ja monitieteisen tutkinnon, jossa hyvinvoinnin ja hyvinvointipolitiikan kysymykset asettuvat osaksi niin yhteiskunnan rakenteita kuin arkielämän kokemuksia. Ohjelmassa keskitytään myös johtajuuden kysymyksiin. Ohjelma tarjoaa valmiudet toimia asiantuntijana ja kehittäjänä erilaisilla hyvinvointipalvelujen kentillä. Opinnot toteutetaan monimuoto-opetuksena.

Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Kampus
Hyvinvointipolitiikan ja yhteiskunnan tutkimuksen maisteriohjelman opinnot tarjoavat laaja-alaiset tiedot yhteiskuntatieteiden ja hyvinvointitutkimuksen teorioista, käsitteistä ja tutkimusmenetelmistä. Maisterin tutkinnosta saa valmiudet käyttää, arvioida ja tuottaa tätä tietoa ja osaamista kriittisesti. Maisterin tutkinnon opinnoissa opiskelija perehtyy hyvinvoinnin, hyvinvointipolitiikan ja johtamisen kysymyksiin osana laajempaa yhteiskunnallista kehystä ja rakennetta, ja syventyy tutkinnon teemoihin joko sosiologisesti tai sosiaalipoliittisesti suuntautuen.
Hyvinvointipolitiikan ja yhteiskunnan tutkimuksen maisteriopinnot suorittanut yhteiskuntatieteiden maisteri hallitsee laaja-alaiset ja erityisosaamista edellyttävät käsitteet, menetelmät ja muut taidot, jotka ovat itsenäisen ajattelun ja tutkimuksen perusta. Maisterin tutkinnon perusteella opiskelija osaa etsiä, käsitellä ja tuottaa uutta tietoa ja arvioida sen pätevyyttä. Maisteriopinnoissa omaksuttujen taitojen avulla hän kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja osallistumaan uutta tietoa luovaan tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä itsenäisesti että yhteisössä muiden kanssa. Vaativissa yhteiskunnallisissa asiantuntijatehtävissä hän kykenee johtamaan itseään ja muita sekä asioita, prosesseja ja projekteja. Hänellä on monipuoliset vuorovaikutustaidot ja hän osaa viestiä hyvin suullisesti ja kirjallisesti. Hän kehittää itsenäisesti omaa asiantuntijuuttaan. Yhteiskuntatieteiden maisterilla on perusvalmius tohtoriopintoihin.
Haluatko ymmärtää, miten yhteiskunta toimii? Millaiset rakenteet ja mekanismit vaikuttavat hyvinvoinnin tuottamiseen ja kokemiseen? Miten hyvinvointia voidaan määritellä ja tarkastella? Millaisin keinoin ja palvelujärjestelmin kansalaisten hyvinvointia tuetaan? Miksi yhteiskunnassa on pahoinvointia ja huono-osaisuutta?
Hyvinvointipolitiikan ja yhteiskunnan tutkimuksen maisteriohjelmassa perehdyt monitieteisesti ja laaja-alaisesti hyvinvoinnin, hyvinvointipolitiikan ja johtamisen kysymyksiin osana laajempaa yhteiskunnallista kehystä ja rakennetta. Maisteriohjelmassa pohditaan hyvinvointia suhteessa eriarvoisuuden mekanismeihin, hyvinvointivaltion toimintaperiaatteisiin, kansalaisuuteen ja arjen kokemuksiin.
Maisteriohjelma tarjoaa opiskelijalle sisällöltään laajan ja monitieteisen tutkinnon, jossa paneudutaan hyvinvoinnin kysymyksiin yhteiskunnan rakenteiden kuin arkielämän näkökulmista. Ohjelman sisällä opiskelija voi suuntautua sosiaalipolittiisesti tai sosiologisesti.
Koulutus koostuu hyvinvointia, hyvinvointipolitiikkaa ja johtajuutta teoreettisesti, käsitteellisesti ja tutkimuksellisesti lähestyvistä opinnoista (25 op), tutkimustaitojen kehittämisestä (10 op), työelämätaitojen reflektoinnista (15 op), pro gradu –tutkielma opinnoista (40 op) sekä vapaasti valittavista opinnoista (30 op). Ohjelman sisällä opiskelija voi suuntautua sosiaalipolittiisesti tai sosiologisesti.
