Hyppää pääsisältöön

Tilapäiset osallistujat Teams-kokouksissa

Tampereen yliopisto ja TAMK

Kokouksen järjestäjän tulee huomioida, että toistuvissa Teams-kokouksissa on oikeudet aina vain asiaankuuluville. Erityisesti toistuvien kokousten yksittäiseen kokoukseen tilapäisesti kutsutut henkilöt pitäisi poistaa kokouksen jälkeen myös keskusteluhistoriasta, sillä muuten he pystyvät lukemaan kokouksen keskustelunäkymän kirjoituksia myös kokouksen jälkeen. 

Suosittelemme, että kokouksen keskustelunäkymään kirjoitettaessa noudatetaan erityistä huolellisuutta huomioiden kirjoituksen mahdollinen näkyvyys vastaisuudessa. 

Ennen kokousta kokouksen järjestäjä voi lisätä Teams-kokoukseen tilapäisesti henkilön kokouksen keskustelunäkymästä ja valita kirjoitusten näkyvyyden vaihtoehdoista: 

  • Älä sisällytä keskusteluhistoriaa 
  • Sisällytä historia viimeisten päivien määrän ajalta: nro 
  • Sisällytä koko keskusteluhistoria 

Kokoukseen tilapäisesti lisätty henkilö ei saa oletuksena oikeuksia esim. kokouksessa aiemmin tehtyyn muistioon. Hänen pitää erikseen pyytää itselleen oikeuksia, jos tarpeellista. 

Kokouksen järjestäjä: muista poistaa kokoukseen kutsutut vierailijat kokouksen päätyttyä!

Täämän hän voi tehdä keskustelunäkymän oikeasta ylänurkasta osallistujat-kuvakkeen kautta. 

Tilapäisen osallistujan poistaminen Teams-keskustelusta.

Kun henkilöltä poistetaan oikeus kokouksen keskustelunäkymään, niin poistaja saa ilmoituksen ”Haluatko poistaa käyttäjän X Y keskustelusta? Hän voi edelleen nähdä keskusteluhistorian.” 

Poiston jälkeen osallistuja pääsee edelleen kokouksen aikana käytyihin keskusteluihin, mutta ei mihinkään tuleviin keskusteluihin. 

Osallistuja voi myös itse poistua keskustelusta joko klikkaamalla kolmea pistettä kokouksen nimen vierestä ja valitsemalla avautuvasta valikosta Poistu tai klikata keskustelunäkymän oikeasta ylänurkasta Lisää henkilöitä -kuvaketta ja valita sieltä avautuvasta valikosta Poistu

Löydät kuvalliset ohjeet myös MIcrosoftin sivuilta:
Leave or remove someone from a group chat (Microsoft)

IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi)
helpdesk.tuni.fi

Julkaistu: 16.11.2020
Päivitetty: 21.12.2023