Hyppää pääsisältöön
Sähköjohtoja.

Älykkään uusiutuvan sähköenergiantuotannon ylempi tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Sähköenergiantuotannon murroksen teknologia-asiantuntijaksi

Globaalilla energiamurroksella on merkittäviä vaikutuksia sähköenergiajärjestelmään. Tähän liittyvä tekninen osaaminen on tulevaisuudessa yhä tärkeämpää.

Koulutustyyppi

Ylempi AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (ylempi AMK)

Suunniteltu kesto

1,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

60 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Monimuotototeutus

Älykkään uusiutuvan sähköenergiantuotannon ylemmän tutkinto-ohjelman keskeisinä teemoina ovat uusiutuvan sähköenergiantuotannon teknologiat sekä koko sähköenergiajärjestelmän muutokset energiamurroksen seurauksena.  Kokonaisuudessa on kyse energiamurroksen myötä hankaloituvasta sähköenergiajärjestelmän hallinnasta. Kun fossiilista tuotantoa ajetaan alas, verkon taajuuden häiriöherkkyys kasvaa inertian vähenemisen myötä. Teknistä haastetta tulee myös siitä, että helposti säädettävän fossiilisen tuotannon tilalle tulee pääasiassa sääriippuvaa uusiutuvaa tuotantoa, jota ei pystytä lähtökohtaisesti säätämään. Näiden tekijöiden seurauksena sähköenergiajärjestelmän hallintaan tarvitaan uusia teknisiä ratkaisuja, jotka muodostavat uusiutuvien sähköenergiateknologioiden ohella ylemmän tutkinto-ohjelman oleellisen sisällön.

Opinnot koostuvat opinnäytetyönä suorittamastasi sähkö- tai automaatiotekniikan kehittämistehtävästä, sekä syventävistä ammattiopinnoista, joilla kartutat älykkään uusiutuvan sähköenergiantuotannon tietojasi ja taitojasi. Vapaasti valittavien opintojen avulla voit vielä laajentaa osaamistasi kehittämistehtäväsi tai ammatillisten erityistarpeittesi mukaisesti.

Insinöörin ylempi AMK-tutkinto antaa sinulle valmiudet toimia älykkään uusiutuvan sähköenergiantuotannon asiantuntija-, suunnittelu- ja kehittämistehtävissä.

Yliopettaja Aki Korpela.

Sähköjärjestelmän murros muuttaa sähkön tuotantoa ja kulutusta – TAMKin ylempi tutkinto-ohjelma kouluttaa alalle asiantuntijoita

Aki Korpela_Emmi Suominen

TAMK aloittaa uuden älykkääseen ja uusiutuvaan sähköenergiantuotantoon painottuvan ylemmän AMK-tutkinto-ohjelman

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä yliopettaja Aki Korpelaan (aki.korpela(at)tuni.fi). Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.