Tutkinnon sisältö ja rakenne kuvataan tarkemmin opetussuunnitelmassa.
Yliopistomme opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita kursseja myös Tampereen ammattikorkeakoulun tarjonnasta. Tämän ristiinopiskelun kautta voit osallistua kursseille, yhteisiin projekteihin ja rakentaa yksilöllistä osaamistasi.
Ristiinopiskelun ajatus on auttaa opiskelijoitamme rakentamaan joustavia ja yksilöllisiä opintopolkuja. Tampereen korkeakouluyhteisössä läsnä olevana tutkinto-opiskelijana voit näin hankkia lisää osaamista myös toisesta korkeakoulusta.
Alta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Tampereen yliopiston hakijapalveluihin.
Hae yhteishaussa
- Haku soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille
Näytä
Suoraan ylempään korkeakoulututkintoon ovat hakukelpoisia hakijat, jotka ovat suorittaneet soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon (kandidaatin tutkinto) tai soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon, tai suorittavat sen valintaperusteissa ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Katso tarkemmat ohjeet sivulta hakukelpoisuus maisteriohjelmiin.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä maisteriohjelman opiskelijaksi yhteishaussa vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Hyvinvointipolitiikan ja yhteiskunnan tutkimuksen maisteriohjelmaan valitaan enintään 20 opiskelijaa. Varattua kiintiötä ei ole velvoitetta ottaa täyteen.
Valinta tapahtuu harkinnanvaraisesti aiempien opintojen ja opintomenestyksen perusteella. Valinnassa painottuu myös hakijan henkilökohtainen motivaatiokirje, joka sisältää lisäksi hakijan esittämän alustavan opintosuunnitelman.
Maisteriohjelmaan valitaan soveltuvan kandidaatin tutkinnon tai soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita hakijoita. Yhteiskunta- ja terveystieteiden yliopistotasoiset (esim. avoimessa ylipistossa suoritetut) perus- ja aineopintojen suoritukset ja erityisesti metodiopinnot katsotaan hakijalle eduksi. Valinnassa huomioidaan sellaiset opintosuoritukset, jotka näkyvät liitteiden palautuspäivämäärään mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa.
Hakijoilta edellytetään, että korkeakoulututkinnon on oltava valmiina ennen maisteriopintojen aloittamista. Jos tutkinto on vielä hakuvaiheessa kesken, hakijalle ilmoitetaan ehdollisesta valinnasta, ja valinta vahvistetaan, mikäli hän toimittaa tutkintotodistuksen Tampereen yliopiston hakijapalveluihin 15.7.2022 klo 15.00 mennessä.
Maisterin tutkintoon hyväksytään pääsääntöisesti hakijoita, jotka eivät ole suorittaneet ylempää korkeakoulututkintoa. Toista ylempää korkeakoulututkintoa suorittavia tai sellaisen jo suorittaneita hyväksytään vain painavista syistä.
Maisteriohjelmaan valituilta edellytetään sitoutumista intensiiviseen opiskeluun.
Maisterin tutkintoon hyväksytyiltä voidaan edellyttää täydentävien opintojen suorittamista. Mahdollisten täydentävien opintojen tarve katsotaan tapauskohtaisesti tiedekunnassa vasta opintojen alettua
Hakukohde on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja siihen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Hakija voi hakea yhteensä kuuteen hakukohteeseen. Hakukohteista enintään kolme voi olla Tampereen yliopiston pelkästään ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia. Katso lisätietoja yleisistä hakuohjeista.
Hakijan on liitettävä hakemukseensa muun muassa todistuksia aiemmin suoritetuista opinnoista. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Maisteriohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
- Motivaatiokirje
Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä. Liitäthän hakemuksellesi myös mahdollisten erillisten opintojesi opintosuoritusotteet. Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien tulee liittää hakemukselleen väliaikainen suoritusote. Valinnassa huomioidaan sellaiset opintosuoritukset, jotka näkyvät liitteiden palautuspäivämäärään (6.4.2022 klo 15:00) mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Mikäli tutkintosi valmistuu hakukeväänä, otathan huomioon lopullisen tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen toimittamisen ohjeet ja päivämäärän. Katso lisätietoja sivulta liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Maisterihaussa ei ole yleensä varasijamenettelyä. Hakija voi tarkistaa mahdollisen varasijansa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi .
Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2022. Kaikkia yhteishakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.