Hyppää pääsisältöön

Ylöjärven lukio palkitsi Proakatemian yrittäjyyden hyväksi tehdystä työstä

Julkaistu 30.1.2020
Tampereen ammattikorkeakoulu
Valonkantaja_palkinto_Proakatemia
Ylöjärven lukio on myöntänyt Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemialle Valonkantaja-palkinnon. Ensimmäinen Valonkantaja-palkinto myönnettiin poikkeuksellisen ansiokkaasta, monipuolisesta ja syvällisestä työstä Ylöjärven yrittäjyyslukion hyväksi.

Palkinto luovutettiin Yrittäjyyskasvatusfoorumissa Koulutuskeskus Valossa Ylöjärvellä perjantaina 17.1.2020. Palkinnon kävivät vastaanottamassa tiimivalmentaja Veijo Hämäläinen ja tiimiyrittäjä Salla Nieminen Proakatemiasta.

Proakatemia on ollut mukana muun muassa lukion yrittäjyyslinjan pedagogiikan kehittämisessä.


– Koulujen opiskelijat ovat tehneet hyvää yhteistyötä eri projekteissa. Proakatemia on ollut aina avoin meidän ehdotuksillemme, Ylöjärven lukion opettaja Kaisa Remula kertoo. 

Yhteistyö on lähtenyt Hämäläisen mukaan hyvin käyntiin. Se toteuttaa uutta lukiolakia, jonka mukaan jokaisella lukiolaisella on oikeus saada kokemusta korkeakouluopiskelusta ja kehittää työelämä- ja yrittäjyysosaamista.  

– Meillä on kokeneena yrittäjyyskasvatuksen osaajana vastuu auttaa alueen muita oppilaitoksia, Hämäläinen kertoo. 

– Palkinnon saaminen yllätti positiivisesti ja se tuntui totta kai hyvältä. Olen myös hyvin tyytyväinen koulujen tekemään opiskelijayhteistyöhön. 

Hämäläinen on ollut mukana Ylöjärven lukion ohjausryhmätyöskentelyssä.  

– Ohjausryhmätyöskentely on ollut monipuolista, ja siinä on päässyt tutustumaan laajaan kirjoon eri alojen osaajia, yrittäjiä unohtamatta. On aina mielenkiintoista olla mukana rakentamassa uutta, Hämäläinen kertoo.

Valonkantaja-palkinnosta on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne. Vuosittain palkittu taho saa kunniakirjan sekä nimilaatan Valonkantaja-patsaaseen, jota säilytetään näkyvällä paikalla Koulutuskeskus Valossa. 

Teksti: Lassi Seppä, Proakatemia

Kuvassa: Salla Nieminen, Kaisa Remula, Veijo Hämäläinen ja Miia Bergman Ylöjärven lukiosta