Hyppää pääsisältöön

ADOS-2 (Autism Diagnostic Observation Schedule)

Tampereen yliopisto

Lähiopetus

Opintojen taso

Muut opinnot
Kurssin hyväksytty suorittaminen johtaa ADOS-2 pätevyyteen, jolloin menetelmää voi käyttää kliinisen työn lisäksi tutkimustyössä.

Autism Diagnostic Observation Schedule (ADOS-2) on puolistrukturoitu havainnointimenetelmä, jota käytetään osana autismikirjon häiriön diagnostiikkaa.

ADOS-2-arvion tarkoituksena on saada standardoitua tietoa tutkittavan kommunikoinnista, sosiaalisesta vuorovaikutuksesta sekä toimintatavoista esimerkiksi leikkiessä ja tehtäviä tehdessä. ADOS-2-arvio koostuu viidestä eri moduulista, joilla voidaan arvioida eri kehitys- ja ikätasolla olevia henkilöitä pikkulapsista aikuisiin. Soveltuva moduuli valitaan tutkittavan kielellisen tason ja iän perusteella.

ADOS-2-arvion suorittamiseen kuluu aikaa noin 40-60 minuuttia, jonka jälkeen havainnoitu käyttäytyminen pisteytetään tarkkojen pisteytyssääntöjen mukaisesti.

Kurssille voivat osallistua terveydenhuollon ammattilaiset, jotka omaavat perustiedot autismikirjon häiriöistä sekä osallistuvat työssään autismikirjon diagnostiikkaan. Kurssilla käytettävä materiaali on osin englanninkielistä. Kurssin opetuskieli on suomi.

Kurssin kouluttajina toimivat neuropsykologian erikoispsykologit, PsT Anneli Kylliäinen, PsT Terhi Helminen ja PsL Jutta Torsti, jotka ovat saaneet kansainvälisesti hyväksytyn ADOS-kouluttajapätevyyden.

Toteutusaika: Lähikoulutus 22.-26.8.2022 (4,5 pvä), sekä ennakko- ja jälkitehtävät.
Hakuaika: 8.2. klo 7:30 - 15.2.2022
Hinta: 1325 € + alv 24%

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen on päättynyt, koulutus on täynnä.

Kurssilaiset valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Suuren kysynnän vuoksi voimme joutua kuitenkin rajoittamaan osallistumispaikat kahteen paikkaan työnantajaa kohti, pyrkien näin varmistamaan myös alueellisen tasa-arvon.

Ilmoittautumisen voi peruuttaa maksutta 13.3.2022 mennessä osoitteeseen psyke.tau [at] tuni.fi. Peruutuksista, jotka tehdään 13.3.-30.5.2022 mennessä veloitamme 100€ toimistomaksun liittyen mm. ennakkotehtävien valmisteluihin. Tämän jälkeisistä perumisista veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Äkillisissä sairastapauksissa ennen lähikoulutuspäiviä ota yhteyttä osoitteeseen psyke.tau [at] tuni.fi, jolloin tehdään yksilöllinen suunnitelma koulutuksen suorittamisesta.

Terhi Helminen terhi.helminen@tuni.fi