Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Unohtuiko ilmoittautuminen

Unohditko ilmoittautua?

Tutkinto-opiskelijoiden on ilmoittauduttava yliopistoon lukuvuosittain. Ilmoittautumisvelvollisuus koskee myös tohtoriopiskelijoita. Lukuvuoden 2023 - 2024 ilmoittautuminen päättyy 31.8.2023. Mikäli ilmoittautumista läsnä tai poissa olevaksi ei ole tehty määräaikaan mennessä, opiskelija menettää opiskeluoikeutensa (Yliopistolaki 2009/558, §43). Voit hakea opiskeluoikeuden palautusta alla olevien ohjeiden mukaisesti.

1. Täytä hakemus opiskeluoikeuden palauttamiseksi. Lomakkeen saa myös opintotoimistosta.

2. Palauta lomake opintotoimistoon.

Jos hakemus on tarpeen lähettää salattuna viestinä, älä lähetä hakemusta suoraan asiointiosoitteeseen. Pyydä sen sijaan asiointiosoitteesta opintotoimisto.tau [at] tuni.fi yhteydenottoa saadaksesi tarkemmat ohjeet salatun viestin lähettämiseksi.

3. Jos tarvitset opintojen loppuun saattamiseksi lisäaikaa, täytä myös lisäajan hakemuslomake liitteineen.

Lisätietoja lisäajan hakemisesta

4. Päätös opiskeluoikeuden palauttamisesta toimitetaan sinulle kirjallisesti joko sähköpostitse tai postitse.

5. Ilmoittaudu ohjeiden mukaan. Maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu (tohtoriopiskelijoille vapaaehtoinen) sekä uudelleenkirjautumismaksu (35 €) saamiesi maksuohjeiden mukaisesti.

6. Mikäli käyttäjätunnuksesi on sulkeutunut, se ei aktivoidu automaattisesti uudestaan. Kun läsnäolosi on kirjattu, voit seuraavasta päivästä lukien aktivoida käyttäjätunnuksesi osoitteessa id.tuni.fi. Käyttäjätunnuksen käyttöönottoon saat tarvittaessa ohjeet myös IT Helpdeskistä.

 

Kaikissa ilmoittautumista koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä opintotoimistoon.

Julkaistu: 21.2.2019
Päivitetty: 8.11.2023