Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Tutkintotodistukset

Saat Tampereen yliopistossa suoritetusta alemmasta ja ylemmästä korkeakoulututkinnosta sekä jatkotutkinnosta sähköisen tutkintotodistuksen suomen ja englannin kielellä.

Tutkintotodistuksen yhteydessä annetaan opintosuoritusrekisteristä sähköinen liite tutkintotodistukseen suomen ja englannin kielellä sekä kansainväliseen käyttöön tarkoitettu tutkintotodistuksen liite Diploma Supplement. Kaikki opintoihin liittyvä tieto, myös opettajan kelpoisuuksiin liittyvä tieto, näkyy sähköisen tutkintotodistuksen liitteillä.

Suoritettuasi kaikki tutkinnossa vaadittavat opinnot, voit hakea valmistumista eli jättää valmistumispyynnön Sisuun. Kaikki tutkintoon tulevat opintosuoritukset tulisi olla rekisteröitynä ennen valmistumispyynnön jättämistä. Katso ohjeet Valmistumispyynnön jättäminen Sisussa -sivulta.

Sähköinen tutkintotodistus toimitetaan toissijaiseen sähköpostiosoitteeseen (= eri kuin tuni-sähköpostiosoite). Päivitä toissijainen sähköpostiosoitteesi Sisuun hyvissä ajoin ennen valmistumispyynnön jättämistä. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä opintotoimistoon

Tampereen yliopiston myöntämät sähköiset tutkintotodistukset täyttävät korkeimmat EU-tason vaatimukset. Tiedostosta voi ottaa kopioita, ja kopioissa säilyy sähköinen allekirjoitus. Allekirjoitus näkyy PDF-tiedoston Signature-toiminnon kautta. Lisäksi allekirjoituksen aitouden voi tarkistaa Digi- ja väestötietoviraston ”Tarkasta PDF-asiakirja” -palvelulla Fineid - Tarkasta PDF-asiakirja tai TAUn sivulta Sähköisten dokumenttien varmentaminen | Tampereen yliopisto (tuni.fi) 

Sähköinen tutkintotodistus on virallinen tutkintotodistuksesi. Voit halutessasi tulostaa tutkintotodistuksesta paperikopion itse tai pyytää kopion valmistumispyyntöä jättäessäsi. Saat ilmoituksen sähköpostitse, kun todistuskopio on postitettu. Todistuskopion voit valmistumisen jälkeen myös noutaa opintotoimistosta.

Voit jatkossakin pyytää itsepalvelulomakkeella oikeaksi todistetun tutkintotodistuksen jäljennöksen esimerkiksi ulkomaille jatko-opiskelijaksi tai töihin hakeutumista varten. Oikeaksi todistettuja tutkintotodistuksen jäljennöksiä annetaan yksilöityä tarvetta varten. Todistusjäljennös tulee näissä tapauksissa tyypillisesti myös toimittaa sinetöidyssä kirjekuoressa vastaanottajalle suoraan yliopistolta.

 

Julkaistu: 27.2.2019
Päivitetty: 30.5.2024