Hyppää pääsisältöön
Mies ja nainen kulkevat hyväntuulisina kapealla kujalla.

TAMKin lisähaku YAMK-ohjelmiin syksyllä 2022

Syksyn 2022 lisähaussa on tarjolla kolme ylempää AMK-tutkinto-ohjelmaa. Hakuaika on 28.11.-8.12.2022. Kyseessä on lisähaku, jossa voit hakea syksyn yhteishaussa vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja. Opinnot alkavat tammikuussa.

Näin haet syksyn lisähaussa YAMK-ohjelmiin

Seuraavalta sivulta löydät yleistä tietoa hakemisesta ylempiin AMK-ohjelmiin. Tutkinto-ohjelmakohtaiset valintaperusteet ja hakuohjeet löydät klikkaamalla hakukohteiden sivuja (ylempänä). 

Mikä YAMK-tutkinto?

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa mahdollisuuden syventää ja laajentaa omaa ammatillista osaamista. YAMK-opinnoissa omaa urapolkua voi suunnata asiantuntijuuden vahvistamiseen tai työyhteisön johtamiseen. Opintojen vahvuus on tiiviissä työelämäkontekstissa ja työelämää kehittävässä otteessa. YAMK-tutkinnon suorittaneet työllistyvät vaativiin asiantuntija-, johtamis- ja esihenkilötehtäviin.

YAMK-tutkintoon hakeminen edellyttää soveltuvaa aiempaa korkeakoulututkintoa tai aikaisempaa, AMK-tutkintoa edeltävää vastaavaa opistotutkintoa. Lisäksi vaaditaan vähintään kahden vuoden työkokemus asianomaiselta alalta. YAMK-tutkinnon voi suorittaa työn ohella 1,5-3 vuodessa.