Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Uuden opiskelijan alkuperäiset todistukset

Syksyn yhteishaku

Jos tulet valituksi ja et ole vielä ladannut liitteitä hakemuksellesi, lataa haussa käyttämiesi koulu- ja työtodistusten kopiot yhteishaun hakemuksellesi 7.12.2020 kello 15.00 mennessä tai 7 vrk kuluessa varasijavalinnasta. Syksyllä tutkintoon valmistuvan määräaika on 28.12. kello 15 mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, opiskelupaikkasi joudutaan perumaan.

Tarkista yhteishaun hakemukseltasi, minkä pohjakoulutuksen olet ilmoittanut ja onko sinulta kysytty kysymystä työkokemuksesta. Pääsääntöisesti AMK-tutkintoihin hakukelpoisuuden antaa toisen asteen tutkinto (esim. lukio tai ammatillinen perustutkinto) ja YAMK-tutkintoihin korkeakoulututkinto. Sinulta tarvitaan todistuskopiot vain sellaisesta tutkinnosta ja työkokemuksesta, jotka ovat vaikuttaneet valintaan. Tarkista myös hakemukselta paljonko olet ilmoittanut työkokemusta ja toimita työtodistuskopiot sen perusteella.

Hakemuksellesi pääset kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun. Huomaathan, jos todistustasi ei ole kirjoitettu suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, sinun tulee ladata hakemuksellesi myös kopio todistuksesi virallisen kielenkääntäjän käännöksestä yhdelle näistä kielistä.

TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä valintaan vaikuttavia tietoja.

Jos olet hakenut pelkällä suomalaisella ylioppilastutkinnolla ja valintaasi ei vaikuttanut työkokemus, sinun ei tarvitse toimittaa todistuskopiota tai esittää alkuperäistä ylioppilastutkintotodistustasi opintojen alussa, sillä saamme ylioppilastiedot suoraan YTL:n rekisteristä.

Siirtohaku ja Avoimen AMKin väylä

Toimita lopullinen opintosuoritusotteesi hakijapalveluihin 31.12.2020 kello 15.00 mennessä. Suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin valituilta tarvitsemme sekä suomenkielisen että englanninkielisen opintosuoritusotteen.

Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valinnan perusteena olevat liitteet. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita liitteitä määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä valintaan vaikuttavia tietoja.

Haku ammatillisiin opettajankoulutuksiin

Ammatillisiin opettajankoulutuksiin hakeneet ovat ladanneet tarvittavat todistukset hakulomakkeelle jo hakuaikana. Alkuperäisiä todistuksia ei tarkisteta opintojen alkaessa.

Poissaolodokumentti

Jos ilmoittaudut poissa olevaksi ensimmäiselle lukuvuodelle, toimita liite 7.12.2020 kello 15.00 mennessä tai 7 vrk kuluessa varasijavalinnasta. Huom! Voit ilmoittautua poissa olevaksi ensimmäiselle lukuvuodelle vain lakisääteisistä syistä.

Lataa hakuun liittyvät liitteet ensisijaisesti hakemuksellesi Opintopolkuun (pl. arkaluontoiset dokumentit).

Toimita liitteet TAMKin hakijapalveluihin

Sähköpostitse:
liitteet.tamk(at)tuni.fi

Arkaluontoiset liitteet postitse/henkilökohtaisesti:
TAMK Hakijapalvelut
Kuntokatu 3
33520  TAMPERE

Huom. Toimitettavien liitteiden on oltava perillä TAMKissa määräaikaan mennessä. Ko. päivän postileima ei riitä.

Julkaistu: 6.5.2019
Päivitetty: 11.11.2021