Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Valmistuminen lääketieteen lisensiaatiksi

Valmistuminen lääketieteen lisensiaatiksi

Valmistuvalle kurssille pidetään viimeisen lukuvuoden aikana informaatiotilaisuus valmistumiseen liittyvistä käytännön asioista, aikatauluista ym.

 

Tutkintotodistus

Valmistumista ja todistusta haetaan Sisussa.

Suoritettuasi kaikki tutkinnossa vaadittavat opinnot, voit hakea valmistumista eli jättää tutkintotodistushakemuksen. Kaikki tutkintoon tulevat opintosuoritukset tulisi olla rekisteröitynä ennen hakemuksen jättämistä.

Todistuksia annetaan pitkin lukukautta, lukuun ottamatta heinäkuuta. Tutkintotodistukselle tuleva valmistumispäivä on se päivämäärä, jolloin valmistumispyyntö otetaan vastaan ja kaikkien tutkintoon vaadittavien opintojen todetaan olevan kunnossa. Mikäli valmistumispyynnön vastaanottamisen jälkeen opiskelijalle kirjataan tutkintoon kuuluvia suorituksia, tulee valmistumispäiväksi viimeisen suorituksen päivä. Kevään valajuhlassa valmistuvien valmistumispäiväksi tulee valajuhlan päiväys.   1.2.2023 lähtien saat sähköisen tutkintotodistuksen suomen ja englannin kielellä. Sinun tulee jatkossakin jättää valmistumispyyntö Sisussa nykyiseen tapaan.  

Valmistumisen kunniaksi tiedekunta järjestää keväisin valmistujais- ja valajuhlan. Kaikkien tiedekuntien yhteinen valmistuneiden juhla järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Valmistuneiden juhla on oiva tilaisuus päättää opinnot juhlatunnelmiin.

Keväällä 2024 valmistuvien lääketieteen lisensiaattien valmistujais- ja valatilaisuus pidetään perjantaina 15.3.2024.

 

Ammattioikeuksien hakeminen

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto VALVIRA myöntää hakemuksesta oikeuden toimia laillistettuna lääkärinä ja erikoislääkärinä

 

Ammatillinen jatkokoulutus

Valmistumisen jälkeen lääkäri voi ilmoittautua ammatilliseen jatkokoulutukseen. Näitä ovat yleislääketieteen erityiskoulutus ja erikoislääkärikoulutus.

 

Alumnitoiminta Tampereen lääketieteen kandidaattiseurassa

Julkaistu: 27.2.2019
Päivitetty: 7.8.2023