Hyppää pääsisältöön

Automaatiotekniikan DI-ohjelma

Tampereen yliopisto

Automaatio ympäröi meitä kaikkialla

Työkaluja tulevaisuuden yhteiskunnan kehittämiseen automaation välinein.

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Automaatiotekniikkaa sovelletaan laajasti tekniikassa ja taloudessa, ja automaation merkitys kasvaa koko ajan. Tampereen yliopiston automaatiotekniikan opinnot antavat sinulle työkalut ja osaamisen tulevaisuuden yhteiskunnan kehittämiseen automaation välinein.

Automaatiotekniikan diplomi-insinöörintutkinnon suoritettuasi osaat suunnitella ja toteuttaa itsestään toimivia laitteita ja tehtaita sekä valita työhön parhaat menetelmät. Pystyt selvittämään monimutkaisten järjestelmien syy-seuraussuhteet ja etsimään ongelmiin ratkaisumalleja. Osaat matemaattista mallintamista, simulointia ja ohjelmointia.

Opintojen aikana teet projekti- ja ryhmätöitä, jotka syventävät kieli-, viestintä- ja yhteistyötaitojen osaamistasi.

Automaatiotekniikan DI-tutkinnon suorittaneena voit suuntautua käytännön insinöörityöhön tai alan tutkimukseen. Tampereen yliopistosta valmistuneilla on erittäin hyvät valmiudet työllistyä ja luoda uraa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Osan tutkinnostasi voit opiskella englanniksi tai vaihto-opiskelijana ulkomaisissa yhteistyöyliopistoissa.

Valittavanasi on neljä syventävien opintojen kokonaisuutta:

  • Automaation tietotekniikka
  • Factory Automation and Industrial Informatics
  • Älykkäät työkoneet
  • Systeemien hallinta

Tutkinnon vapaasti valittavan kokonaisuuden voit valita oman mielenkiintosi ja uratavoitteidesi mukaisesti. Tampereen yliopistolla automaatiotekniikan opetus pohjautuu vahvasti tutkimusaloihin.