Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Miten haet ulkomaan harjoitteluun

Kansainvälisen harjoittelupaikan haku edellyttää usein aktiivista otetta kohdemaan tapojen ja käytäntöjen selvittämisessä. Valmistaudu siis jo hyvissä ajoin!

Yliopiston urapalvelut tarjoavat työnhaun koulutuksia ja uraohjausta sekä välittävät työ- ja harjoittelupaikkoja. Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu käyttävät JobTeaser-palvelua työ-, ja harjoittelupaikkojen välittämiseen. Lisätietoa JobTeaser -palvelusta ja työpaikkaportaalista.

Sopivaa harjoittelupaikkaa etsiessä voit hyödyntää myös eri maiden työpaikkatietokantoja, ja voit myös olla suoraan yhteydessä sinua kiinnostaviin työnantajiin.

Voit käyttää harjoittelupaikan etsimisen avuksi myös seuraavaa listaa:

Opiskelijajärjestöjen harjoitteluohjelmia:

  • AIESEC: tarjoaa mahdollisuuksia nuorille hankkia käytännön työkokemusta ulkomailla.
  • FiMSIC: Finnish Medical Students' International Committee huolehtii lääketieteen opiskelijoiden kansainvälisistä suhteista
  • ELSA: The European Law Students' Association on maailman suurin kansainvälinen oikeustieteen opiskelijoiden ja nuorten lakimiesten järjestö
  • IAESTE: kansainvälinen tekniikan alan harjoittelijavaihto-ohjelma, jonka piiriin kuuluu yli 80 maata.
  • CERN - (European Organization for Nuclear Research) on Genevessä, Sveitsin ja Ranskan rajalla sijaitseva maailman suurin hiukkasfysiikan tutkimuskeskus, joka tarjoaa vuosittain opiskelijoille noin 400 harjoittelupaikkaa. Itse ohjelmia on useita erilaisia: Helsinki Institute of Physics HIP -harjoittelupaikat, Summer Student Programme, Openlab Summer Student Programme, Technical Student Programme ja Doctoral Student Programme.
  • VULCANUS in Japan on Euroopan unionin ja Japanin välinen yhteistyöohjelma, jonka kautta EU:n teknillisten korkeakoulujen opiskelijat voivat lähteä vuodeksi Japaniin oppimaan kieltä ja työskentelemään japanilaisissa yrityksissä. Ohjelmaan kuuluu viikon mittainen Japani-seminaari, jota seuraa neljän kuukauden kielikurssi sekä kahdeksan kuukauden harjoittelujakso japanilaisessa yrityksessä. Hakijan on oltava EU-kansalainen ja vähintään neljännen vuoden opiskelija. Vaihto-ohjelmaan valituille myönnetään apuraha sekä ilmainen majoitus. Vulcanus-ohjelman haku päättyy vuosittain tammikuussa, ja varsinainen ohjelma alkaa aina syyskuussa.
  • ESA Euroopan avaruusorganisaatio tarjoaa monia mahdollisuuksia opiskelijoille. Tutustu myös mahdollisuuksiin lähteä töihin Euroopan eteläiseen observatorioon ESOon

Maksullinen työharjoittelu ulkomailla:

  • ISEP-ohjelmassa on mahdollista lähteä myös maksullisen työharjoitteluohjelman kautta työharjoitteluun esim. Australiaan. Lue lisää: ISEP Intern Abroad.

Muut harjoittelupaikkailmoitukset:

 

Julkaistu: 27.2.2019
Päivitetty: 14.6.2024