Hyppää pääsisältöön

Hyvinvointi ja jaksaminen

Tampereen yliopisto

Opiskelija, mikä pohdituttaa? Löydä hyvinvointia ja jaksamista koskeviin kysymyksiisi sopiva tuki ja palvelut. Lisää tukea ja tuen tahoja löydät Intran Opiskeluosiosta. Huomaathan, että ajankohtaista Ukrainan tilanteesta Tampereen yliopistossa löydät päivittyvästä Intran uutisesta.

 

Tarvitsen tukea opiskelu- ja elämäntilanteen jäsentämisessä/selkeyttämisessä

Voit varata ajan opinto-ohjaajalle (etäohjaus ja lähiohjaus ) tai voit kysyä tilanteestasi sähköpostilla: opiskelijanohjaus.tau [at] tuni.fi. Opinto-ohjaajat päivystävät myös Jodelin AMA-sessioissa viikoittain!

Opinto-ohjaaja ja opintoneuvojat ovat tavattavissa myös ilman ajanvarausta, löydä apua matalan kynnyksen tuen palvelu Navigaattorista (chat ja kampuspäivystykset). Katso päivystysajat ja tule juttelemaan!

 

Minua pohdituttavat yleisesti hyvinvointiin liittyvät asiat

Yleisesti hyvinvointiin liittyvissä pohdinnoissa voit ottaa yhteyden opiskelijan ohjaukseen (opiskelijanohjaus.tau [at] tuni.fi, ajanvaraussivut etäohjaus ja lähiohjaus). Opinto-ohjaajat päivystävät myös Jodelin AMA-sessioissa viikoittain! Opinto-ohjaaja ja opintoneuvojat ovat tavattavissa myös ilman ajanvarausta, löydä apua matalan kynnyksen tuen palvelu Navigaattorista (chat ja kampuspäivystykset). Katso päivystysajat ja tule juttelemaan!

Fyysiseen ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa käännythän opiskelijoiden terveydenhuoltosäätiön, YTHS, puoleen; esimerkiksi jos tunnet olevasi akuutissa stressitilanteessa; ahdistunut, masentunut tai uupunut; kärsit ajankohtaisesti univaikeuksista; jos on syytä selvittää sairausloman tarvetta edellä mainituista tai muista syistä tai pohdit tarkkaavuushäiriön selvittämisen tarvetta.

Muita hyvinvointiin liittyviä tukitahoja ja sivustoja:

  • Tutustu koko yliopiston yhteisiin lukuvuoden hyvinvoinnin tapahtumiin ja ryhmämuotoiseen toimintaan: Hyvinvointikalenteri.
  • Tietoa ja toimintaa elämänhallintaan ja helpotusta kuormittumisen tunteeseen: Opiskelijan kompassi, verkkopohjainen hyvinvointi- ja elämäntaito-ohjelma.
  • Haluaisitko tutustua uuteen ihmiseen korkeakouluyhteisössä: tutustu laajaan vertaistuen sivuun!
  • Kurkista opiskelijoiden hyvinvointisivusto Parveen, joka kokoaa yhteen tukipalveluja yliopistosta ja sen ulkopuolelta.
  • Monipuolisten liikuntapalveluiden tarjontaan pääset tutustumaan SportUnin sivujen kautta!
  • Tutustuthan myös Nyyti ry:n anonyymeihin chatmahdollisuuksiin.
  • Mikäli olet jatko-opiskelija, löydät jatko-opiskelijan hyvinvoinnin tuesta lisää tältä sivulta.

 

Tarvitsen apua fyysiseen terveyteen, mielenterveyteen tai äkilliseen kriisiin liittyen

Fyysiseen ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa käännythän opiskelijoiden terveydenhuoltosäätiön (YTHS) puoleen; esimerkiksi jos tunnet olevasi akuutissa stressitilanteessa; ahdistunut, masentunut tai uupunut; kärsit ajankohtaisesti univaikeuksista; jos on syytä selvittää sairausloman tarvetta edellä mainituista tai muista syistä tai pohdit tarkkaavuushäiriön selvittämisen tarvetta. Lisäksi Nyyti ry:n sivuilta löytyy kootusti avun tahoja mielenterveyteen liittyen.

 

Minulla on huolta päihteisiin tai peliongelmiin liittyen

Tutustu opiskelijoiden päihdeohjelmaan ja myös Päihdelinkki-verkkopalveluun .

Apua peliongelmiin löydät Peluurista. Tutustu myös Peluurin Restart-ohjelmaan

Lisää tukitahoja on listattuna Nyyti ry:n verkkosivuille

 

Tarvitsen tukea perheen ja parisuhteen kysymyksiin tai seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin

Nyyti ry:n sivuille on koottu erilaisia tukitahoja parisuhde- ja perhekysymyksiin liittyen. Löydät sivustolta myös kootusti tukitahoja seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa.

 

En tiedä, mistä pyytäisin apua tai minun on vaikea jäsentää tukeni tarpeita

Mikäli sinun on vaikea jäsentää avun tai tukesi tarpeita, olethan yhteydessä yliopiston yhteisiin ohjauspalveluihin: opiskelijanohjaus.tau [at] tuni.fi, ajanvaraussivut etäohjaus ja lähiohjaus . Opinto-ohjaajat päivystävät myös Jodelin AMA-sessioissa viikoittain!

Tutustuthan myös matalan kynnyksen tuen palvelu Navigaattorin chattiin ja kampuspäivystyksiin. Navigaattori tuo opiskelijan ohjaus- ja hyvinvointipalvelut entistä helpommin saataville ja tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen neuvontaa erilaisissa hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Voit kysyä Navigaattorin chatista ja kampuspäivystyksistä neuvoa ja tietoa sinua askarruttaviin asioihin ja oikein tuentahon löytämiseksi ilman ajanvarausta.

Julkaistu: 23.2.2022
Päivitetty: 1.7.2022