Hyppää pääsisältöön
Haku

Kaksivaiheinen tunnistus - Käyttöönotto, ulkoinen käyttäjä

Tampereen yliopisto ja TAMK

Ulkoinen käyttäjä on henkilö, joka käyttää TUNI Microsoft Office 365 -palveluita, mutta hänellä ei ole TUNI-tunnusta. Tällainen henkilö voi olla esimerkiksi toisen yliopiston opiskelija tai johonkin projektiin kuuluva henkilö.

Ulkoisen käyttäjän, jolla on pääsy TUNI Groups -tiimitiloihin tai TUNI Sharepoint- tai OneDrive-dokumentteihin, tulee ottaa kaksivaiheinen tunnistus käyttöönsä kirjautuessaan palveluun. Pelkkä Teams-kokouksiin osallistuminen ei vaadi kaksivaiheista tunnistautumista.

Kaksivaiheinen tunnistus tarkoittaa sitä, että henkilö saa puhelimeensa TUNI Microsoft Office 365 -palveluihin kirjautumisen jälkeen vahvistuspyynnön, jolloin em. palveluihin ei pääse ilman vahvistusta.

Kaksivaiheisen tunnistuksen voit tehdä puhelimeen asennettavalla Microsoft Authenticator-sovelluksella (tai SMS-tekstiviestitunnistuksella).

Suosittelemme, että otat käyttöön tunnistuksen molemmilla tavoilla ensin Microsoft Authenticator-sovelluksella ja lisäksi vielä SMS-tekstiviestitunnistuksella, mutta käytä ensisijaisesti Microsoft Authenticator -sovelluksella.

Kaksivaiheinen tunnistus on organisaatiokohtainen.

Ohjeet

IT Helpdesk


0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi)
helpdesk.tuni.fi

 

Julkaistu: 24.2.2021
Päivitetty: 28.6.2023